БАЈДЕН СЕ ДОГОВОРИО СА ПУТИНОМ И У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ СПАСИО АМЕРИКУ

BAJDEN SE DOGOVORIO SA PUTINOM I U POSLEDNJEM TRENUTKU SPASIO AMERIKU

1 februara 2021

Politikolog Rostislav Išćenko komentarisao je očajnu situaciju novog američkog predsednika, koji je bio primoran da prihvati ruske uslove o produženju ugovora START III.

Neočekivani odgovor novog američkog predsednika Džoa Bajdena, da produži ugovor START III pod ruskim uslovima, izazvao je burnu diskusiju u stručnoj zajednici širom sveta.Stručnjak Išćenko primetio je da je Bajden, pristavši da produži ograničenja ovog poslednjeg rusko-američkog sporazuma koji kontroliše stratešku ofanzivnu trku u naoružanju, u poslednjem trenutku zapravo spasio Sjedinjene Države.

Politikolog je istakao da je razlog za ovakvo stanje stvari činjenica da je vojno-industrijski kompleks savremene Rusije odavno uspeo da pretekne svoje američke konkurente.

Kao rezultat, novi domaći razvoj hipersoničnih projektila i podvodnih bespilotnih atomskih vozila garantovao je primat Rusiji, koja, ako se ukinu sva ograničenja START III (koji ističe 5. septembra 2021.), preti neizbežnom smrću američke države u slučaju nuklearne konfrontacije sa Rusijom.

„Sada je Rusija tehnološki jača od Sjedinjenih Država. Unapredila je svoju oružanu flotu novim sistemima koje Sjedinjene Države nisu sposobne ni da razviju“, rekao je Išćenko.

U tom kontekstu, politikolog je primetio da Amerikanci još uvek moraju da potroše bilione dolara i mnogo godina kako bi postigli paritetne uslove i kako bi razvili sopstvene analoge naprednog ruskog oružja.

U takvim uslovima, prema njegovom mišljenju, Bajdenova trenutna odluka da produži START III izgleda „logično i razumljivo“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    Pa tako to ide danas kada patrijote proglase vreme sevdaha. A savez Rusa i Kineza, pa Srbi, Mongoli, Severno Korejanci, Iranci, Mavari. Gladijatorci i ostali pozitivni narodi opkolili Ameriku sa svih strana i ne daju joj disati. Zabranili Americi Severni Tok 2, trenutno ugasili Turski Tok i Amerika nema gde nego da klekne pred Rusiju i da je Rusija spasi u zadnjem trenutku. Bajden je produžio Start zato što trenuna situacija ide na ruku Rusiji i zato što Amerika biva sve više izolovana a ekonomija Amerike sve više šanta. A što se tiče nuklearnog udara, obe države bi bile uništene i toga neće biti ni pod kakvim uslovima. Zato Rusi i Kinezi nastavljaju Anakonda stezanje Amerike, uvode joj sve više sankcija, iseljavaju Amerikance u Rusiju I Kinu pa čak i u Srbiji(dobro, u Srbiju ih iseljavaju kao tajne agente, jel), a Amerikanci prebegli u Rusiju odma postaju Mali Rusi i sve je jasnije da će Rusija na taj način uništiti Ameriku. Jel tako?

  2. persida says:

    Izdajnik Putin ce sve uraditi sto je u interesu smrdonogih kauboja, covek je gori od Gorbacova i Jeljcina zajedno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *