БАЈДЕН ПОПУТ КЛИНТОНОВИХ ТВРДИ: Русија и Кина ће се умешати у изборе у Америци

BAJDEN POPUT KLINTONOVIH TVRDI: Rusija i Kina će se umešati u izbore u Americi

18 jula 2020

Demokratski kandidat za predsednika SAD, Džo Bajden, kaže da je počeo da dobija izveštaje obaveštajnih službi i upozorio da Rusija, Kina i drugi rivali pokušavaju da podriju predstojeće predsedničke izbore u Sjedinjenim Državama, prenosi AP.

Na virtuelnom prikupljanju sredstava sa oko 200 zvanica, demokratski predsednički kandidat je potvrdio da je počeo da prima poverljive izveštaje američkih obaveštajnih službi.Bajden, bivši potpredsednik SAD, ranije je izjavio da je primao izveštaje američkih obaveštajnih službi, u kojima je bilo navedeno da su talibanima u Avganistanu Rusi nudili nagrade za ubistvo američkih vojnika.

On je novinarima saopštio da je ove izveštaje prestao da dobija 30. juna, ali da bi mogao da ih zatraži.

Međutim, Bajden je sada potvrdio da je počeo da dobija izveštaje koji govore u prilog tome da Rusi i dalje rade na destabilizaciji predstojećih izbora u SAD, kao i da u ovom procesu učestvuju i Kina i drugi američki rivali.

Bela kuća i Savet za nacionalnu bezbednost nisu odmah bili dostupni za komentar na Bajdenovu izjavu, kao ni portparol ovog predsedničkog kandidata.

Američke obaveštajne službe navode da je 2016. godine Rusija intervenisala na predsedničkim izborima u ovoj zemlji u korist pobede Donalda Trampa, a zvaničnici su upozorili da i na ovogodišnjim izborima opasnost od stranog mešanja još postoji.

Tokom svog mandata, Tramp je dovodio u pitanje zaključke američkih obaveštajnih službi, odbacujući ove optužbe kao netačne.

Bajden je dobijao izveštaje obaveštajnih službi kao potpredsednik SAD, a novinarima je rekao da je ove izveštaje prestao da dobija od 30. juna. On je rekao da Trampova administracija nije pružila na uvid poverljive izveštaje kandidatima najvećih partija, kao što je to običaj.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    standardna priča "obaveštajni izvori" bez ikakve Verifikacije i dokaza se poturaju u javnost da se izazove željena reakcija.Samo to je PROŠLOST.Nije da neki nećda kupe te laži ali vićina je počela da se pita KO su ti izvori i GDE su DOKAZI.Ne vodi se država i politika na osnovu neporvrdjenih nagadjanja i sasvim sa msiguran da nikada ne bih glasao za likove koji takve priče koriste u svojoj političkoj kampanji PROTIV oponenta.Tavo ponašanje je DIKAZ POLVARENOSTI dotičnog kandidata i logična je posledica i zaključak da on pokušava da obezbedi POBEDU čak i ako IZGUBI.Nešto slično ovome što sam sad ovde napisao će uskoro u vezi bajdenovih "rusko kineskih" buncanja da bude na udarnim terminima USA i na mreži.Pacovima koje predvodi bajden je JEDINO pobeda SPAS od afera koej se jedna za drugom otvaraju i to su MRAČNE afere,za robiju ili konopac,pa zato sve ovo uključujući i kovid "pandemiju",ali sad su ga preterali i njima se sprema ili omča ili zatvor:)

  2. SiNiša says:

    Daće Bog pa da opet izgubite...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *