БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ЖЕЛИ ИСЛАМСКУ ВОЈСКУ

БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ЖЕЛИ ИСЛАМСКУ ВОЈСКУ

15 децембра 2021

СТРУЧЊАК из области безбедности Џевад Галијашевић изјавио је да је сусрет Удружења генерала БиХ са „бошњачким члановима“ Председништва БиХ Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем оголио намеру лидера СДА Бакира Изетбеговића да формира једнонационалну и исламску војску под кровом званичних институција БиХ.

Галијашевић је рекао да је пријем некадашњих команданата тзв. Армије БиХ у Председништву наставак ратнохушкачке политике СДА, јер се ниједан српски, нити хрватски генерал није умешао у политичке односе нудећи војно решење кризе.– А сада је то учињено – рекао је Галијашевић, те додао да намера овог састанка није била смиривање тензија, већ управо супротно.

Галијашевић је упозорио да је ово права претња ратом и најава настајања нове муслиманске војске.

Према његовим речима, састанак генерала са двојицом од тројице чланова Председништва БиХ је синхронизован са новим потезима из Брисела, укључујући и претеће поруке о могућој новој интервенцији НАТО-а у БиХ.

Галијашевић је додао да нимало није случајно да се у истом дану и бивши генерали тзв. Армије БиХ „стављају на располагање“ и порука да би НАТО брзо могао да изврши интервенцију са око 6.000 својих војника.

– Неке снаге у ЕУ, али и на Балкану сада већ отворено помажу СДА и Изетбеговићу да гради исламску државу у БиХ, тачније „филџанистан“ у коме неће бити ни Срба, ни Хрвата – оценио је овај стручњак за безбедност.

Они су, додао је, уверени да и данас постоји „војска деце“ која је спремна да гине за пропале, изолационистичке, радикално-верске идеје које су остављене у аманет од Алије Изетбеговића.

Састанак је одржан у понедељак, 13. децембра, у Председништву БиХ, без српског члана Председништва, а како је саопштено, разговарало се о актуелним безбедносним и политичким изазовима у БиХ „у вези са претњама и унилатералним поступцима из Републике Српске“.

KOMENTARI3 коментара

  1. Strsljen says:

    Sajsi Zivkovicu. Dedati promenio veru pa ti oces biti veci musliman od alaha. Ne brukaj ni sebe ni drugu veru kad si prvu obrukao. A sto i ocekivati promenili jedno promenije jos sto Puta. Pa sto su vam turci ostavili ic na kraju prezimena ...da bi za navek znali .....ko ste i sta ste. Bruko bolje cuti.

  2. Бели Орао says:

    нул проблемо , кад се одвоји Српска и Херзегбосна нек је прави у алијиној тепсији !!!

  3. Pingback: БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ЖЕЛИ ИСЛАМСКУ ВОЈСКУ - Шајкача

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u