БАЈДЕНОВ СЕНАТОР НАЈАВИО НОВО БОМБАРДОВАЊЕ: „Срби, сетите се шта смо вам радили 1999. године!“

BAJDENOV SENATOR NAJAVIO NOVO BOMBARDOVANJE: „Srbi, setite se šta smo vam radili 1999. godine!“

27 februara 2021

Američki senator demokrata Džozef Ričard Durban poručio je da je „doskorašnje žmurenje na pokušaje destabilizacije Crne Gore od strane Srbije i Rusije – prošlost“

Njegova izjava dočekana je sa oduševljenjem u redovima poražene Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića pa su, nazivajući ga nadimkom – Dik, mediji bliski DPS, preneli njegove reči da „SAD zna za ulogu Srpske pravoslavne crkve, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori“. Poručuje da makar i sledbenici Srbije bili na vlasti, ne mogu da ugroze prozapadni kurs Crne Gore.– Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO i EU. Svesni smo da zvanični Beograd pokušava da izazove u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu devedesetih godina – rekao je Durban, šef spoljnopolitičkog komiteta Senata.

Iznoseći svoje viđenje pitao je i da li treba „podsećati na koji su način reagovali NATO i EU 1999. godine“, očigledno prizivajući neko novo bombardovanje?! A, kako je naveo, može i da se dogodi da potpredsednica Kamala Haris poseti Crnu Goru i prenese poruke vlasti u Podgorici, ali i funkcionerima u Srbiji, Rusiji i Kini, jer predsednik Bajden „ispravlja loše poteze Donalda Trampa, koji je, uz pomoć Kine i Rusije pokušao da oslabi NATO i partnerstvo Amerike sa EU“.

A, ko je Durban? Rođen je u Ilinoisu. Američka javnost ga zna kao jednog od senatora koji je pisao Trampu da je kineski čelik naštetio domaćoj industriji. Glasao je za invaziju na Avganistan koja je otvorila niz napada Amerike po svetu.

(Večernje Novosti)

KOMENTARI17 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Ne se boJimo, bre! Imamo "vodju" a njega podrzava i "svemudri" Ce vas tepamo!

 2. radmila says:

  Krajnje je vrijeme da se njima nesto uradi.

 3. Vuk says:

  Postovani DURDUBACE zao mije sto vas prosli put nismo ugostili ko turke na kosovu polju al se iskreno nadam da ce nam se za to pruziti prilika da vam uzvratimo svo dobrocinstvo koje ste 1999 vi pokazali

  • Vuk says:

   a da samo da te podsetim za onih 88oro dece kojeste vi zveri pobile mi vasu decu ubijati necemo al vas sa posebnim zadovoljstvom

 4. Vuk says:

  Milicu Rakic vam nikad oprostiti necu

 5. petrovgrad says:

  Ma teraj se u tri lepe materine. Je... mi se šta misli nakaza iz Amerike.

 6. Rajko says:

  Ama dosta više sa pretnjama. Pobijte nas i gotovo. Drugo nam ništa i ne možete.

 7. Miraš says:

  Za potrebe odbačenog Djukanovića, a za predstojeće izbore u Nikšiću ovaj tekst kao da je smišljeno lažiran u Crnoj Gori. Dosad objavljen je samo u Crnoj Gori, zatim u Srbijici, i nigde ga više nema.

 8. Miraš says:

  Govnjavi Milonja se uhvatio za poslednju slamku.

  • Ilija Čvorović says:

   E moj Dik,nisi ti ni Dik. Ti si bre pimpek.

   • Miraš says:

    Danas 27. februara posle 13 časova objavljeno je: "Američki senator nikad nije dao intervju, mediji u Crnoj Gori preneli izmišljene izjave" - "Senator Dik Durban nije dao intervju „Skala Radiju“, niti je autor komentara koji su objavljeni. Tog intervjua nije bilo. Tako je iz Durbanovog kabineta odgovoreno „Vijestima“ na pitanje da li je senator u intervjuu za „Skala Radio“ izneo niz ocena, uključujući i onu da među istaknutim pojedincima iz nove vlasti u Crnoj Gori ima agenata Bezbednosno informativne agencije Srbije...." - Dakle moja jučerašnja pretpostavka da je ova vest izmišljotina je TAČNA.

 9. milorad 5 says:

  samo opušteno taj je nebitna senilna mumija, i neće još dugo.

 10. Si Ju Leter Aligeder says:

  Tada su na vlasti bili pijani Jeljcin i opustošena Rusija, sada se vaša kampanja ne može ponoviti osim na vašu štetu, a zemlje evrope će vam otkazati poslušnost za takvu agresiju, sve zemlje osim Hrvatske naravno. Bitno je da ih pomažemo kada god se i malo zatresu. Slobodno nas bombardujte ako želite i sami sebe da uništite.

 11. dinki says:

  Sjećamo se,bombardovanja Beograda od strane Austrougarske i Njemačke u prvom svjetskom ratu,Njemačkog bombardovanja 1941 kao i svezničkih bombardovanja srpskih gradova 1944,45,Crne Gore 1943,44,bombardovanje Republike Srpske i naravno kako da vam zaboravimo 1999.Stoko nacistička.

 12. 1389 says:

  Pas koji laje ne ujeda ili sanja svinja kukuruz a kukuruza nema. Volela bi Amerika da bombarduje više zemalja ali nije više u mogučnosti da bombarduje, jer jedna raketa ili bomba koju bace, može da nahrani 50 familija ceo mesec. Nema ništa od toga, jer mi smo naučili mnogo a oni nisu ništa. Njima je sve kolaterarna šteta a nama je žao njih, jer su siromašni bez bombi, još siromašniji bez ratova. Kinezi će jih opametiti i naravno ne zaboravljaju bombardovanje Kinezke Ambasade...

 13. Pingback: BAJDENOV SENATOR NAJAVIO NOVO BOMBARDOVANJE: „Srbi, setite se šta smo vam radili 1999. godine!“ - Šajkača

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *