БАЈДЕН: „НАТО ће се распасти ако…“

БАЈДЕН: „НАТО ће се распасти ако…“

9 фебруара 2020

Бивши потпредседник САД Џозеф Бајден је на телевизијској дебати председничких кандидата из Демократске партије изразио мишљење да САД треба да подрже НАТО јер им је потребан против Русије.

Та дебата је одржана у конференцијској дворани колеџа Св. Анселма у Манчестеру, у Њу Хемпширу, а Бајден је у наставку упозорио:

„НАТО ће се распасти ако не победимо Трампа на изборима. Зато НАТО има реалне непријатности. НАТО нам је потребан, не само за осигурање безбедности, већ да се не дозволи Русији да повећа свој утицај на источну Европу, као што се раније дешавало“.Пред 1.400 позваних у сали тог колеџа још су наступили – сенатор из Вермонта Берни Сандерс, сенатор из Масачусетса Елизабет Ворен, сенатор из Минесоте Еми Клобушар, бивши градоначелник Саут-Бенда (Индијана) Пит Бутеџиџ, милијардер из Калифорније Том Стејер и бизнисмен Ендрју Јанг.

Стејер је Бајдену поставио питање: „А како да се, при таквом приступу, Америка не претвори у светског жандарма?“

Уследио је одговор: „Једини начин је да наши савезници учествују у решавању проблема са државама-паријама и терористима“.

Ворен је затражила да америчке трупе одмах напусте Авганистан.

Стејер се изјаснио за исплату компензација црнцима чији су преци били робови.

(Fakti)

KOMENTARI5 коментара

 1. Косовац says:

  “НАТО ће се распасти ако не победимо Трампа на изборима”, каже ово лајно Бајден. Ја навијам да Трамп победи, па да се ова прогноза лајнета оствари. ……….А овај милијардер Том Стејер као да је пао с Марса, „плаши“ се да Америка не постане светски жандар. Као фол не зна да је то она коџа одавно.

 2. Mile says:

  Ima se može se pa nek traje dokle traje, eto samo toliko zna Bajden. NATO će slabiti ili će se baš raspasti usled nedostatka novaca za njegovo finansiranje u SAD i u Evropi. To ne zavisi od Trampa nego od stanja u ekonomijama zemalja članica NATO-a. Naprimer ekonomske sankcije koje se u SAD planiraju protiv Turske, ako budu primenjene one će vidno oslabiti tu NATO članicu i to drugu po značaju.

 3. KRO-at strašnomlat says:

  Kako ne možete sami oj "hrabri" kauboji, pa vi sami tvrdite da ste 1.vojna sila, najmoćnija i najbogatija država svih vremena. Izgleda da ni vi sami u te vaše kaubojske bajke ne verujete.

  • Kiki NS says:

   Oni mogu protiv država poput exYu sa 15.000 metara da istovare bombe i čekaju da vide da li su ubile voz, most ili jajetu aviona.... A ovo drugo ratovanje, peške, e tu šalju robove

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u