БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ претио ратом!

BAKIR IZETBEGOVIĆ pretio ratom!

29 oktobra 2016

rs-bakir_620x0

SDA podriva bezbednost, funkcionalnost i saradnju entiteta i naroda u BiH, a predsednik ove stranke Bakir Izetbegović i ostali lideri bošnjačkih stranaka prete nasiljem kao sredstvom rešavanja političkih neslaganja!

To je navedeno u 16. izveštaju Srpske Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojem je naglašeno da je Izetbegović „zapalio“ nepotrebnu političku krizu zahtevom da se zabrani proslava Dana RS, koji je miroljubivo obeležavan proteklih 20 godina.

Napominje se i da je glavni tužilac BiH, koji je iz reda Bošnjaka, zloupotrebio svoja ovlašćenja s ciljem zastrašivanja političkih protivnika SDA i funkcionera Vlade RS.

Izveštaj je podnet kako bi se na narednoj, novembarskoj debati o BiH u SB UN čuo i stav RS s obzirom na to da će izveštaj podneti i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, a poznato je da će se RS – kao i uvek do sada – naći na udaru međunarodne zajednice zbog referenduma o Danu RS.

– SDA i ostali bošnjački službenici u pravosuđu i sudije nastavljaju da blokiraju reformu pravosuđa koju je preporučila EU. Ovakvi postupci štete građanima BiH, slabe njenu privredu i ugrožavaju budućnost – ističe se u izveštaju.

SDA je, dodaje se, neumoljivo vodila kampanju na podrivanju legitimiteta Srpske, a Izetbegović je iskoristio poziciju člana Predsedništva BiH i Ustavnom sudu BiH podneo apelaciju protiv proslave dana nastanka RS, 9. januara 1992.

– Dva člana Ustavnog suda BiH iz reda Bošnjaka, oboje bivši visoki funkcioneri SDA, pridružili su se trojici stranih sudija i nadglasali članove iz reda srpskog i hrvatskog naroda, podržavši Izetbegovićevu žalbu. Ova odluka usledila je nakon dugogodišnjeg, zabrinjavajućeg šablona političkog nadglasavanja u prilog bošnjačkim pitanjima, uz zaleđe visokog predstavnika – napominje se u izveštaju.

Navodi se da je RS 25. septembra održala referendum zbog političke odluke Ustavnog suda, a da su članovi SDA i drugih bošnjačkih stranaka odgovorili pretnjama po bezbednost RS i njenog predsednika.

Gotovo neposredno po održavanju referenduma, Izetbegović je rekao da će predsednik RS završiti kao Sadam Husein, Muamer Gadafi ili Slobodan Milošević. Uprkos tome što se referendum usko bavio datumom praznika Dana RS, Izetbegović je upozorio da će on „verovatno dovesti do kolapsa mira u ovom delu Evrope“, navodi se u izveštaju.

Dalje se podseća i na to da je bivši komandant Sefer Halilović zapretio ratom protiv RS ako bude održan referendum i hvalisao se da bi RS mogla da izdrži najviše 10 do 15 dana, te da se nijedan lider SDA, niti bilo koja druga bošnjačka stranka, nisu distancirali od ovih pretnji.

U odgovoru na ove direktne pretnje lideri RS su pozvali na mir, a predsednik RS je poručio da su opcije RS političke, bez ijedne ratne i da RS otvara fabrike i gradi puteve, ne naoružava se i ne sprema za rat, kao i da referendum nema nikakve veze sa secesijom.

KOMENTARI5 komentara

 1. micky says:

  poturcenjaci, propali nacisto. I sad ce da budu "Hrvatsko cvijece"... Joj smrada li teskog.

 2. rema srbenda says:

  Muslimajmuni ajmo mrš u Ankaru!

 3. ilija says:

  bakiru i babo ti je bijo ante pavelica cvece budi i ti sad stipe mesica cvice

 4. Beli Orao says:

  Dođi balija to ti je i babo radio , ovaj put ti neće "nato" pomoći , ćeš morati sam da zagrizeš u govno!!!

 5. ***** says:

  Izmetbegovic kao sto mu i ime govori moze samo da zapreti kao i njegov kompanjon halilovic da ce pojesti najvece goFno,hehehe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *