БАЈДЕНОВ ИЗАСЛАНИК: САД желе да избегну велики рат

BAJDENOV IZASLANIK: SAD žele da izbegnu veliki rat

18 juna 2024

Američki izaslanik Amos Hohštajn izjavio je danas da Vašington nastoji da izbegne „veliki rat“ nakon eskalacije prekogranične vatre između Hezbolaha i izraelske vojske duž južne granice Libana poslednjih nedelja.

Hohštajn je situaciju duž granice opisao kao „ozbiljnu“ i rekao da ga je zbog toga američki predsednik Džozef Bajden poslao u Liban.Hohštajn je bio u Libanu na jednodnevnim sastancima nakon kratkog putovanja u Izrael.

Si-Bi-Es njuz je prošle nedelje izvestio da su američki zvaničnici sve zabrinutiji da bi, otkako je Hezbolah počeo da napada Izrael u oktobru, u znak podrške Hamasu u Gazi, mogao izbiti sveopšti rat.

Portparol IDF-a kontraadmiral Danijel Hagari rekao da bi pojačana prekogranična vatra Hezbolaha na Izrael mogla da izazove ozbiljnu eskalaciju.

„Sve veća agresija Hezbolaha dovodi nas do ivice šire eskalacije koja bi mogla da ima razorne posledice po Liban i ceo region“, rekao je Hagari.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pravda says:

    Netacno, njima treba veliki rat da bi se oslobodili dugova, sto bi reko gospodin Sjekloa, magacioner bi da zapali magacin (slicno sto se radilo u namenskoj industriji srpije).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *