БАЈДЕН ПОПУТ КЛИНТОНОВИХ ТВРДИ: Русија и Кина ће се умешати у изборе у Америци

БАЈДЕН ПОПУТ КЛИНТОНОВИХ ТВРДИ: Русија и Кина ће се умешати у изборе у Америци

18 јула 2020

Демократски кандидат за председника САД, Џо Бајден, каже да је почео да добија извештаје обавештајних служби и упозорио да Русија, Кина и други ривали покушавају да подрију предстојеће председничке изборе у Сједињеним Државама, преноси АП.

На виртуелном прикупљању средстава са око 200 званица, демократски председнички кандидат је потврдио да је почео да прима поверљиве извештаје америчких обавештајних служби.Бајден, бивши потпредседник САД, раније је изјавио да је примао извештаје америчких обавештајних служби, у којима је било наведено да су талибанима у Авганистану Руси нудили награде за убиство америчких војника.

Он је новинарима саопштио да је ове извештаје престао да добија 30. јуна, али да би могао да их затражи.

Међутим, Бајден је сада потврдио да је почео да добија извештаје који говоре у прилог томе да Руси и даље раде на дестабилизацији предстојећих избора у САД, као и да у овом процесу учествују и Кина и други амерички ривали.

Бела кућа и Савет за националну безбедност нису одмах били доступни за коментар на Бајденову изјаву, као ни портпарол овог председничког кандидата.

Америчке обавештајне службе наводе да је 2016. године Русија интервенисала на председничким изборима у овој земљи у корист победе Доналда Трампа, а званичници су упозорили да и на овогодишњим изборима опасност од страног мешања још постоји.

Током свог мандата, Трамп је доводио у питање закључке америчких обавештајних служби, одбацујући ове оптужбе као нетачне.

Бајден је добијао извештаје обавештајних служби као потпредседник САД, а новинарима је рекао да је ове извештаје престао да добија од 30. јуна. Он је рекао да Трампова администрација није пружила на увид поверљиве извештаје кандидатима највећих партија, као што је то обичај.

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad2 says:

    standardna priča "obaveštajni izvori" bez ikakve Verifikacije i dokaza se poturaju u javnost da se izazove željena reakcija.Samo to je PROŠLOST.Nije da neki nećda kupe te laži ali vićina je počela da se pita KO su ti izvori i GDE su DOKAZI.Ne vodi se država i politika na osnovu neporvrdjenih nagadjanja i sasvim sa msiguran da nikada ne bih glasao za likove koji takve priče koriste u svojoj političkoj kampanji PROTIV oponenta.Tavo ponašanje je DIKAZ POLVARENOSTI dotičnog kandidata i logična je posledica i zaključak da on pokušava da obezbedi POBEDU čak i ako IZGUBI.Nešto slično ovome što sam sad ovde napisao će uskoro u vezi bajdenovih "rusko kineskih" buncanja da bude na udarnim terminima USA i na mreži.Pacovima koje predvodi bajden je JEDINO pobeda SPAS od afera koej se jedna za drugom otvaraju i to su MRAČNE afere,za robiju ili konopac,pa zato sve ovo uključujući i kovid "pandemiju",ali sad su ga preterali i njima se sprema ili omča ili zatvor:)

  2. SiNiša says:

    Даће Бог па да опет изгубите...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u