БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ: Мој отац је БиХ оставио у аманет Тајипу Реџепу Ердогану

БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ: Мој отац је БиХ оставио у аманет Тајипу Реџепу Ердогану

19 октобра 2017

Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Председништва БиХ, током обележавања годишњице смрти Алије Изетбеговића, истакао је данас да је његов отац оставио БиХ у аманет турском председнику Тајипу Реџепу Ердогану.

Како је навео, једна од посљедњих разговора које је Алија Изетбеговић имао био је са данашњим председником Турске, преноси Н1.

– Он је у њему препознао будућег јаког лидера и оставио му је у аманет бригу за Босну и Херцеговину. Ја мислим да Ердоган итекако добро носи тај аманет. Погледајте само ову нову акцију да се гради пут између Београда и Сарајева – казао је Изетбеговић између осталог.

Изетбеговић је изјавио је да се многе поруке његовог покојног оца и данас се чине актуелним.

– Што је занимљиво Алија Изетбеговић је преселио пре 14 година, али још увек живи као мислилац, лидер. Види се то и према реакцијама оних који га не воле, али још више по реакцијама оних који га воле – појаснио је Изетбеговић.

Подсетио је да се о њему снимају серије и да се и према томе може закључити да је он још увек итекако актуелан.

– Обратио бих пажњу на његово деловање јер је он чинио све да се спаси бивша Југославија, БиХ, да се спаси мир, да не дође до рата, да се прихвате решења макар и неправедна и болна за патриоте БиХ, али да престане убијање у овој земљи. А током рата да се сачува супстанца БиХ – истакао је Изетбеговић.

KOMENTARI



6 коментара

 1. Rep.Srpska says:

  ne može da se ostavi nešto što se ne poseduje, on nije ni fbih mogao da ostavi u amanet jer je i to srpska zemlja sa okupacijom od strane kauboja, a vas poluturke se ništa ne pita jer ne posedujete ništa

 2. Živković says:

  Kakva budalaština. Od njega nije bolje ni očekivati.blesav ko i babo mu.A posebno lažurije u obliku crnog humora da se upišaš od smijeha.Čuj, babo mu hteo mir i neubijanje.Koliko je samo svojih muslimana ubio zbog ratnih marifetluka?

 3. Batina says:

  Samo sto mu je babo ostavio on moze da ostavi erdoganu, nista deugo, a I ti takodje.

 4. Barakuda says:

  Moj otac je BiH ostavio u amanet Putinu !

 5. goran says:

  Ovaj prica o drzavi kao o predmetu, a tvrdi da je demokrata. Koji debil, majko moja. Dajte mu tablete, one povece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u