БАЈДЕН ВРЕЂАО РУСИЈУ И ДОДВОРАВАО СЕ КИНИ: Од Сија као награду добио шамар

BAJDEN VREĐAO RUSIJU I DODVORAVAO SE KINI: Od Sija kao nagradu dobio šamar

16 februara 2023

Sjedinjene Države i njihovi saveznici su poslednjih meseci, više puta pokušavali da ubede Kinu, da podrži antiruske sankcije. Peking je u odgovoru, svaki put jasno stavljao do znanja, da neće učestvovati u zapadnim provokacijama protiv Ruske Federacije.

Prema rečima kineskih stručnjaka, na kraju je došlo do pretnji, i javnih kritika Moskve i Pekinga od strane Bajdena. Ovo prenose kineski mediji.„Sve je počelo tako što je Bajden pretio Kini. Rekao je da će zapadne kompanije prestati da ulažu u kinesku ekonomiju, ako Peking pruži podršku Rusiji“, pišu kineska izdanja.

Američka strana je zabeležila niz drugih uvredljivih izjava o Ruskoj Federaciji i Kini. Konkretno, američki predsednik je pokušao da seje razdor, i podeli rusko-kinesku saradnju. Bajden je, u tonu prezira prema Rusiji rekao, da je Kina više ne poštuje, i da počinje sve više da se distancira od nje. Međutim, na odgovor Pekinga nije se dugo čekalo.

Shodno tome, Kina je najavila smanjenje učešća u projektu „Sea-Me-We 6“, koji je realizovan u partnerstvu sa SAD i još nekoliko zemalja. Programom je bilo predviđeno polaganje, nekoliko hiljada kilometara dugačkog, optičkog podmorskog kabla, koji je trebalo da poveže telekomunikacione sisteme zapadne Evrope, sa zemljama Bliskog istoka i jugoistočne Azije.

Po mišljenju analitičara, ovaj korak je bio svojevrsni „šamar” za Bajdena, pošto je američka strana pokazala nespremnost da trpi njegove provokacije. Kina je glasno zalupila vratima, i povukla se iz izuzetno važnog projekta za SAD.

Delovanje Kine, postalo je potvrda pogoršanja njenih odnosa sa Sjedinjenim Državama, koji ne može da se pomiri sa činjenicom, da je Peking zauzeo neutralnu poziciju u ukrajinskoj krizi, i na sve moguće načine pokušava da je isprovocira.

(Webtribune)

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Na slici se vidi kakav je to samar bio. Ima nesnosne bolove u glavi. Inace, sto nas narod kaze: "sve se vraca, sve se placa". Tako se sada naplacuje ona zapadna zavera, kada su skoro ceo istok zavili u crno namestajuci njihove agente da starim civilizacijama nametnu komunizam. Dok su te stare i afirmisane drzave dovedene u krajnju egzistencijalnu bedu, za to vreme su se na zapadu zivotno izivljavali i besneli. Medjutim, zemlja se okrece a nebo ima svoja pravila.

  2. persida says:

    Joj Bajdo, bolje umri, ne brukaj se vise.

  3. Kulak says:

    Puče mu glava........

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *