BAKIR IZETBEGOVIĆ: Mi muslimani, nikada više nećemo biti slabi

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Mi muslimani, nikada više nećemo biti slabi

29 jula 2014

Bakir IzetbegovicPredsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da je primio službeni poziv za susret s nerezidentnim ambasadorom Izraela za BiH Davidom Koenom, ali da mu, „nakon 1.000 ljudi ubijenih u Gazi po ko zna koji put, srce nije to dopustilo“.

On je dodao da je razočaran reakcijom sveta i „poražen reakcijama“ Nemačke i SAD koji priznaju pravo Izraela na odbranu.

„Slabost privlači nasilnike, i naša slabost i neorganizovanost privukla je nevolju. Nikad više nećemo biti slabi, a kad muslimani u svetu budu dovoljno jaki onda će i Nemačka i SAD i svi ostali reagovati kako treba“, poručio je Izetbegović.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da nije primio službeni poziv za susret s nerezidentnim ambasadorom Izraela u BiH.

I predstavnik hrvatskog naroda u Predsedništvu BiH misli da bi bilo „degutantno sresti se s tim čovekom u trenutku ovih dešavanja u Gazi“.

S nerezidentnim ambasadorom Izraela u BiH Davidom Koenom 23. jula je razgovarao član Predsedništva BiH, predstavnik Republike Srpske, Nebojša Radmanović.

Razgovaralo se o „bilateralnim odnosima BiH i Izraela, političkoj situaciji u BiH“ i, kako je navedeno u saopštenju Službe za odnose s javnošću Predsedništva, o aktuelnim dešavanjima u Pojasu Gaze i na Bliskom istoku, objavila je agencija fena.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *