БАЈОНЕТИ НАТАШЕ КАНДИЋ: „Колико дивизија има та Наташа Кандић?“

BAJONETI NATAŠE KANDIĆ: „Koliko divizija ima ta Nataša Kandić?“

23 februara 2015

natasa.kandic 45654„Koliko divizija ima ta Nataša Kandić?“, verovatno bi se zapitao Josif Visarionovič Staljin, da je nekim čudom bio suočen sa Fondom za humanitarno pravo.

Staljin je voleo opipljivu moć. Tenkove, puške, divizije. Nije se previše obazirao na one koji takvu silu nemaju. Zato mu ni Vatikan nije bio naročito zanimljiv. „Koliko divizija ima papa?“ Tim čuvenim pitanjem je Staljin probao da ukaže na to koliko je neosnovan strah od Svete stolice.

Nije, međutim, bio u pravu. Iako zaista bez sopstvenih divizija, papa je svetski moćnik prvog reda. Ima na raspolaganju tuđe divizije, u krajnjem slučaju.

Slično je i sa Natašom Kandić. Pogrešio bi svako ko bi, rukovodeći se Staljinovim primerom, moć Nataše Kandić merio brojem njenih bajoneta.

Kako onda da utvrdimo njenu moć? Odakle ona izvire? Da li iz onoga što, u članku pod naslovom „Verbalni linč“ u „Politici“ od četvrtka, 19. februara, piše glavna urednika Ljiljana Smajlović:

„Nisu u pravu čitaoci koji na našem sajtu protestuju što smo pre nekoliko dana objavili negativno mišljenje Nataše Kandić o Politici. Gospođa Kandić je važna javna ličnost sa uticajem u najvećim centrima svetske moći i čitaoci Politike su na dobitku kad pročitaju šta ona ima da kaže. Makar ih to i nerviralo.“

Odakle Nataši Kandić ta važnost? Kako je stekla taj uticaj u najvećim centrima svetske moći? Pa, upravo tako što je, još devedesetih, procenjeno da je ona „važna javna ličnost“ čiji se stavovi ne smeju zanemarivati.

Svi uticaji koje danas može da poseduje, zasnovani su na tome da je Nataša Kandić – uticajna u Srbiji. Bez toga, ona nikome ne bi bila zanimljiva niti korisna, a posebno ne najvećim centrima svetske moći.

Da možda nisu oduševljeni njenim vajnim analitičkim sposobnostima? Da im ona možda ne proširuje vidike, ili otvara oči? Da im možda ne donosi neke prevažne obaveštajne podatke do kojih niko drugi ne bi mogao da dođe?

Ništa od svega toga, naravno. Ako uopšte i ima kritičku ili analitičku sposobnost rasuđivanja, Nataša Kandić je tu veštinu do sada uspešno krila od javnosti. Naprotiv, bezmalo svaki njen istup pokazuje da joj je kritičko ili analitičko rasuđivanje u stvari osnovni, iskonski neprijatelj.

Što se tiče podataka, tek tu je Nataša Kandić nepouzdana. Zaista, da li su ona ili njen fond ikada objavili nešto što nije ubrzo zahtevalo dodatna pojašnjenja, ili što, pak, nije bilo ubrzo opovrgnuto u većoj ili manjoj meri?!

Ne, korist koju SAD i NATO imaju od Nataše Kandić ne ogleda se u tome, već u njenom nepriličnom, kancerogenom uticaju na srpsko javno mnjenje. Kada sa nekom državom imate odnose poput ovih koje već decenijama SAD imaju prema Srbiji, možete samo da poželite da po javnosti te države zlokobni vršnja neko poput Nataše Kandić. I samo zbog toga je Nataša Kandić uticajna u najvećim centrima svetske moći.

Kada bi joj bio uskraćen uticaj u Srbiji – recimo, tako što bi glasila najzad prestala da joj poklanjaju pažnju koju ničim nije zaslužila – Nataša Kandić bi istog časa ostala i bez uticaja na svetske moćnike. A to bi već bio korak ka boljem i pravednijem svetu.

(Fond strateške kulture – Miodrag Zarković)

KOMENTARI3 komentara

  1. Danja says:

    FUJ, FUJ, FUJ!!! Pogledajte te zmijske, hladne oči... Kad se njenom facijalnom izrazu pribroje njeni zlonamjerni postupci, sasvim je jasno da joj je duša crnja od čađe... Zaslužuje spomenicu Ante Pavelića i Franje Tuđmana... a u skladu s time uspješno liže dupe američkim imperijalistima... umjesto atomske bombe, trebalo bi nju upakirati i ubaciti među neprijatelje... gdje ta padne, pravda oslijepi, a život više ne niče...

  2. Goran Vučičević says:

    Čini mi se da je Staljin rekao :" Imaš čoveka - imaš problem , Nemaš čoveka - ... .Znači - proterati govnulju iz Srbije i rešeno .

  3. zIKO says:

    Pijana i obesnela kretenka koja nije Srpkinja nego djavolji izrod medu naim narodem...otrcana i gnusna idiotkinja....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *