БАЈДЕН СТОПИРАО ГРАДЊУ „ТРАМПОВОГ ЗИДА“ на граници са Мексиком и отворио врата САД муслиманима

BAJDEN STOPIRAO GRADNJU „TRAMPOVOG ZIDA“ na granici sa Meksikom i otvorio vrata SAD muslimanima

21 januara 2021

DŽO Bajden je – kako se i moglo očekivati – već prvog dana u Beloj kući potpisao ukaz kojim je zaustavio izgradnje antimigrantske ograde na granici sa Meksikom.

Još konkretnije, ukinuo je vanredno stanje na granici koje je administraciji Donalda Trampa omogućavalo da sredstva za te namene preusmeri iz budžeta različitih ministarstava, naročito iz budžeta Pentagona.Bajden je ovim samo potvrdio svoje obećanje da će od prvog dana ukidati ograničenja koja je Tramp nametnuo migrantima na južnoj granici zemlje.

Tramp je obećavao da će izgraditi od 720 do 800 kilometara ograde, od čega je do 5. januara podignuto 727 kilometara.

Bajden je pre ulaska u Belu kuću jasno stavio do znanja da neće rušiti ono što je već izgrađeno.

On je potpisao i dekret o ukidanju ograničenja za ulazak u Sjedinjene Države za predstavnike niza bliskoistočnih zemalja, poznatih kao „Muslimanska zabrana“.

Tramp je 2017. godine predsedničkim dekretom zabranio ulazak u SAD državljanima Irana, Libije, Sirije, Jemena, Somalije, Sudana i Iraka.

Nakon što su brojni američki sudovi na lokalnom nivou tu naredbu proglasili nezakonitom, Irak i Sudan su uklonjeni sa liste, ali su na nju dodati državljani Čada i zvaničnici Venecuele.

Novi američki predsednik potpisao je i dekret kojim se blokira izgradnja cnaftovoda „Kejston“ dužine 1,9 hiljada kilometara i kapaciteta više od 800 hiljada barela dnevno. Od najveće kanadske provincije Alberte, koja proizvodi naftu, do rafinerija u Meksičkom zalivu.

Taj projekat je dosledno podržavala Trampova administracija.

Bajden: Tramp mi je ostavio

„vrlo velikodušno pismo“

DŽO Bajden je otkrio da mu je njegov prethodnik Donald Trump ostavio „vrlo velikodušno pismo“.

„Predsednik je napisao vrlo velikodušno pismo. Lične je prirode, pa neću o tome govoriti dok ne porazgovaram s njim“, rekao je Bajden potpisujući svoje prve predsedničke ukaze u Ovalnom kabinetu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Primećujemo povezanost migrantske politike kod Bajdena i kod Evropske Unije. Nešto tu miriše kao da oni sprovode nečiji nalog. Donald Tramp je očigledno davao kontru. Međutim, sorošoidi su sada na čelu konjice, toj vam je što vam je.

 2. persida says:

  I Amerika i EU sprovode cionisticki nalog u vezi sa imigracionom politikom. Kad se arapsko stanovnistvo raseli iz svojih zemalja, i kada se naprave ratovi izmedju hriscana i muslimana, sta mislite ko ce imati najvise koristi? Mozda se vise ne treba praviti da ne znamo ko finansira sorosoide. Nije to samo Soros, vec cionisticko-bankarski kartel u kojem je Soros samo kelner.

  • Kosovac says:

   @ persida, .....Nije Soroš Prvi do zveri, ali nije baš mačiji kašalj da ga nazoveš kelner. ……………U svakom slučaju, sorošoidi su najviši poznati nivo koji se može konkretno posmatrati i pratiti. I otkrivati da njihova javna veza doseže duboko, duboko. Kada bi se neko usudio da intenzivno prati tu vezu, naravno da bi ga Dubina progutala bez da podrigne. Vidimo, čak ni jedan Donald Tramp im nije mnogo naudio, oni se za jedan dan vratiše na stare pozicije.

   • XXX says:

    Videcemo Kosovac, videcemo! Tek je pocelo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *