БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ: Мој отац је БиХ оставио у аманет Тајипу Реџепу Ердогану

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Moj otac je BiH ostavio u amanet Tajipu Redžepu Erdoganu

19 oktobra 2017

Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH, tokom obeležavanja godišnjice smrti Alije Izetbegovića, istakao je danas da je njegov otac ostavio BiH u amanet turskom predsedniku Tajipu Redžepu Erdoganu.

Kako je naveo, jedna od posljednjih razgovora koje je Alija Izetbegović imao bio je sa današnjim predsednikom Turske, prenosi N1.

– On je u njemu prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu je u amanet brigu za Bosnu i Hercegovinu. Ja mislim da Erdogan itekako dobro nosi taj amanet. Pogledajte samo ovu novu akciju da se gradi put između Beograda i Sarajeva – kazao je Izetbegović između ostalog.

Izetbegović je izjavio je da se mnoge poruke njegovog pokojnog oca i danas se čine aktuelnim.

– Što je zanimljivo Alija Izetbegović je preselio pre 14 godina, ali još uvek živi kao mislilac, lider. Vidi se to i prema reakcijama onih koji ga ne vole, ali još više po reakcijama onih koji ga vole – pojasnio je Izetbegović.

Podsetio je da se o njemu snimaju serije i da se i prema tome može zaključiti da je on još uvek itekako aktuelan.

– Obratio bih pažnju na njegovo delovanje jer je on činio sve da se spasi bivša Jugoslavija, BiH, da se spasi mir, da ne dođe do rata, da se prihvate rešenja makar i nepravedna i bolna za patriote BiH, ali da prestane ubijanje u ovoj zemlji. A tokom rata da se sačuva supstanca BiH – istakao je Izetbegović.

KOMENTARI6 komentara

 1. medo plisani says:

  Sikter

 2. Rep.Srpska says:

  ne može da se ostavi nešto što se ne poseduje, on nije ni fbih mogao da ostavi u amanet jer je i to srpska zemlja sa okupacijom od strane kauboja, a vas poluturke se ništa ne pita jer ne posedujete ništa

 3. Živković says:

  Kakva budalaština. Od njega nije bolje ni očekivati.blesav ko i babo mu.A posebno lažurije u obliku crnog humora da se upišaš od smijeha.Čuj, babo mu hteo mir i neubijanje.Koliko je samo svojih muslimana ubio zbog ratnih marifetluka?

 4. Batina says:

  Samo sto mu je babo ostavio on moze da ostavi erdoganu, nista deugo, a I ti takodje.

 5. Barakuda says:

  Moj otac je BiH ostavio u amanet Putinu !

 6. goran says:

  Ovaj prica o drzavi kao o predmetu, a tvrdi da je demokrata. Koji debil, majko moja. Dajte mu tablete, one povece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *