БАЈДЕН СПРЕМА ШОК ЗА АМЕРИКАНЦЕ

BAJDEN SPREMA ŠOK ZA AMERIKANCE

16 marta 2021

DŽO Bajden sprema veliko federalno povećanje poreza, prvo od 1993. godine, objavio je Bloomberg.

Američka novinska agencija se pozvala na „sopstvene izvore“, navodeći da je Bajdenu povećanje poreza potrebne za finansiranje „dugoročnog ekonomskog programa, koji će biti produžetak mera državne podrške preduzetih u okviru borbe protiv koronavirusa“.Bloomberg tvrdi da nova američka administracija računa na veću sumu od „trećeg paketa podrške bizinisu i porodicama koji je bio na nivou 1,9 biliona dolara“.

I otkriva da se u Beloj kući i Ministarstvu finansija razgovara o povećanju poreza na dobit sa 21% na 28%, povećanje poreza na ukupan prihov svima koji zarađuju više od 400.000 dolara godišnje i poreskih podsticaja kompanijama sa ograničenom odgovornošću.

Moguće je i povećanje stope poreza na kapitalnu dobit za sve koji imaju najmanje milion dolara prihoda godišnje.

Bloomberg prognozira da će Bajdenov poreski plan prikupiti 2,1 bilion dolara.

KOMENTARI6 komentara

 1. padre says:

  Živi bili, pa videli!

 2. M says:

  Sad oni koji su pljeskali Bajdenu,neka plješću još!Neka traže "bis"!

 3. Rista says:

  Koliko ja vidim, a ovo se vidi dobro čak i bez naočara, povećavaju porez bogatima. Tu nema ništa loše. Ono što Rusija sada NE radi, radi Amerika. Čudo jedno. To sa populističke strane, ali sa strane stvarnosti...He, he...Ima samo jedna caka. To već bilo u Ameriku i zove se LLC, pa se bogatstvo bogatih utrostručilo za kratko vreme. E tu caku još nisam uspeo da razumem. Kako je klasi sa manjim primanjima prihod koji se povećao ustvari izgubio vrednost za 50% a bogatima kojima se smanjio, skočio tri puta. E te cake mi nikada nisu upalile sijalicu shvatanja. Taj gebels još nije rasvetljen. Kako on to radi, nemam pojma, ali radi, brate mili.

  • Zoran says:

   Mi imamo LLC, privatnu ordinaciju. Prednost je sto je manji porez na dobit, ali manje ti sleduje posle pezionisanja. Sta ti znas o Americi, nista. Vi bi samo da uzmete "bogatima", nema veze jel krali ili nisu. Zato i "uzivate" sada u Titovim plodovima.

   • Rista says:

    Jes ti onaj što mu žena zubarka u nekom selu u Americi? Misliš, ONA ima LLC a ti si portir i čistač, jel? Porodični biznis? LLC je dobrodošao mini biznisima, ali nije donet za njih, samo tebi nisu rekli. Da ne zarađuje tvoja žena više od 400K godišnje? Pa ne zarađuje. Možda dohvati između 100 i 200 hiljada dolara godišnje a to spada u sitne narodne biznise, kojima se u Americi bave srednje i niže stručni ljudi. Sve do 400 hialjada godišnje je zaštićeno i samo ti čisti ordinaciju redovno i ne sekiraj. Imaš ženu zlata vrednu i treba da čistiš i da se ponosiš, ali ne baš tako silno providno, jer ima ljudi koji savršeno znaju šta je LLC. Na jednog takvog si baš naleteo. Ta penzija ništa ne znači vlasnicima velikih kompanija i LLC je tu da ih drži zadovoljne da ne zbrišu iz Amerike. A izjave Bajdena su populističke kategorije da se sića ispod 400 hiljada godišnje raduje što ne zarađuje više. Ti pričaš sa dna a moj komentar se odnosi na velike zverke koje su prekrštene na LLC. Taj zakon nije donesen za pigmejce, kao što je zubarska sobica, nego za velike kompanije da izbegnu velike poreze, samo ti viriš iz podruma i ne vidiš dalje od prvog stepenika. Nemaš ti blage veze o Americi iako živiš tamo. Štos mene tiče, moj tata bio neki kapitalista još pre tita, a ja nastavio među prvima u Jugoslaviji kada su privatnike apsili čim kupe kola iz Amerike. I danas sam privatnik, ali nisam još uvek na poklonima LLCIja, mada bih mogao da razmislim o tome. Za sada mi ne treba popust. Ja ti pišem o Bajdenu i šta izjavljuje a ti uskačeš sa pigmejskom zubarskom sobicom da meni objasniš. Nisi ni blizu da shvatiš šta to Bajden priča a čak nisi u stanju da shvatiš ni šta sam ja napisao. Izjave Bajdena imaju svog smisla a imaju i svoj populistički deo pozajmljen iz komunizma. Tebi na radost jer nemaš pojma šta znači kad jedna ogromna kompanija zbriše iz Amerike zbog velikog poreza. Zato su im i dali LLC. LLC je nova umotvorina u Americi, ne znam jel starija od 10 godina i smišljena je kada su veliki biznisi počeli da napuštaju Ameriku ali su zadržali američko tržište. Seti se i reci od kada ste "mi" LLC, pa ćeš shvatiti malo više. Ne bih dalje, jer ti ionako ne dohvaćaš ove poteze Amerike i sada Bajdena, maestro. Samo ti uživaj i ne sekiraj dok ti te žene. Ima zlatne ruke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *