Бајден уверава Американце да Русија и Кина неће стећи војну надмоћ над САД

Bajden uverava Amerikance da Rusija i Kina neće steći vojnu nadmoć nad SAD

23 oktobra 2021

DŽO Bajden pokušao je da uveri Amerikance da nemaju razloga da brinu da će bilo koja druga sila, uključujući Rusiju i Kinu, moći da nadmaši Sjedinjene Države po vojnoj moći.Američki predsednik CNN na tu temu dodatno rekao:

„Kina, Rusija i ostatak sveta znaju da imamo najmoćnije oružane snage u svetskoj istoriji. Ne brinite da će druge zemlje uspeti da nas nadmaše“.

Naglasio je da treba brinuti jedino o postupcima Moskve i Pekinga, koji ih, po njegovom mišljenju, mogu „navesti na ozbiljne greške“.

Bajden je istovremeno istupio sa uveravanjem da SAD ne žele hladni rat sa Kinom:

„Razgovarao sam sa Si Đinpingom više puta nego sa bilo kojim drugim svetskim liderom. Možda ćete čuti:`Bajden želi da započne novi hladni rat sa Kinom`. Ali, ja ne želim hladni rat sa Kinom“.

Istovremeno, šef Bele kuće je naglasio da SAD neće odustati od svoje pozicije. Posebno je istakao da su spremne da brane Tajvan „ako Peking pokrene vojnu operaciju“.

Ranije je šef Severne komande američkih Oružanih snaga Glen Van Herk nazvao Rusiju glavnom opasnošću za SAD, napominjući da je Kina „dugoročna pretnja“.

Asocijacija Kopnenih snaga SAD nedavno je objavila izveštaj o ruskim oružanim snagama u kojem Pentagon upozorava da je Rusija „glavni i najopasniji“ protivnik Sjedinjenih Država.

KOMENTARI6 komentara

 1. Deka says:

  Lako njemu da obecava, kada se ne seca sutra sta je rekao juce.

 2. doktrina soka says:

  Bar on zna da su ih pobedili vijetnamci,,,ovaj nema pojma o cemu prica pomijesao je loncice i trabunja bez veze

 3. radmila says:

  Prvo bi trebalo da uvjeri samog sebe ali to mentalno nije u stanju.

 4. padre says:

  Jedino, što je istina od toga, je to, da Kina i Rusija znaju , u kakvom ste stanju, pa se vi busajte, koliko hoćete! Busanjem ste izgubili sve ratove od 45- te navamo, alist po vašem ipak sve pobedili, jer niste priznali poraz!

 5. Čist je ko Suza says:

  Pa neće steći veću od ove koju već imaju, jer im više i ne treba da ih zgaze ko pijan govno.

 6. milorad5 says:

  Rusko kineski vojni savez je samo pitanje formalizovanja stanja.Obe supesile su shvatile KO im je glavni i najopasniji neprijatelj,obe supersile su već žestoko napadnute ekonomski i politički od strane USA i obe supersile su savršeno svesne da se bez baruta ta situacija neće rešiti.Vreme je da se udari po usa interesima i armiji svuda gde su us dohvatu,daljih pregovora neće biti i nema s realno kuda više,arogancija i velika agresivnost koja dolazi iz vašingtona vodi didektno u rat.Jedini razlog ZAŠTO dodsada nije zapucalo je prestrojavanje i rusije i kine u novu realnost situacije na ekonomskom i vojnom planu,politčki se više ništa ne može ionako uraditi jer USA ne odbijaju realne i smislene razgovore a pošto su već sami pogazili masu ugovora koje su potpisali njima se više ne može ništa verovati i samim tim su razgovori čisto zavlačenje i opipavanje stvarnih namera protivnika.Mislim da je nulandova videla rešenost rusije i da joj je tqakodje ozvoljeno da shvati odnos rusije i kine kao alijansu,mislim da se nije vratila srećna u vašington a i sam izbor nje kao "pregovarača" je svojevrsna rusije i kine i to je svakako notifikovano i biće vraćeno prvom prilikom.Seve u svemu nema mnog otema sa amerikom i nATO o kojima se danas može ragovarati a to je jako loše za svetski mir.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *