БАЈДЕН СПРЕМА УДАР НА СРБЕ!

BAJDEN SPREMA UDAR NA SRBE!

20 decembra 2020

BIVŠI visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling smatra da je sa pobedom Džozefom Bajdenom na izborima u SAD ponovo na svetsku scenu istupio političar koji bi stvari u Bosni i Hercegovini mogao „pokrenuti s mrtve tačke“.

– Novi američki predsednik će se potpuno sigurno ponovno pozabaviti Bosnom i Hercegovinom jer je on vrlo duboko u toj priči. Oni koji misle da je on zaboravio BiH se varaju – rekao je Švarc-Šiling.On je rekao da “ostaje da se vidi” hoće li se Bajden pozvati na punomoći koje ima OHR, odnosno tzv. bonska ovlaštenja koje uključuju i mogućnost razrešenja dužnosti demokratski izabranih predstavnika) i tako uticati, kako navodi “na destruktivne sile pre svega u Republici Srpskoj”.

Švarc – Šiling je je zaključio kako narodi Bosne i Hercegovine i dalje trebaju pomoć izvana kako bi se stvorilo funkcionalno demokratsko društvo.

– Potpuno su pogrešni glasovi koji kažu: neka narodi u Bosni i Hercegovini to sami obave. Kako da jedna zemlja koja nema nikakvih iskustava s demokratijom sama izgradi jedan demokratski sistem. I Nemačkoj koja je imala iskustva Vajmarske republike to ne uspelo bez pomoći izvana – zaključio je Švarc – Šiling.

Ovo je samo još jedna u nizu izjava koje u poslednje vreme predstavljaju udar na Republiku Srpsku. Od poređenja Milorada Dodika sa Hitlerom, pa sve do diplomatskog skandala sa odbijanjem Željka Komšića i Šefika Džaferovića da se sretnu sa Sergejem Lavrovim, zahuktava se igra stranih sila u BiH, sa ciljem revizije Dejtonskog sporazuma i oduzimanja ovlašćenja entitetima.

(Srpskainfo)

KOMENTARI8 komentara

 1. Milan says:

  Ne uvode demokratiju, nego preostale nenatovske države Evrope uvode u NATO vojnu alijansu. Povodom "Narodi BIH i dalje trebaju pomoć izvana kako bi se stvorilo (tj. uvelo) funkcionalno demokratsko društvo. Ne stvaraju oni demokratiju, to nemaju ni kod kuće, čuli smo na koje sve načine su pokrali američke izbore. Nego glavni posao im je širenje evroatlanskog saveza. NATO sve radi po planu. U dekadi od 1991 do 2000 proširili su NATO alijansu na 4 države, Istočne Nemačke više nema kao države, zapravo na 3. U poeriodu 2001-2010 NATO se proširio na još 10 država u Evropi. Dok u zadnjoj dekadi od 2011-2020 uspeli su da se rašire na samo još dve i to manje zemlje (Crna Gora i Makedonija). Pokušavali su ali nisu uspeli: Gruzija, Ukrajina, Moldavija, Jermenija, Belorusija, itd. Gruzija i Ukrajina, svaka je kastrirana za po dve teritorije te zbog toga ne mogu postati članice, Moldavija je "kastrirana" za Pridnjestrovlje, a i Srbija za KIM. Srbija ne može u NATO članstvo jer nema kontrolu na celoj državnoj teritoriji i na svim državnim granicama. Kosovo* zasad nije država, te ni ono ne može u NATO članstvo. Dok država BIH ima poznate granice, ali nema iznutra saglasnost entiteta Republika Srpska za uvodjenje u NATO. Pritiskaće Srbiju da prizna Kosovo*, a Srpsku će nastojati da ukinu. Ali Zapadni Balkan više nije toliko značajan, ne verujem da će on biti prioritet u Bajdenovoj spoljnoj politici.

  • I Love Jesus says:

   Ništa lično, puca dugme Bide-u za srbe, ali plaća ga senat i kongres amerike da radi baš to što radi, to je bila samo odložena fascikla, ništa se ne zaboravlja, sve ima svoj red. Tek na kraju dolazi carstvo Božije da poravna sva prethodna i uspostavi svoje, večno i pravedno.

 2. Archelay says:

  Prvo je preskocio barijeru pa je rekao"hop".Isti stos se desava i sa"pretsednikom"Bajdenom tako da su ubedzeni da su"Bog i batine"na Planeti a glume da neznaju da njhov narod strada.Okomili su se na Bosnu i misle da je 1995 isto sto je 2020.

 3. Milan says:

  Stare kapitalističke evropske zemlje Irska, Austrija, Švajcarska, Švedska i Finska nisu NATO članice. Stalno nastoje da se približe granicama Rusije, zato Švedska i Finska da postanu članice NATO alijanse u narednih 10 godina to mi izgleda značajnije.

 4. Miraš says:

  Bajdenova ekipa najpre treba da pronadje nov sklad sa EU, a na toj listi zajedničkih ciljeva zapadni Balkan stoji nisko, može da čeka. Zatim prioritetni su vrući krompiri: Turska, Sirija, Libija, itd.

 5. Miraš says:

  Iran!

 6. rade says:

  Dok je Rusa i predsjednika Putina,ovaj starac ne moze nista pokrenuti.

 7. XXX says:

  "Oni koji misle da je on zaboravio BiH se varaju – rekao je Švarc-Šiling." Izlapetina ne zna da je ziva, samo jos da se sjeti Bosne. Nece niko od njih imati vremena da se za nos uhvati, a kamoli za Bosnu. Puste zelje njemacko-austrijskih liberala...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *