БАЈДЕН: „НАТО ће се распасти ако…“

BAJDEN: „NATO će se raspasti ako…“

9 februara 2020

Bivši potpredsednik SAD Džozef Bajden je na televizijskoj debati predsedničkih kandidata iz Demokratske partije izrazio mišljenje da SAD treba da podrže NATO jer im je potreban protiv Rusije.

Ta debata je održana u konferencijskoj dvorani koledža Sv. Anselma u Mančesteru, u Nju Hempširu, a Bajden je u nastavku upozorio:

„NATO će se raspasti ako ne pobedimo Trampa na izborima. Zato NATO ima realne neprijatnosti. NATO nam je potreban, ne samo za osiguranje bezbednosti, već da se ne dozvoli Rusiji da poveća svoj uticaj na istočnu Evropu, kao što se ranije dešavalo“.Pred 1.400 pozvanih u sali tog koledža još su nastupili – senator iz Vermonta Berni Sanders, senator iz Masačusetsa Elizabet Voren, senator iz Minesote Emi Klobušar, bivši gradonačelnik Saut-Benda (Indijana) Pit Butedžidž, milijarder iz Kalifornije Tom Stejer i biznismen Endrju Jang.

Stejer je Bajdenu postavio pitanje: „A kako da se, pri takvom pristupu, Amerika ne pretvori u svetskog žandarma?“

Usledio je odgovor: „Jedini način je da naši saveznici učestvuju u rešavanju problema sa državama-parijama i teroristima“.

Voren je zatražila da američke trupe odmah napuste Avganistan.

Stejer se izjasnio za isplatu kompenzacija crncima čiji su preci bili robovi.

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kosovac says:

  “NATO će se raspasti ako ne pobedimo Trampa na izborima”, kaže ovo lajno Bajden. Ja navijam da Tramp pobedi, pa da se ova prognoza lajneta ostvari. ……….A ovaj milijarder Tom Stejer kao da je pao s Marsa, „plaši“ se da Amerika ne postane svetski žandar. Kao fol ne zna da je to ona kodža odavno.

 2. Mile says:

  Ima se može se pa nek traje dokle traje, eto samo toliko zna Bajden. NATO će slabiti ili će se baš raspasti usled nedostatka novaca za njegovo finansiranje u SAD i u Evropi. To ne zavisi od Trampa nego od stanja u ekonomijama zemalja članica NATO-a. Naprimer ekonomske sankcije koje se u SAD planiraju protiv Turske, ako budu primenjene one će vidno oslabiti tu NATO članicu i to drugu po značaju.

 3. KRO-at strašnomlat says:

  Kako ne možete sami oj "hrabri" kauboji, pa vi sami tvrdite da ste 1.vojna sila, najmoćnija i najbogatija država svih vremena. Izgleda da ni vi sami u te vaše kaubojske bajke ne verujete.

  • Kiki NS says:

   Oni mogu protiv država poput exYu sa 15.000 metara da istovare bombe i čekaju da vide da li su ubile voz, most ili jajetu aviona.... A ovo drugo ratovanje, peške, e tu šalju robove

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *