БАЈДЕН ПЛАШИ ЦЕО ЗАПАД БАЛКАНОМ – РУСИЈА НЕ СМЕ ДА ПОБЕДИ У УКРАЈИНИ ЈЕР…

BAJDEN PLAŠI CEO ZAPAD BALKANOM – RUSIJA NE SME DA POBEDI U UKRAJINI JER…

21 januara 2024

Ako Kongres ne odobri dodatnu pomoć Ukrajini, nemiri bi se proširili Evropom, a naročito balkanskim zemljama, tvrdi američki predsednik Džozef Bajden, pokušavajući da osigura nastavak finansiranja Kijeva.

„Ako mi odemo, a Rusija bude u stanju da izdrži napade i sruši Ukrajinu, šta mislite da će se desiti u balkanskim zemljama? To menja dinamiku“, rekao je Bajden tokom sastanka sa svojim saradnicima, a preneo je En-Bi-Si njuz.Stručnjaci iz oblasti bezbednosti, Bajdenu i zakonodavcima iz Kongresa, rekli su da bi Rusija, u slučaju da Ukrajini ne stigne novi paket pomoći, armiju Zelenskog mogla da potuče za nekoliko nedelja, ili u najboljem slučaju za nekoliko meseci.

Bajdenovi pomoćnici kazali su poslanicima da bi nedostatak pomoći mogao da podstakne i druge zemlje koje se oslanjaju na SAD, uključujući Japan i Južnu Koreju, da preispitaju svoje saveze.

Poručuju da će pobeda Rusije „odjeknuti širom sveta“ zato što SAD nisu mogle da nastave podršku.

Da će se kriza proširiti na Balkan, ranije je predviđao i Zelenski.

„Obratite pažnju na Balkan. Verujte mi, dobijamo informacije: Rusija ima dugoročni plan. Bliski istok, a sledeći je Balkan. Ako sada zemlje sveta ništa ne preduzmu, opet će doći do takve eksplozije. Rusija će se pobrinuti da jedna zemlja Balkana zarati sa drugom“, rekao je Zelenski.

Rusija je, inače, više puta ukazivala da Zapad pokušava da destabilizuje situaciju na Balkanu, raspirujući sukobe na Kosmetu, i pokušajima da izazove obojenu revoluciju u Beogradu.

(RT Balkan)

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    U svetu je sve manje važno čega se zapad plaši!

  2. milorad5 says:

    moraćemo da napravimo atomsku bombu,onda bajden neće biti zabrinut toliko za balkan...ustvari mislim da bi potuno prestali da se brinu za balkan,vrlo naglo...neko od ovih koje su napali će im doći glave..s. koreja npr. im je postala noćna mora ali opet,oni i dalje buškaju tamo...verovatno se nadaju da će samo na j.koreju da padaju A bombe,ali ne bih rekao da kim ima takvu nameru...sreća,bajdena će uskoro i zvanično da sahrane a s.koreja će uskoro da spali pola amerike..i onda više niko neće "brinuti" za balkan...

  3. Milutin says:

    Nije njima problem Balkan. Njihov problem, a koji (još) ne smeju glasno da izgovore, jesu građani EU. Za sada im je jasno rečeno, od strane njihovih političara, da vlast ne interesuje mišljenje onih koji su za njih glasali. To jest da je njihova demokratija jedna obična farsa. Onaj dodatni kontingent od 30.000 američkih vojnika koji su pred rat u Ukrajini stacionirani u Evropi nije namenjen za (tada još uvek nazivani eventualni) sukob sa Rusijom već su poslati da obuzdaju očekivane nemire građana Evrope. Plan Amerike je bio jasan. Uništiti Evropu. Svesti je na jeftinu radnu snagu. Da moraju da rade za platu za koju Amerikanac neće da radi. BASF, koji je iz Nemačke prebačen u Ameriku je u međuvremenu završio u Kini. Neće Amerikanci da rade za toliko male pare a da se to isplati kapitalu. A oni u Evropi koji to budu morali, će kao u svakoj koloniji, biti i silom na to primorani. A Evropljani, oni zapadni, dobro znaju kako su oni to svojevremeno radili u svojim kolonijama. Tako da je Balkan samo sinonim sa sukobe u Evropi. Zato bi za one koji kontrolišu i Ameriku najbolji bio sukob Evrope protiv Rusije da se zataškaju unutrašnji sukobi unutar zapadnog kapitalizma. Naravno protiv političkog zapada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *