БАЈДЕН СЕ ОКРЕЋЕ НАТО-у

BAJDEN SE OKREĆE NATO-u

16 februara 2021

Bajdenova administracija namerava da na ovonedeljnom samitu NATO započne korekciju odnosa sa svojim evropskim saveznicima.

Kao i da ponovo uspostavi poverenje uzdrmano Trampovom spoljnopolitičkom doktrinom „Amerika prvo“, javlja Rojters.Britanska agencija prenosi da je od zvaničnika američke vlade koji su insistirali na anonomnosti, saznao da će nakon otvorene netrpeljivosti koju je ispoljavao Tramp, američki sekretar za odbranu Lojd Ostin na predstojećem samitu istaći američku posvećenost NATO i značaj koji Vašington pridaje transatlantskom savezništvu.

„Poverenje se ne gradi preko noći. Potrebno je vreme da se ono izgradi, potrebno je više od reči. Potrebna su dela“ izjavio je jedan zvaničnik Pentagona koji je zahtevao anonimnost.

Želeći da istakne Bajdenov stav prema NATO, Bela kuća je 27. januara objavila video snimak prvog razgovora predsednika SAD sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom tokom kojeg je Bajden upotrebio reč „sveto“ da opiše američku posvećenost NATO savezu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *