Бакир Изетбеговић поново прети ратом!

Bakir Izetbegović ponovo preti ratom!

5 novembra 2015

bakir-izetbegovic 66787Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je večeras da se sukob u regionu može desiti ako jedna grupa na Balkanu umisli da ima pravo koje se sudara sa pravom druge grupe i naglasio da se sudar dva prava rješava ratom.

„Ako budemo imali referendum koji najavljuje SNSD i Milorad Dodik, ako misle da olovkom naprave ocjepljenje koje nisu uspjeli tenkovima, tada se ne zna koga mogu uvući u tu spiralu. Bitno je da idemo ka pomirenju“, rekao je Izetbegović.

Izetbegović smatra da je njemački kancelar Angela Merkel pretjerala sa izjavom da bi na Balkanu moglo doći do novih sukoba ukoliko zemlje EU zatvore granice zbog migrantske krize.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da, kao što njemu nije bilo teško reći da Srbija priznaje teritorijalni integritet BiH, tako Izetbegović i drugi treba da kažu da će Republika Srpska postojati, kako bi je umiirli.

„Neki maštaju da Republiku Srpsku olovkom precrtaju, kao što neki maštaju da olovkom mogu precrtati BiH“, rekao je Vučić gostujući na Televiziji „N1“ zajedno sa Izetbegovićem.

Na ovu konstataciju Vučića, Izetbegović je odgovorio da je „prije 15 godina rekao da neće ukidati Republiku Srpsku, niti će oni ukinuti BiH“.

Odgovarajući na pitanje da li će Srbija priznati nezavisnost Republike Srpske, Vučić je rekao da je najveći interes Srbije stabilnost.

„Kako bi gradili odnose sa Bošnjacima ako bi rekli da BiH više ne postoji. Moja obaveza je da štitim interese srpskog naroda i to Srbija garantuje Dejtonskim sporazumom“, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija u ovom mandatu neće postati dio NATO saveza, te da nedavni protesti i dešavanja u Crnoj Gori nemaju veze sa Rusijom.

Vučić je odbacio navode da je i Srbija umiješana u nerede.

Povodom komentara iz Moskve da neko u regionu radi na podizanju tenzija, Vučić je rekao da je dovoljno pogledati situaciju u Makedoniji, Crnoj Gori, Prištini, te Rumuniji, koja ostaje bez premijera zbog požara u diskoteci, a ima najveći rast u EU i najmanji deficit.

„Neko nešto organizuje, nešto se čudno dešava, a mi kao treba da se pravimo da se ništa ne dešava. Zato je poseta BiH važna da bi mi stabilizovali situaciju, jer je podnošljivo dok nema nemira u BiH i Srbiji“, rekao je Vučić i dodao da je bilo mnogo želja za ukrajinskim scenarijom u BiH i Srbiji.

KOMENTARI4 komentara

 1. Ledu Gaga says:

  VUČIĆU, RUMUNI SU OTERALI SVOG PREMIJERA JER JE BIO VELIKA LOPUŽA I DEMAGOG. A ŠTA, TI SI SE ZBOG TOGA MALO UKENJAO? I TREBA.

 2. vasko says:

  Ako pretiš ratom viće te nestati!

 3. Apis says:

  Ovu poturcenu nakazu samo je Vucić mogao nazvati prijateljem. Mogu oni jedan drugom pusiti ali prijatelji nisu nego kolege. Rade na istom zadatku, jedan unistava narod u BiH drugi u Srbiji. Kad izvrse zadatak obojica zavrsiti kao Gadafi jer zapadne gazde nikad ne pustaju da zive svedoci i izvrsioci zlocina.

 4. marko says:

  NE PRETI OVAJ BALIJA VEC NATO PAKT, PO OVOM BAKIRU SIPTARI MOGU IMATI DRZAVU KOSOVO BOSNJACI BI JE PRIZNALI NE MOGU OD SRBA. SRBI SU NAROD U BIH IMA IH 35 % S TERITORIJOM PRIZNATOM REPUBLIKOM SRPSKOM UNUTAR BIH I OVAJ MUDRAC BI TREBAO ZNATI A ZNA PO POVELJI UN NE NJEGOVOJ ILI NATO PAKTA NAROD IMA PRAVO NA DRZAVU ,PREMA TOME SRBI PO MEDUNARODNOM PRAVU MOGU IMAT I DRZAVU REPUBLIKU SRPSKU TKO BI JE PRIZNAO DRUGO JE PITANJE NI KOSOVO NIJE PRIZNATO OD 15O ZEMALJA SVETA. BAKIR BI TREBAO ZNATI DA POSTOJE I MNOGO MANJE DRZAVE KAO LUXEMBURG TIROL VATIKAN OD 200 000 LJUDI I STO SRBI NE BIH BILI DRZAVA S 1300 000 SRBA. SRBI NISU MANJINA PA DA NEMAJU PRAVO NA DRZAVU SAMO MANJINE NEMAJU TO PRAVO IZNAD 8 %.MEDUTIM RAT CE IZBITI JER NATO PAKT ZELI UNISTITI PRAVO SRBA NA DRZAVU U BOSNI I IZBRISTATI IH KAO NAROD TO JE HTEO 1991 PA NIJE USPEO BOSNJACI NAMERNO SUDSTVO BLOKIRAJU I SEBI DAJU PRAVA DRUGO M NARODU NE POGOTOVO KOD SUDENJA ZLOCINA NITI JEDAN ZLOCIN BALIJE NISU OSUDILE U BOSNI EJUP GANIC KOLJAC KOJE JE NEVINE VOJNIKE 1991 UBIO BEZ DA SU IKOG NAPALI ILI UBILI U REGULARNOJ DRZAVI ONDASNJOJ SFRJ I DALJE SETA FEDERACIJOM BOSNE LEGLOM SUDSTVA FASISTICKOG. MOJ BALIJA TO TAKO NE IDE JEBI SE I TI I TVOJ NATO PAKT KOJI TE JE STVORIO SVAKO IMA PRAVO KAD IMA TERITORIJ I BROJ NA DRZAVU. KAD TI SMETA REPUBLIKA SRPSKA STO T I NE SMETA VATIKAN ODI TAMO I TRAZI OD EVROPE DA UKINE VATIKAN OD 100 000 KOJI JE DRZAVA UNUTAR ITALIJE OD 60 MILIONA LJUDI. SMECE BALIJSKO BILO I OSTALO DA NISU NE BIH KRENULI U RAT 1991

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *