БАЈДЕН САОПШТИО: Нећу употребити силу против Русије

BAJDEN SAOPŠTIO: Neću upotrebiti silu protiv Rusije

8 decembra 2021

SAD neće jednostrano upotrebiti silu protiv Rusije, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden u Beloj kući.

„To se ne razmatra“, Bajden je isključio mogućnost uvođenja američkih trupa na teritoriju Ukrajine, zbog situacije na granici sa Rusijom.On je dodao da je upozorio Putina da su SAD spremni da uvedu surove ekonomske sankcije u slučaju napada na Ukrajinu.

Princip kolektivne odbrane NATO-a se ne odnosi na Ukrajinu, rekao je predsednik.

Američki lider je saopštio da SAD i NATO nameravaju da prouče mogućnost davanja Rusiji garancija bezbednosti.

On je naglasio da se razmatra mogućnost sastanka sa Rusijom gde će se razgovarati o njenoj bezbednosti u Evropi.

„Pozitivna vest je da su naši timovi u stalnom kontaktu. Nadamo se da ćemo do petka moći da najavimo sastanak na visokom nivou, ne samo nas, već kao minimum sa četvoricom iz naših glavnih saveznika iz NATO-a i Rusije kako bi razgovarali o budućoj zabrinutosti o širenju NATO-a o tome da li se mogu izraditi neke mere za smanjenje napetosti na istočnom obodu“, rekao je Bajden novinarima.

KOMENTARI6 komentara

 1. Srbski vitez says:

  Čuj senilka, on "neće da napadne Rusiju"!?? Pa alo dalobu, ti ne znaš ni da l* si pošo il* si doš*o! Drugo, oni koji zaista znaju, ti su ti i rekli šta da kokodačeš...a ti koji zaista znaju, oni znaju da ko god napadne veliku Rusiju taj će munjevito biti izbrisan sa lica zemlje! Ma ko to bio! E, zbog toga vi zapadne hijene, šakali i ološi, ne smete ni da pomislite o bilo kakvom napadu na veliku i moćnu Rusiju!!!

 2. E.Lirsch says:

  Nekad su pretili sa onim "Sve opcije su na stolu"... Sad ste ga posnjarili smrdljivci, debelo.

 3. Dejan says:

  Xaxaaaa proslo je Vase vreme, lazovi jedni, bando belosvetska,....,pa sad su Vas I Svedjani provalili I uhvatili u lazima. Stoko zapadna,zlocinacka nacio. Zaigrace mecka uskoro I u Vasoj kuci.

 4. Milojko says:

  ovaj je prolupao skroz...stvarno ne zna dal je poso ili doso. nece da upotrebi silu protiv rusije, vec sankcije zbog ukrajine, a one su "mozes da im pljunes pod prozor"

 5. I Love persida says:

  Nećeš ti ali kongres oće i to već radi onoliko dugo, malo po malo pa sve više. Ti Baki možeš samo senilno i blaženo da napuniš gaće a kongres će oprati.

 6. See Y Leter Aligeder says:

  Ne mogu da verujem i Amerika se pokajala? Neće da proliva rusku krv? Sotona je izgleda otišo na skijanje po Kopaoniku sa svojim đavolicama. Kakav samo javašluk prave u njegovom otsustvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *