БАЈДЕН СПРЕМА БЛИЦКРИГ НА БАЛКАНУ!

BAJDEN SPREMA BLICKRIG NA BALKANU!

8 decembra 2020

Ivan Vejvoda, visoki saradnik bečkog Instituta za humanističke nauke i poznavalac evropskih prilika, ocenio je da će osnova politike buduće američke administracija na čelu sa predsednikom Džozefom Bajdenom, kada je reč o Zapadnom Balkanu, biti što skorija integracija tog regiona u evroatlantske integracije gde god je to moguće.„Uostalom, u ovom periodu videli smo da su Crna Gora i Severna Makedonija postale punoravne članice NATO, kao što je to i Albanija. Znači već pola tih zemalja je deo evroatlantskih integracija. Mnoge su na putu“, rekao je Vejvoda za Glas Amerike.

On dodaje da su razgovori o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na prvom mestu na dnevnom redu kada je reč o evropsko-američkom angažovanju u regionu.

„Mislim da je veoma važno što su SAD odlučile da otvore Kancelariju za međunarodnu razvojnu pomoć za ulaganje ozbiljnih sredstava u region (zvanican naziv: Razvojna finansijska korporacija, prim. nov), pre svega u infrastrukturu, u proizvodnju i drugo. To je ozbiljan korak i odgovor na ono što se naziva ulazak i uticaj trećih aktera, tu se pre svega misli na Rusiju, na Kinu, na Emirate i Tursku“, smatra Vejvoda.

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Pre vise godina pisala sam da ce Amerikanci opet bombardovati Srbiju, a Rusi nece prstom mrdnuti. Zao mi je, ali mislim da ce se to ostvariti, Srbija je jedina zemlja koju mogu da bombarduju bez problema, a da pritom odglume ulogu vodece sile. Niko nas nece ni zastititi ni zaliti.

  • milos says:

   Mi trcimo za onima koji su nas bombardovali a izbegavamo one od kojih ocekujemo da nam pomognu.

  • Cp6a says:

   Kad neko odavde popije kafu sa Putinom, deset NATO generala izvrši samoubistvo. Ne smem da zamislim šta bi se desilo kad bi došlo do mrdanja prsta.

 2. padre says:

  Jeli ovo stvarno strućnjak, ili je zaposlen u amerićkom propagandnom odeljenju?

 3. Nine says:

  Padre, Ivan Vejvoda je predsedavao sednicom Beogradskog bezbednosnog foruma, kad je priustne u sali bivši ruski ambasador Aleksandar Konuzin upitao:"Ima li ovde Srba"? Kad je Vejvodu upitao "mogu li da nastavim izlaganje" on mu je odgovorio da ne može, a istu izjavu su ponovili svi prisutni. Kao što vidiš iz članka on se zalaže za NATO integracije i, kao i svim pripadnicima NVO, kost u grlu mu je navodni ruski uticaj na države Balkana. Inače dok je bio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da bi u svojoj vladi rado video neke članove Nevladinih organizacija, pominjući upravo Ivana Vejvodu i Sonju Liht. Ivan Vejvoda je nedavno profesionalno avanzovao a Sonja Liht je bila posrednik pregovora vlasti i opozicije oko izbornih uslova. Naravno, cilj joj je bio da se ništa ne promeni i tako se i desilo. Na izbore je izašla samo jedna stranka, sa svojom opozicijom, i sad kad u skupštini nemaju s kim da se prepucavaju pričaju sami sa sobom, a posle zahvalnosti onome ko ih je uveo tu gde im nije mesto, obavazan repertoar je pljuvanje po Draganu Đilasu i njegovom bratu, za koga niko ne bi znao kako se zove da nije ovih Vučićevih trbuhozboraca. Da, pominje se i neki Šolak, za koga ja ne znam ko je, ali verovatno ima veze sa televizijama N1 i Nova S, za koga jedna od skupštinskih biserki reče da su to televizije sa nacionalnom frekvencijom. Dakle, kad se čovek ponada da će biseri koju su postali zvezve Jutjuba nestati iz naših života zameni ih deset istih.

 4. I Love persida says:

  Na žalost da, mi nakon svega moramo da idemo na kolenima i da se izvinjavamo što su morali da nas bombarduju. Čak su nam i Italijani nudili ekspertize o tome kako i po kom osnovu možemo tužiti ratne zločince. Đinđić je tražio da mašemo zastavicama unije u znak našeg odobravanja da nam pošalju "Milostivog Anđela" ali je i on sam bio strašno razočaran (po njegovim rečima) kada nakon kampanje ništa nisu ulagali u Srbiju. Doduše uveli su svoje banke preko Dinkića sa najvećim kamatnim stopama u svetu, nas uvek neko može da crpe. Ali da vam ne pričam šta je njima u podsvesti nedostajalo? Verovatno malo ljubavi..

 5. uddu says:

  Nama bi sigurno krenulo na bolje kada bismo ukinuli skupštinu i pozatvarali sve političare.Iz godine u godinu sve genijalnije ideje za pljačku i ispiranje mozga zaluđenom narodu !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *