БАЈДЕН ЈЕ ПОТПИСАО „смртну пресуду“ за женски спорт

BAJDEN JE POTPISAO „smrtnu presudu“ za ženski sport

27 januara 2021

Džozef Bajden, novoizabrani američki predsednik, potpisao je izvršnu naredbu u cilju sprečavanja diskriminacije, ali je to izazvalo velike reakcije među kritičarima koji uoućuju da će takva odluka naštetiti sportska nadmetanja žena jer omogućava takmičenje transrodnim sportistima.

U nizu izvršnih naredbi koje je Bajden potpisao prvih dana po ulasku u Belu kuću, našla se i jedna koja se odnosi na obavezu srednjih škola i univerziteta da omoguće transrodnim sportistima da se takmiče u ženskoj konkurenciji.„Deca bi trebalo da mogu da se edukuju bez bojazni o tome da li će im biti zabranjen pristup toaletima, svlačionicama ili školskim sportskim sekcijama“, navedeno je u naredbi objavljenoj na stranicama RT.

Takva formulacija je naišla na brojne reakcije na društvenim mrežama, LGBT aktivisti su podržali Bajdenovo rešenje, a kritičari navode da bi škole mogle da ostanu bez sredstava ukoliko ne dozvole transrodnim osobama da se takmiče u ženskoj konkurenciji.

„Tužan dan za ženski sport. Žene će morati da se takmiče sa biološkim muškarcima, da rizikuju povrede i poraze, zahvaljujući novoj Bajdenovoj naredbi. Nemojte reći da se ovo radi u korist žena, ne, to je destruktivno i negativno“, navedeno je u jednom od komentara.

Odredbe Bajdenove naredbe su dalje shvaćene kao podsticanje na neravnopravnu konkurenciju.

„Ne mislim da je dobra ideja imati biološke muškarce u takmičenju sa biološkim ženama, bez obzira na to kako se oni identifikuju“, ističe jedan korisnik društvenih mreža.

Pored komentara, u bazi podataka o rezultatima takmičenja u ženskoj i muškoj konkurenciji objavljen je uporedni prikaz uz jasne razlike u dometima.

KOMENTARI5 komentara

 1. Gardista says:

  Njihov problem.

 2. Rista says:

  Svaka čast Bajdenu. Hrabar i razmišljen potez. Lepotice, nazad u krevet! heheheheeheh...Al će biti posla da ih tešite. Koristite priliku. Saće i Vučko i Mikron i Merkelka i Si i Kim i svi ostali da slede meriku po običaju jel, i ceo svet će vratiti ženskice u jaslice. Mislim da je napredak destrukcije ljudi napola zaustavljen. Transrodni ili ti kilajberi koji ne bi vidli žensku ako nemogu da vire u klozetu, saće nas zabavljaju ko ženski bokseri jer žene tu nemaju šanse. Ženske više neće olako ulaziti u klozete. Kažem, vraćaju se ženske u normalu. Ovo je muški svet, pa makar i transrodan. Nego, nešto me udarilo...Šta ako mama od 40 godina, udovica a ima transrodnog sina od 20 godina? Jel to sramota? Mislim, hoće li se tretirati međusobno kao lezbejke ili kao sotone? Ovaj svet se strmeknuo, znači ipak, smrt fašizmu..Pa sad vi vidite šta sam mislio.

 3. Kalipso says:

  On i Merkelova se dogovorili da istisnu Ruse i Kineze iz Srbije. Valjda sto smo od americkog Fajzera dobili 20-tak hiljada vakcina a iz Kine milion i Rusije 250.000, a koja nam ponudila tehnologiju da sami proizvodimo?

 4. Za Srbiju says:

  Napadaju nakaze sa svih strana.

 5. uddu says:

  Ako je transrodna osoba,neko ko izgleda kao žena a između nogu ima mušku d stvar,onda,kako će se on presvlačiti sa ženama? Jadne žene sportistkinje jer ove mešavine su jače od njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *