БАЈДЕНОВА ВЛАСТ ВИСИ О КОНЦУ, ко ће га наследити – Харис, Пелоси или неко трећи?

BAJDENOVA VLAST VISI O KONCU, ko će ga naslediti – Haris, Pelosi ili neko treći?

27 novembra 2021

Autor: Viktorija NIKIFOROVA, RIA Novosti

„POSTOJI osećaj da nam zemlja odlazi ispod nogu i da je kontroliše subjekat koji je sposoban da vodi samo kiosk brze hrane“, elegantno opisuje odnos američkog naroda prema Džou Bajdenu bivši Trampov saradnik Klif Simps.Čak 53 odsto američkih birača koje je anketirao Politico smatra da Džo Bajden nije u stanju da obavlja svojedržavničke dužnosti.

Četrdeset osam odsto smatra da je on i u „nedovoljnoj mentalnoj formi” za to.

Građani SAD koji veruju da je njihov predsednik zdrav, energičan i da „jasno izražava svoje misli“ ostali su u apsolutnoj manjini.

Bajdena više ne kritikuju samo „narodni neprijatelji“ – Trampisti.

Većina američkih glasača danas dovodi u pitanje predsednikovo mentalno zdravlje, bilo da podržavaju demokrate ili republikance.

Političar sa pola veka iskustva, Džo Bajden je oduvek bio poznat po svojim ekscentričnim izjavama. Na primer, 2007-me je – nakon što je saznao za nominaciju Baraka Obame za predsednika – izgovorio: „Evo, ovo je prvi put da imamo takvog mejnstrim afroameričkog kandidata – inteligentnog i čistog, može da se razume, a i izgleda dobro…“

U stvari, to je bio jezivi rasizam. Svaki drugi političar bi te rečio platio karijerom, ali je Bajdenu sve bilo dozvoljeno.

Nakon što je postao šef države, kikseve je počeo da pravi u industrijskim razerama.

Novinar Haui Kar, autor lista Boston Herald koji ne voli Bajdena, skuplja transkripte njegovih govora koji često liče na tok svesti a la Gertruda Stajn.

Na primer, Bajden je ovako pokušavao da pročita sa komada papira ime sindikalnog lidera Čikaga: „…Robert Rojter… Riter… Riter… Er-E-j-T-E-er… Rerejter… Čikaška federacija rada. E, momci, mi ovako pobeđujemo korona virus kada radimo zajedno…“

Od Bajdena su već umorne i njegove: baj, baj, gospodine predsedniče?

Američka vojska je već više puta izjavljivala da je vreme da predsednik Sjedinjenih Država podnese ostavku. To je krenulo i pre katastrofe u Avganistanu.

Bajden je apsolutni rekorder po brzini pada rejtinga. Samo je Trampov rejting bio pao niže, ali su skoro svi američki mediji dobro radili protiv njega. Nasuprot tome, američki mediji su podržavali i mazili Bajdena.

Sada se, međutim, čak i u štampi koja disciplinovano služi Demokratskoj partiji, pojavljuju prilično skeptične publikacije.

The Washington Post, čiji je vlasnik Džef Bezos, objavio je, na primer, obiman materijal o „vulgarnim nestašlucima” Amerikanaca protiv aktuelnog predsednika. Poenta je u tome da se u bezmalo svakom gradu u Sjedinjenim Državama pojavljuju grafiti tipa „F*** Joe Biden!“.

Takva se skandiranja čuju na sportskim takmičenjima, na javnim mestima, ne samo na mitinzima Trampa mlađeg.

Amerikanci su dobro zapamtili kako je novinarka NBC uživo intervjuisala vozača NASCAR Brendona Brauna dok je publika uzvikivala: „F*** Joe Biden!“

Jer, ona je tada rekla: „Čujete li navijače? Viču: `Napred Brendone!` Od tada je „Napred Brendone!“ postalo politkorektna verzija skandiranja protiv Bajdena. To već piše na majicama, bejzbol-kapam i šoljama za kafu.

„Napred, Brendone!“ čuje se čak i u američkom Kongresu.

The Washington Post o svemu ovome piše kritički, ali tako detaljno kao da se sam njegov vlasnik već interno slaže sa nezadovoljnim Amerikancima.Ispostavilo se da je Bajden postao „hroma patka“, jedva se našao na svom mestu. Epski neuspesi u Avganistanu i u borbi protiv korona virusa, inflacije, nestašica. Neuspesi na spoljnopolitičkom frontu u nizu – sastanak G20 u Rimu, samit o klimi u Glazgovu, a i unutrašnjem sa demonstrativnim nepoštovanjem Bajdenovih predsedničkih dekreta. Jer, već ih poništavaju i osporavaju Florida, Oklahoma, Teksas i mnoge druge države.

Povrh svega, protiv Bajdena se nakupila neverovatna količina inkriminišućih dokaza. A nisu nekakve banalne optužbe za putovanja za račun vlade, već jezive stvari.

Pre godinu dana to je bio laptop predsednikovog sina. Svi su mogli da vide fotografije Hantera Bajdena okruženog devojkama lakog ponašanja i da čitaju njegova priznanja da je naplaćivao pristup tatinom telu, primajući za to mito od Kineza i Ukrajinaca.

Sada se javnosti nudi dnevnik predsednikove ćerke Ešli. Niko ne poriče njegovu autentičnost – kao ni Hanterov laptop. A na društvenim mrežama se naširoko raspravlja o citatima iz njenog dnevnika.

Ešli Bajden navodno nagoveštava da je otac sa njom – kad je bila dete -imao neku vrstu „neprimerenog“ odnosa. Konkretno, da su se zajedno tuširali, a da se to njoj očigledno nije dopalo.

Možda je sve ovo samo maslo političkih protivnika, običan lažnjak. Međutim, FBI je iz nekog razloga ovo shvatio veoma ozbiljno i izvršio pretrese u kancelarijama konzervativnog sajta Project Veritas koji je upoznao javnost sa dnevnikom Ešli Bajden.

Američki državni tužilac istražuje krađu njenog dnevnika.

Izgleda da Bajdenova karijera visi o koncu. Ako sledeće godine republikanci dobiju većinu u Kongresu – a to je vrlo verovatno – onda se impičment čini gotovo neizbežnim.

Neprestano insistiranje na Bajdenovim mentalnim poremećajima čini mogućim njegovo povlačenje iz zdravstvenih razloga. Ali, ko može da ga zameni na funkciji?

Po zakonu, to bi trebalo da bude potpredsednica SAD Kamala Haris čiji je rejting šugavih 28 odsto.

Ako otpadne Haris, sledeći kandidat za predsednika automatski postaje Nensi Pelosi. Veteran (81) Demokratske partije, političar sa pola veka iskustva, predsednik donjeg doma američkog Kongresa.

Svi milioni Nensi Pelosi su uloženi u akcije Silikonske doline – pre svega u korporaciju „Alfabet“ Erika Šmita.

Zalažući se za usvajanje zakona o infrastrukturi, Pelosi je radila direktno za IT-oligarhiju, pa će mnogomilionske vladine investicije ići u razvoj širokopojasnog interneta i veštačke inteligencije. Odnosno: niko se više i ne pravi da se politika u Americi ne svodi na usmeravanje budžetskog novca u džepove milijardera.

Političar koga plaća Erik Šmit izgledaće zabavno kao predsednik SAD. Bar će biti jasno ko je za šta odgovoran.

A Bajden – otvoreno slab, beznadežno kompromitovan i nešto večito mumlajući predsednik – odličan je paravan za američke političke klanove koji dele teritoriju i oligarhe koji ih podržavaju.

Celokupna politika zemlje odavno se pretvorila u nekakvo grčevito bacanje iz jedne u drugu stranu, u beskrajne, opasne i besmislene provokacije.

U Beloj kući to zaboravljaju na Ukrajinu, to je pumpaju oružjem i podstiču na antirusku histeriju. To se bore protiv Severnog toka 2, to dižu ruke od borbe, to u nju opet ulaze. To bacaju NATO saveznike, to pokušavaju da se pomire sa njima. To se svađaju sa Makronom, to flertuju sa Makronom.

Klan Baraka Obame ima svoje interese i svoje ljude u Beloj kući.

Klintonov klan je zadržao ogroman uticaj u kabinetu predsednika SAD.

Džejk Salivan, Hilarin najbolji prijatelj i poverenik, upravo je bio u Moskvi na pregovorima. A Hilarin suprug Bil lično je svom čoveku u Bajdenovom okruženju izdiktirao govor koji je američki predsednik trebalo da održi neposredno posle sumnjive izborne pobede.

Vlasnik Alfabeta, Šmit, takođe je postavio svoje ljude na ključne pozicije.

Ako ovi boljari požele da sruše svog kralja, mogu to da urade za tren oka. Zasad im Bajden, međutim, odgovara. Većina glasača ne želi da vidi Bajdena kao predsednika zemlje. Ali, ko njih nešto pita?

„Ne ljute se ljudi prosto na Bajdena“, poverio se Klif Simps novinarima Washington Post. – Pre se ljute na stanje u kome se našla zemlja kojom on vlada. Bajden je naprosto avatar — simvol propadanja Amerike“.

KOMENTARI13 komentara

 1. Kosovac says:

  27.11.2021. na proslavi 13 godišnjice SNS, pred prepunom halom, intonirana je himna Bože Pravde sa falsifikatom. Umesto „Bože spasi, Bože hrani srpske zemlje, srpski rod“, koje je u originalnom tekstu, pevaljka je pevala „Srbiju nam Bože čuvaj“. Da se ne zamere Evropskoj Uniji pominjanjem termina „SRPSKE ZEMLJE“. Pevanje himne sa tekstom koji nije originalan sa onim koji je (još) u trezoru vlade Srbije, predstavlja krivično delo. ……………Pošto se to podmeće evo čak i na rodoljubivim skupovima, zaključujem da se to organizovano radi. Organizovano, uz saradnju sa rukovodstvom, koje rukovodstvo treba žigosati kao Petu kolonu.

  • Kosovac says:

   Mogu da objasnim zašto se iz srpske himne izbacuje ono „SRPSKE ZEMLJE“. Pokazatelj je reakcija mnogih na bezazlen izraz „SRPSKI SVET“.

   • Gagi says:

    A sto da favorizujemo "bezazlen" internacionalno komunisticki izraz "SRPSKI SVET", vec imamo u upotrebi nas patriotski izraz "SRPSKE ZEMLJE. Da li su nekadasnje nase teritorije: KiM, juzna Srbija,Hercegovina, BiH, Srpska Krajina... bile SRPSKE ZEMLJE ili svet koji je inace sirok pojam i moze da podrazumeva i asocira na svasta. Koje su to Srpske prednosti ako usvojimo ovaj izraz, da to nije mozda gradjansko opredeljenje da se u SRPSKOJ drzavi svi osecaju prijatno jer ne zive na Srpskoj zemlji nego u nekoj zajednickoj svetskoj drzavi. Da li je to onaj uslov sa Berlinskog kongresa da Srbija mora da bude multinacionalna a nikada svoja nacionalna Srpska drzava. I tako, dok se mi igramo i eksperimentisemo, nekadasnje NASE zemlje na Balkanu postaju katolicke nacionalne drzave. Uopste me ne bi zacudilo da se sutra cuje predlog mudrologa da nasa Srbija bude federacija, sastavljena od svih manjina i drugih nacionalnosti koji zive ovde na SRPSKOJ ZEMLJI. Verovatno bi se tada nasa drzava zvala "Srpska Svetska Federativna Republika", podseca na nesto, jel da.

    • Kosovac says:

     @ Gagi, …..Praviš se nevešt, fol nije ti poznato da izraz SRPSKI SVET znači Velika Srbija. Gde li si se setio da to svedeš kao internacionalno komunisticki izraz. Da ti nije to šapnuo neki obrazovani jezuita?

     • Gagi says:

      Kosovac... Znaci, tvoj ljubimac je pogresio sto je izdavao casopis Velika Srbija, trebao je da se zove "srpski svet". Sada cemo da vidimo sta ce ovi drzavni velikani koji su politicki odrasli kod tvog ljubimca, da nam naprave i stvore u tom "srpskom svetu" a ne u Velikoj Srbiji. Isto tako je promenjeno ime iz Kraljevine Jugoslavije u Soc fed trt Jugoslaviju pa smo suverenitet nase Srpske drzave ustupili i poklonili drugima. I dalje tvrdim da je ovo lingvisticka prevara naseg naroda a vreme ce kao i uvek pokazati KO je u pravu. Cujem da ce i crkva promeniti ime iz SPC u Srpska Svetska Pravoslavna Crkva. Nema smisla da se Srbi u svetu mole samo u Srpskoj crkvi, mi smo gradjani sveta i treba da se molimo u "svetskoj" crkvi. Tako TO radi ova podmukla "svetska vlada" koja propagira: jedan narod na svetu, jedna vera i jedan centar moci u Jerusalimu. Taj "svet" je vec stvoren u zapadnim drzavama, od nacionalnih drzava je napravljena popara, ne zna se vise ko sacinjava tu drzavu, ko na koju versku stranu vuce niti ko od koga brani "zajednicku" drzavu. Teska prevara za naivne.

      • Kosovac says:

       @ Gagi, …..Svaka čast, odlično si sve ovo sročio, pravi galimatijas. Ni Rista ne bi mogao tako.

 2. padre says:

  Otkud sad to, pa Amerika je jedina zemlja na svetu u kojoj se održavaju fer i transparentni demokratatski izbori, koji odražavaju suštinsku volju naroda i kojima nema pregovora!

 3. Kosovac says:

  Greši davalac naslova „Bajdenova vlast visi o koncu“. Jeste da je izraz dobar i tačan, ako prihvatimo očigledno da je Džo Bajden lutka koju Lutkar drži tako da ona visi o koncu. Da je Džo Bajden lutka koja visi o koncu, to sam znao i ja iz dna kace, još dok je on bio kandidat za predsednika USA. Ali vlast Duboke Države da visi o koncu, to je malo morgene. Duboka nije πčkin dim, duboka je jaka i pametna, naročito ako ima posla sa indoktriniranom populacijom. Kako kaže kolega milorad5, već je jedan Džo Bajden pao sa konca i utepao se, konac se iskidao neplanirano, ovo je drugi Džo Bajden. A za trećeg Džoa Bajdena kada se ovaj konac opet iskida, naći će Duboka neko optimalno rešenje. Može umesto ovog matorog drtine, na „vlast“ da postave neku svežu maloletnu pobegulju iz škole svakog petka. Moj predlog bi bio zna se, mala Greta. Ili slično.

 4. milorad5 says:

  postavili su olbrajtovu ponovo i najverovatnije će vratiti i klintonovu,a nensi pelosi je velu spletku oko držanja leša u b.kući i smislila da bi harisova koja je njena marionetas glumila predsednika ali poštose harisova pokazala kao potpuni nesposobni poltron ,nensika će morati da bira:ili predstavnički dom ili bela kuća.Videćemo šta će nabedjena "veštica" izabrati(kako se cela ta ekipa loži na okultno,ko majmuni na bananu, a nemaju pojma koje su oni tek marionete).Mislim da će kokoška izabrati da ostane gde je a ubaciće nekog dsa bud V.D predsednik kada progalse konačno posle 14 meseci da je bajden umro,je bajden je odavno na ledu i polako je težiserima jasno da je priča potrošena,dvojnik nije u stanju da ga zameni do kraj mandata jer je izgleda i sam senilan i potpuno neobrazovan uz to.Skupiće se celo društvance u "krunicu" a onda su MOJI.Imam neke nezavršene poslove sa celom tom ekipom i kad bude vreme videće šta je STVARNO OKULTNO.Zasada ih vodim ko svinje za alkov,sve rade kako tata kaže:)I baba mi treba takodje ona pogotovo sa drugaricom.Platiće što su mi pravili buku ispod prozora 1999:)Pogrešili su komšiluk da orgijaju DEFINITIVMO.Možda ovo vama igleda kao preterivanje ali komentarišite me negarttivno pa ću da vam pokažem neke stvari,ima bre da pobeli svako samo ako zucne negativnoi o ovome što sada OTVORENO PIŠEM:)VREME JE ZA PORAVNAVANJE RAČUNA a slabi su da slabiji ne mogu biti,pa neka opet prizivaju duhove i čaraju kokošijom nogicom po krvavim pelenama,kakvi orangutani,jbaćemo im mamu maminu za sva ZLODELA.Priča u vašingtonu je ODAVNO izašla iz domena običnog normalnog sveta i igra se u senkama magije već dugo,ali čačkali su ono što se ne čačka i što nije za njih,beli kompeltić nensike će biti ko zvezdin dres , eto da znate u vezi te ohole gadure, šta će joj se desiti.Ali baba je prva,još se drznula u kafanu u mom komšiluku da dolazi za vreme djinkija,brate kakva greška,sad će da vide šta je esencija ZLA.

 5. Jovan III says:

  ma gluposti... ka' bi sutra izas'o na izbore, jopeeeeeeeeeee bi pobedio !

  • doktrina soka says:

   "Sistem te laze ne veruj sta ti kaze". Rusiti sve redom ko dodje na vlast a ne sredi drzavu,ove sve njuske od 2ooog da nestanu sa scene,dodijali su i Bogu i necastivom. DOSTA JE BILO, DOLE MAFIJA.

 6. Gagi says:

  Jedini spas drugim zemljama na planeti je da kaubojima uvedu sankcije i da nemaju nikakva posla sa njima. Mislim da su Rusi presrecni sto im je zapad uveo sankcije, sada brinu o sebi bez ikakvog uticaja ili uslovljavanja. Kada im se cefne, oni najure zapadne diplomate bez neke velike pompe i publiciteta. Pametni narodi tako rade, organizuju svoju drzavu i ekonomiju da nisu zavisni od bahatih zapadnih multi-companija. Nekada smo i mi u velikoj meri bili samostalni, imali smo fabrike da proizvedemo sve sto je potrebno za normalan zivot. Ali, neko nas je prodao i izdao, sada smo opet zavisnici od Nutele i Milke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *