БАЈДЕН СПРЕМИО НОВИ УДАР НА СРБЕ

BAJDEN SPREMIO NOVI UDAR NA SRBE

11 juna 2021

PREDSEDNIK Sjedinjenih Država Džo Bajden potpisao je izvršno naređenje o dodatnim sankcijama protiv vlasti i pojedinaca koji ugrožavaju mir, bezbednost, stabilnost ili teritorijalni integritet bilo kog područja ili države na zapadnom Balkanu, saopštila je Bela kuća.

U saopštenju se navodi da se sankcije odnose i na one koji su saučesnici u ovakvim postupcima ili su direktno ili indirektno umešani u kršenja ljudskih prava na Zapadnom Balkanu.Bajdenovim naređenjem „prošireni su određeni kriterijumi, poput izazova kakve predstavlja korupcija, kao i ostala dela koja opstruišu ključne institucije i međunarodne sporazume“.

„Korupcija nanosi štetu ekonomskom rastu, olakšava organizovani kriminal i potkopava poverenje u demokratske procese. Ove snage otvaraju vrata našim strateškim protivnicima da potkopavaju demokratiju, koče napredak prema efikasnom i odgovornom upravljanju i sprečavaju da region zapadnog Balkana postigne punu integraciju u transatlantske institucije“, navodi Bijela kuća.

U tekstu se napominje da takva dela predstavljaju „izuzetnu pretnju po nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku SAD“.

Bajdenovim ukazom naglašava se trajna posvećenost SAD primeni posleratnih sporazuma i radu institucija uspostavljenih nakon raspada bivše SFRJ, dodaje Bela kuća.

Ovom odlukom „povećana je sposobnost“ da se deluje protiv onih koji opstruišu ili ugrožavaju primenu bilo kog sporazuma iz domena regionalne bezbednosti, mira, saradnje ili uzajamnog priznanja, kao i okvira mehanizma za odgovornost na zapadnom Balkanu.

Napomenuto je da u geografskom smislu izraz Zapadni Balkan obuhvata teritoriju bivše SFRJ i Albanije.

Bajdenovom odlukom u SAD se blokira sva imovina ili interesi osoba koje su predmet sankcija, a američkim državljanima je zabranjena saradnja sa takvim licima. Sankcionisanima nije dozvoljen ulazak u SAD niti će moći da dobiju američku vizu.

„Osiguravanje bezbednosti i političke stabilnosti zapadnog Balkana je konzistentno sa posvećenošću Bajdenove administracije razvoju ključnih američkih interesa iz oblasti nacionalne bezbednosti, uključujući zaštitu demokratskih institucija“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Ministarstvo finansija i Stejt departman „nastaviti da osvežavaju listu pojedinaca koji su predmet sankcija prema ovom naređenju“.

(Tanjug)

KOMENTARI31 komentara

 1. Ivana says:

  Pod hitno savez sa Rusijom i Kinom ili ima da nas nema.

 2. Ivana says:

  Belosvetski nacisti i fašisti pod vodstvom zlikovaca amera i nemaca koji su počinili grozne zločine širom sveta nas proglašavaju genocidnima? A govor njihovog piuna Vučića je bio takav da ponizi Srbe gde mu je pitanje za Krajinu? proterane Srbe iz Hrvatske pola Bosne Kosova govno ćuti i odobrava poniženja i konačno uništenje Srbije. Pa do kada nacistička nemačka uništavati Srbiju i Rusiju i proglašavati nas genocidnima? Ti zlikovci koji su pobili milione nedužnih i nikome ništa? idioti Rusi koji ih nisu pobili do jednog kako su oni mislili Slavene rešiti logorima i plinskim komorama. Ali glupa i prosta a nadasve naivna slavenska duša prašta svojim koljačima. Ko glupi Srbi usrašama u I i II svetskom i zadnjem "domovinskom" nikad k pameti. Vučko mjenjanjem Ustava Srbije totalno lomi i uništava Srbiju i Srbe dok mi ĆUTIMO i gledamo parove. Potpuno uništenje zemlje Srbije država nismo već odavno a sad kaže Vućko moramo da biramo Zapad ili Istok? Nego šta nego da bira kako kaže Vučko evropa i vatikan nemaju alternativu. Ubijali su Srbe pre I svetskog rata a u I svetskom sva evropska banda pod vodstvom austrougarske. Ubijali su nas u II svetskom prijatelji nemci koljači hrvati ti divni evropski narodi. Izvršili su genocid i etničko čišćenje Srba iz Krajine uz pomoć pokatoličenih Srba zvanih hrvati usraše. Bombardovali nas osiromašenim uranijumom samo da nam otmu Kosovo. Srušili nam pravoslavnu bogomolju po naredbi katoličke evrope dok na srpskoj zemlji po bosni bošnjaci podigli đamije i to je evropi u redu. Prokleti satanistički vatikan vekovima pokatoličava Srbe preko svojeg unijaćenja ili satanističke grkokatoličke sekte. Papak govori o braći a stalno podupire klanje i ubijanje te braće i rušenje naših hramova od onog u Mariboru preko popaljenih i porušenih u hrvatskoj i Krajini do sad ovaj zadnji u Bosni. Nadam se da će nana fata umirati u teškim mukama jer je rušila Božji hram a nema njenog Boga kako misli ona i poislamljeni Srbi. Bog je samo jedan platit če ona i svi koji su se rušenju radovali. Ajde sada kukavički Srbi kad mi krećemo s rušenjem džamija po Republici Srpskoj i Srbij, šta radi đamija na Severu Bačke gde tig go..a nikad nije bilo? Sve to zlo šta su nam uradili prijatelji katolici i muslimani i njihov nato, vatikan i evropa je neoprostivo. Drugosrbijanci kažu Rusi nisu uradili ništa, tačno ništa od navedenoga. I sad kao Srpski narod mora da bira? Nemora srpski narod zna ko su nam braća birju izdajnici u Beogradu sluge nacističke evrope, plaćenici koji uništavaju Srbiju sistematski za račun srpskih neprijatelja hrvata, šiftara i bošnjaka te vatikana i katoličke evrope. Dok sluđeni srpski narod kukavički ćuti i gleda parove, odrekli se Boga vere pravoslavne, porodice s više dece i zato nam tako ide. Takav kukavički i bezbožni narod ne treba da ni postojimo ako se ne opametimo, obožimo, i ustanemo masovno protiv izdajnika i stranih plaćenika u Srbiji.

  • Veliki brat says:

   @Ivana Anka, aj ne se.ri!

   • persida says:

    Veliki brate, prostacino neopevana, jedi govna. Ti si previse glup da razumes sta Ivana pise, ali ti to ne smeta da je pljujes.

   • jovan says:

    Glupi veliki brat, nista ne zna, glup je da shvati da istorija , i sadasnjost ne pocinje od 1989 ili 1991, i da Natofasisti nece vladati lazima, propagandom, golom silom vecno!? Ne. Svako zlo, okupacija, je prolazno, neka duze nekad krace traje. Ova 30 godina okupacije se oduzila pa tupani kao navedeni misle da je za sva vremena, ali na njihovu zalost, polako PROLAZI! Naredjenja Bajdena, Haskog mehanizma. i sicnih KREATURA, kriminalaca na polozajima a ti kriminalci jos uvek veruju da su bitni, dok njihova pisanija vrede sve manje. i sve su blizi znacaju NATPISA U JAVNIM WC, ili na TARABI! Koga briga sta Bajden i Brisel, Berlin, London, naredjuje.

  • Carnex says:

   Foteljashima u Srbiji je vazno samo polozaj i privilegije. Ostalo ih ne briga. To je fakat.

  • Željko says:

   @Ivana Da je Rimokatolička crkva toliko jaka ne bi se u samo šest godina broj Hrvata u BiH smanjio za skoro 500 tisuća, ne bi se broj Hrvata u Hrvatskoj smanjio za isti period za 700 tisuća, otiđite u Ilok na granici sa Vama, Hrvati bili većinski narod, Ilok skoro prazan, tako je u najmanje trećini Hrvatske a osim zapadne Hercegovine i dijela središnje Bosne i jednim gradom jugozapadne Bosne Livno Hrvata gotovo da i nema u BiH !

   • jovan says:

    Zeljko, nemas pojma, prvo moras da znas ISTINU od pocetka. Ne znam, podatke za tzv. Hrvate iz Livna, ali znam da sigurnio nisu ih proterali Srbi. Ali moras da znas sledece. Hrvati kao narod su novokomponovani, kao i ostali, nikada nisu ziveli u Livno, Ilok, Vukovar ...sada okupirane od strane Hrvatske, su deo MASTER PLANA UNISTENJE SRBA koji traje vise vekova. Popis austrugaskog naucnika iz 1847. govore da je Hrvata bilo par stotina na celoj teritorije dananasnje Hrvatske i 2 500 000 Srba, a na ostaloj teritoriji ex Jugoslavije bilo 99% Srba. I DANAS U HRVATSKOJ od 1991. SRBI SE PRETAPAJU U HRVATE! U Sremu, u Vukovari su ziveli 100% Srbi, nikada nije postojala ni jedna katolicka crkva, tek naseljavanje "Hrvata" u Vojvodini pocinje u genocidnoj NDH, a katolicke crkve u Vukovaru su na temeljima srusenih crkava Srpske Pravoslavne Crkve, a to je ostalo tako, ali da znas sta je ISTINA. Master plan Zapada je pretvaranje Srba u "Hrvate", muslimane, "montegrine", makedonce, jer se novim nacijama lakse vlada od vladanja nad Srbima, zato i sudi samo Srbima i logori samo za Srbe od 1914., moras da znas da su iSRPSKI KRALJEVI Mrnjavcevic iz Livna, da ne pominjem ostrva i obala koja je bila srpska do pre 150 godina, ali DANASNJA ISTORIJA KOJU TI UCIS JE FALSIFIKAT. Ali te razumem, jer ti to neko rekao, a ti verujes u to.

    • archelay says:

     Jovane tako,jel?To sto nije po tvome je-falsifikat a to sto je po tvome- doticnog omalovazavas u smislu Luzicki Srbi su Srbi znacaja reci.Ali o Alksandrom Makedonskom-automatski je Srbin.A,zasto?Zato sto su Makedonci"Srbi".A onda,Kako to stvaraoci Biblije nisu pomenuli Srbe nego Makedonce?

     • jovan says:

      Nije igra reci, mada zasto bi se neka teritorija i narodi sebe nazivali SRPSKI. i svoj jezik srpski ako to nema istorijsku osnovu!? Zasto bi Srbi, enklava,iz okoline Gdanjska sebe i svoj jezik zvali srpskim, ili delovi Istocne Nemacke, Ceske, preko Madjarske, do Soluna- ili je to zato sto je to pre bio jedinstveni prostor jednog naroda- SRPSKOG!? O tome su pisali i anticki grci( da severno od njih postoji najveci narod u Evropi (slovenski narod koga su oni zvali Ilirima- taj naziv se odrzavao sve di XX veka) koji kada bi hteo mogao da pokori sve evropske, neslovenske narode, a za teritoriju ex su i stari svabski pisci i kartografi cratali kao srpsku. Proveri za cekve u Vukovaru, za crkve u Dubrovniku, popise od pre stotinak godina. Kako su se izjasnjavali do NDH, iseljenici sa Jadranskih ostrva, ili danasnje Bosne! Izmisljanje nacija "novokomponovanih" je projekat Vatikana i Austrijanaca da bi "zavadi pa vladaj" okupirali Balkan. Pa Rumunska nacija i rumunski jezik je izmisljen pre 150godina gde su izbacene sve srpske reci, zadrzane romanske ostale od rimske okupacije, i dodate nove, isto romanske, za Albaniju gde je 1912. vise od 50% zitelja bilo srpskog i nearbansko, izmisljen i jezik, i zbog doktorata Bugarke o tom inzinjeringu koji je napidala na osnovu dokumenata, ali je na zalost i ubijena! Zapadni NASILNI FALSIFIKATI se namecu i u skolama i na medije jer su trenutno mocni; tako se desilo sa Srebrenicom, ni jedan posmatrac UN, generali, nije video nikakav genocid, jos manje broj ubijenih vojnika dzihada! Onda dolazi Tadeus Mazovjecki, papin intimis, sprovodehi hiljadugodisnju politiku Vatikana, bez cinjenica, lupio brojku od preko 8 000 koja im je bila potrebna za medije i gusenje Pravoslavnih Srba, iako cak i antistpski haski mehanizam nigde ne pomonje taj broj. To su lazi koje su bile korisne za trenutne ciljeve. Zakljucak, rekevantne istorijske cinjenice su onne starije od sto godina, za Srbe, one koji su za istinu, konkretno treba da im budu pre Austrijske okupacije Bosne, kasnije i Srbije, i njihovog stvaranja Hrvata, Bosnjaka, Montegrina, Makedonaca kao nacija. Teritorijalno Srbi mogu da budu Hercegovci, Sumadinci, Sremci, Rasani, Dukljani, Bosanci, Dalmatinci, Makedonci,..

   • Pravda says:

    Nece proci jos dugo pa vas uopste nece biti.

 3. Kosovac says:

  Naravno, od svih naroda sa prostora Velike Srbije, deblji kraj će izvući Srbi. ……………Ustvari, sorošoidi su skinuli jagnjeću kožu odavno, osetili su se jaki, naročito kada su sa grbače skinuli Donalda Trampa. Tako da je sve ovo čime preti Džo Bajden očekivano, eventualno su se neki srpski retardi stvarno iznenadili i uplašili. ……………Evo sada spremaju i Haški tribunal za Lukašenka, za zločine koje je učinio nad Belorusima. Naivno, glupo, smešno. Ali kada bi sorošoidi uspeli da zbace Lukašenka, njima pamet ne smeta, oni bi ostvarili te svoje zločinačke planove. A mi smo uvek ismejavali te očigledne gluposti, sve dok u nekom momentu ne bismo počeli da se češemo iza uveta. ……………Nešto sam i ja primetio kao kolega milorad5. Ovo na slikama nije onaj Džo Bajden koga smo ranije zapamtili. Kao Prvo, lice mu je našminkano, izmalterisano, više nego što je lice Zorane Mihajlović. Kao da mu šminkeri dodaju delove koji bi se pokazali kao autentično Bajdenovi. I uprkos tome, ne liči na Bajdena uopšte. Liči na nekog vanzemaljca iz horor filmova. E jadni Amerikanci, šta ste dočekali, da vam foto-robot bude predsednik. Ili je neki dvojnik. Bruka. Sramota. Gde je ona čuvena američka veličina oslikana u kaubojcu Džonu Vejnu i kompaniji? Kao Drugo, vidite li onaj izgubljen ludački pogled? Nije ranije Džo Bajden imao toliko ludački pogled. Eventualno ako je dodatno poludeo, to bi nam delimično rešilo misteriju koja prati pojavu ove individue.

  • persida says:

   Moramo imenovati sorosoide, inace ne znamo o cemu pricamo. Dakle, na listi su: Karadjordjevici, Tito, Djindjic, Vucic, Seselj, Ceda Jovanovic, Filip David, Sonja Liht, Svetislav Basara, Dusko Kovacevic, Aleksandar Jerkov, pola SPC-a, 90 POSTO SANU-a, te placenici: Milicka, Kandicka, Azdejkovic i slicni. Sorosoidi su i hiljade onih koji nemaju medijsku slavu, ali propagiraju sorosevske ideje: razaranje Srbije, unistenje porodice, prodaju dece za male pare, prodaju ili otimanje nacionalnog blaga, unistavanje prirodnih bogatstava Srbije. Istina je da je srpski narod toliko propao da nije nasao formu otpora i osvete za ono sto mu rade sorosoidi.

 4. šiško says:

  Pa, bajdo, majka mu stara! Dokle ćete vi amerikanci da tarete lan. Vidite da ovde više nema ništa za vas. Opelješili ste vi i vaši namesnici sve što je bilo. Ostao je samo go kamen, i to radioaktivan. Idite vi u neku bogatiju zemlju. Od nas nema vajde, bajdo, the izlapeli.

 5. Kulak says:

  Nacistički zlikovac Biden mora HITNO da obrazloži šta znači da će se delovati protiv onih pojedinaca koji OPSTRUIŠU MEĐUSOBNO PRIZNANJE.Ko tu i koga treba da priznaje?Da li to znači da Biden preti svim Srbima i Srpkinjama na kugli zemaljskoj da moraju da priznaju ono što je Srbiji silom oteto?

 6. Milutin says:

  Po ovim merilima Amerika bi sama sebi i svim svojim Zapadnim saveznicima morala da uvede sankcije. A NATO odnosno severoatlantske integracije nije put kojim bi Srbija krenula. Zato bi bio potreban referendum. A referendum bi trebao i za put u EU ili bilo koji drugi savez. Doduše drago mi je što je uočen kriminalni i separatistički pokret šiptara na KiM i da se Amerika konačno tome protivi.

 7. Rista says:

  Živeo Bajden! Živeo Nole! Živeo Tito! Živeo Tesla!

  • Kosovac says:

   @ Rista, ……Ala si ih sastavio, svaka čast. Ni ovaj dole čivutin Semjuel nije mogao bolje. Jadan Dodik mora da pravi društvo „Čovića, Janeza Janše, Vulina, Izetbegovića i drugih….“.

  • persida says:

   Zaboravio si Sekularca.

 8. Shmuel says:

  u pitanju su lopovi poput Dodika, Čovića, Janeza Janše, Vulina, Izetbegovića i drugih. ne znam što ste se toliko uzdigli.

  • Rocks says:

   Ne kenjaj Smuel,svi znamo da je ovo upereno isključivo protiv Srba,a glavni kreator toga je jezuitski fanatik izašao iz šinjela Bžežinskog đubre od analitičara Januš Gownajski(pardon Bugajski).Vrijeme je da se Srbija opameti i ekipa na vlasti da konačno počne vući dobitne poteze.Ovo muljanje i mlitavljenje vodi po običaju u ćorsokak.

 9. Gagi says:

  Nasa Srpska propast je neminovna, nikakav patrotski komentar ili politicka volja to nije u stanju da spreci. Prva ogromna propast je bila posle ogromne pogibije Srba u I ratu. Jos gore i crnje je bilo kada je posle rata mason Aleksandar unapredio sve nase neprijatelje a svoje ratnike ostavio da prose po ulicama prestonice. Apsolutno isto je uradjeno posle II rata, sve ubice naseg naroda su abolirane a zavedeni Srbi pobijeni ili su zavrsili po kazamatima tadasnje okupacione vlasti. Znaci, odavno mi nasu kucu nemamo, neko drugi se slusao i neprijateljima se sluzilo. Gore smo prosli u "nasoj" drzavi nego nasi gastajbari po tudjim drzavama. Zbog toga nije bilo tesko da se donesu Avnoj granice a kasnije postupi po njima i unakazi nas narod. Tako su isplanirali ovi koji raspolazu nasom drzavom i kojima smo poklonili nas suverenitet i zivote. Ovo busanje u Srpske grudi koje se danas izvodi je obicna prevara naroda u nizu,ko nije slep moze primetiti da je Srbije sve manje a nase imovine skoro i da nemamo. Ovi "nasi srbi" su sve nase rasprodali i otudjili, vise je danas vlasnika prirodnih bogatstava u "nasoj" zemlji nemaca i rvata od Srba. Ono malo Srba sto je ostalo zivi u selima i na planinama, svoju imovinu su stekli i zaradili sami svojim radom i zalaganjem, njima nisu potrebne eu vrednosti da bi mogli i imali od cega ziveti. Kapital i dobar zivot u gradovima su raspodelili ovi nasi janjicari i okupatori, koji zbog svog zasluzenog doprinosa ovoj drzavi istu i dalje zaduzuju do besvesti i izivljavaju se do bestijalnosti. Naravno, racun ce opet stici Srbima, kao uvek u istoriji, ako Srba uopste bude bilo. Novosrbi i novoverci su plen oteli,vec su ortacki raskrcmili Srbiju na svoje parohije i bas ih briga za neke nacionalne i patriotske price. Vazno je da zivot ide dalje i da nema alternativu, da se zivi mora makar nas sutra okupirali marsovci, i sa njima ce sutra ovi "nasi" maheri pronaci zajednicki jezik. Nemojte se Srbi iznenaditi kada nam sutra u drzavi zakonski uvedu novogovor - marsovski. Nase lepe i drustveno prestizne dame ce biti marsovkinje, nimalo im to nece smetati u vec zasluzenom zivotnom hedonizmu i krpeljskom zivotu, bas ce to biti cool.

 10. Nenad says:

  SVAKAKO NAM SE NEPISE DOBRO,NEZNAM KOJU IGRU IGRA NASA VLAST,,ALI ZA OBICAN NAROD,I LJUDE SA SELA,TO NIMALO NEVALJA,,,,A SVI MALO PAMETNINI LJUDI ZNAJU DA KADA PROPADNE SELJAK I POLJOPRIVREDA PROPADA NAROD JER GRAD ZAVISI OD SELA,,,,A SELA SU NAM ODAVNO PRAZNA,I OVO MALO OMLADINE SE ZAPOSLILO I RADI I PUTUJE ,A ZEMLJA ZAPOSTAVLJENA RASTE U KOROV..NITI IMA KO DA JE RADI NITI CIME DA RADI,,I KO ZNA STA KUPUJEMO SVE SA PIJACE I PRODAVNICA STO SE VISE I NEZNA ODAKLE DOLAZI ,,JASNO NAM JE SVIMA ZASTO SMO SVI HRONICNO UMORNI I MALAKSALI,,,DA VAZNA NAM JE TRGOVINSKA RAZMENA,A POLJOPRIVREDA I NAROD STO KO ZNA STA JEDE I STO SMO SVE VISE BEDNIJI.KOME JE TO VAZNO,??OVO TREBA NEKO DA POSTAVI NA SEDNICI VLADE ILI U SKUPSTINI...

 11. Gagi says:

  Nenad... Nista ti ne brini. Svi ovi koji su stekli enormni kapital dok su narod i drzava bili u fronclama, mogu zdravu hranu za svoju decu da porucuju odakle hoce - sa kraja sveta. Vidis li gde idu da se okupaju i "odmore" od ovolike pljacke naroda. Narod im je postao odvratan jer stalno nesto zakera i izvoljeva. Imali smo u istoriji takav primer, Pasicevog Radeta, bukvalno je sve bilo istovetno, za ljudsku alavost leka nema, to je bolest koja je vekovima prisutna i neizleciva. Danas u nasoj drzavi takodje postoje zasluzni i povlasceni, oni su to zasluzili za uspesno politicko angazovanje proteklih decenija, nema drzave na svetu koja je bolje prosperirala od Srpske drzave i njenog naroda. Ova nasa mladez sto je izginula oko Vukovara, neodoljivo me podseca na klanicu Sremskog fronta, uvek Srbima mora da se smesti neka klanica. Joooj i kuuuku, kada bi sve od devedesetih analizirali kako su nas namestali i prodavali,prvo zivote a posle fabrike i prirodna bogatstva. Kada bi tek imali vremena da popisemo i steknemo uvid sta su "neki" u tim vunenim vremenima po Srpski narod stekli i dohodovali, ma neka im. Svi ce na kraju zavrsiti kao onaj Rade iz prethodnih redova, opljackane narodne pare ce im biti konfiskovane kao Sadamu, Gadafiju, "nasem" Alexsandru. Znaju to ovi vekovni maheri kako se tudje drzave pljackaju, pokvareni izdajnicki narodni olosi im pare donose "na noge",samo je potrebno da ih oni neko vreme maze i tetosu, da u njima probude dvoglavu nezasitu alu. Eto posle nekog vremena boljeg standarda zapadnih kolonizatora koji malo ima miris kiselog znoja i krvi Srpskog seljaka. Tako to ide vec vekovima, jedino to danas nije moguce kod Kim Dzonga, kod njega za izdaju nema pardona i unapredjenja.

  • Rista says:

   Ko bi reko! Proamerikanac na delu. Gadafi i Sadam mu primer zločinaca a Amerikanci heroji koji su oslobodili Libijski i Irački narod i vratili im pare koje Gadafi opljačkao od Libijskog naroda? Odakle vam takva ideja? Dragi prijatelju, ipak ste trebali završiti osnovnu školu.

 12. Rista says:

  Ko god Sadama i Gadafija stavlja u isti koš sa "našim" odbeglim Aleksandrom, nema pojma ni o čemu. Bolje da ćuti. Gadafi i Sadam nisu pobegli iz svojih država ali ih samlele bombe Amerikanaca i Francuza. Iza njih ostale uređene i relatino bogate države i narodi koji su živeli maltene bolje nego Amerikanci. Posle njih te države rasturene, opljačkane i praktično više ne postoje i za takvim ljudima Iračani i Libijci mogu samo suze da rone. Ako se ikada obnove, to će biti samo sa rođenjem nekog novog Gadafija ili Sadama. Mada ne isto, slično se dogodilo i sa Srbijom i Miloševićom. Iste one bombe su uništile Srbiju i Srpski narod a Miloševića ubila ista banda koja je ubila Gadafija. Malo je glupavije nego obično kada neko tvrdi da su Sadam i Gadafi žrtve svoje alavosti. Libija bila jedna od najnaprednijih i najbogatijih zemalja Sveta za vreme Gadafija. Istu takvu glupost vrlo često srećemo i u vezi Čaušeskua. Kao Rumuni se usrećili kada su ga obesili. Ajte molim vas. Ako ne znate o čemu i kako pišete, bolje nemojte pisati. Koja glupost, sačuvaj Bože.

  • Pravda says:

   U pravu si sto posto.

 13. Gagi says:

  Risto... gadno izvrces i podmeces. Svima osim tebi je opste poznato da je Sadam bio americki kadar dok nisu resili da ga se otresu i oni prigrabe svu naftu. Da ga nisam poslao ja na Iran ili je poslusao svoje nalogodavce. Nesto se istovetno desilo kao kod nas, Sloba je prvo bio faktor stabilnosti a posle kasapin i njihov neprijatelj. Skoro je bio neki tekst koliko je Gadafi dao miliona aktuelnom predsedniku Francuske za izbornu kampanju, ovaj mu to nikada nije vratio vec ga je masakrirao, bolje je kada zajmodavac nije ziv. Upravo je istina ono sto sam napisao, svi drzavnici sveta i kadrovi u tim drzavama su POSTAVLJENI od strane zapada. Svi su se prvo skolovali na zapadu a potom imali uspesne politicke karijere. Cak je i "nas" Veljo drzao neka predavanja tamo kod njih, ima takvih koliko hoces. Naravno, kada dodju do narodnih para i "zarade" ih, guraju ih u zapadne banke "jer su tamo sigurne" a njihovi partneri ce im to sacuvati - aha. Gde su danas devizne rezerve Iraka i Libije, sto te pare ne vrate tim narodima kada su im uveli demokratiju i nemaju vise diktatore. Nema Risto naprednih zemalja na svetu ako to ne odobri zapad zbog nekog svog plana, tako je i Jugoslavija bila napredna sa Kenedijevim kreditima i vojnom pomoci dok je nisu raskomadali po svom interesu. Znam da namerno izvrces moje misli zbog onih svecanih gajtana ali, neka te, ziv ti nama i zdrav bio.

  • jovan says:

   Zao mi je sto moram opet da budem suprotno od tvog stava, u vezi kolonijalnih Zapadnih pljackaskih hordi! Svi ubijeni. koje je Rista nabrojao, JESU neko vreme bili POTREBNI ZAPADU, kao i njihove zemlje. Tacka. Ali to jesu bili "svileni gajtani" oko vrata tih zemalja i njihovih predsednika u tom tenutku. Tito je trebao Zapadu u rusenju SSSR(citaj Rusije) i Nesvrstane stvara Zapad kako ne bi otisli kao bivse kolonije pljackaskih hordi genocidnih zapadnjaka uz SSSR. Causeskom su davali kredit da bi ga odvojili od Rusa, dok nije shvatio da ide u duznicko ropstvo, sto ga je kostalo zivota, sa druge strane ZIVIS U ZABLUDI AKO MISLIS DA JE GADAFI ILI SADAM, DOBROVOLJNO DRZALI RACUNE U ZAPADNIM BANKAMA. Naravno da ne! TO JE BILO PLACANJE "REKETA" ZAPADNIM KRIMOSA, "DA IM NE DIRAJU RADNJU ( DRZAVU)! To je Gadafi i potvrdio pred njegovog ubistva. Ali Zapad ne postuje ni jedan dogovor, ni pismeni ni usmeni, videli smo to od 90-ih do danas. Prica o kreditima "laznim dolarima" je jos jedna ZABLUDA, jer Zapad nikad ne daje samo uzima, od prirodnih do ljudskih resursa, hiljadu godina. Ta zabluda nas kosta i danas, kao i ZABLUDA da Shiptar imaju "besu", a najveca zabluda srpskog naroda je Jugoslavija 1918-1992, i vece zlo nam je nanela cak i od komunizma, mada ti mislis suprotno, ali cu ti ponuditi kao relevantan dokaz komunisticke zemlje Varsavskog pakta, koje su iako komunisticke SPROVODILE NACIONALNU POLITKU, od Bugarske, Albanije, do Poljske! Zasto to nisu mogli Srbi??? Zbog Jugoslavije, jer su na celo drzave bili kadrovi Hrvata i Slovenaca, cak i od 1918., Tita su postavili Vatikan i Cercil, a Staljin je to prihvatio zbog "fifti-fifti", mada je slao Mustafu Golubica da ga likvidira. Jos jednom, narodna mudrost je jedino validna i dokazana, i vekovno pamcenje kaze "Latini su varalice, ne veruj ni kad ti pare(darove) daju"!

 14. Beli Orao says:

  Ovaj senilac ništa ne odlučuje niti sprema , sve to drugi rade ,samo treba ih otkriti !

 15. Rista says:

  Gagi, ne ide ti od ruke. Posvađo si se sa logikom i sada se posipaš pepelom. Kao, svi koje amerika ubije su američki ljudi??? Lepo sam ti rekao, trebao si završiti osnovnu školu pa ti se ovakvi promašaji ne bi događali. I to što si pisao u ovim komentarima nema veze ni sa kakvim gajtanima. To je tvoje pisanje, a ne moje. Odakle ti ideja da amerika ubija svoje ljude? Odakle ti pitanje što ne vrate sad pare tim narodima? Ni to ne znaš? Da im nije možda dao Gadafi te pare i zlato na poklon jer je njihov čovek? Bože, veće gluposti nisam čuo u životu. Ubili ga i rasturili mu zemlju, zaplenili svo libijsko zlato i pare, kradu naftu...Po tvojoj logici, Gadafi je kriv za to? Kažem ti lepo ono o osnovnoj školi a ti ne slušaš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *