БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ЖЕЛИ ИСЛАМСКУ ВОЈСКУ

BAKIR IZETBEGOVIĆ ŽELI ISLAMSKU VOJSKU

15 decembra 2021

STRUČNJAK iz oblasti bezbednosti Dževad Galijašević izjavio je da je susret Udruženja generala BiH sa „bošnjačkim članovima“ Predsedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem ogolio nameru lidera SDA Bakira Izetbegovića da formira jednonacionalnu i islamsku vojsku pod krovom zvaničnih institucija BiH.

Galijašević je rekao da je prijem nekadašnjih komandanata tzv. Armije BiH u Predsedništvu nastavak ratnohuškačke politike SDA, jer se nijedan srpski, niti hrvatski general nije umešao u političke odnose nudeći vojno rešenje krize.– A sada je to učinjeno – rekao je Galijašević, te dodao da namera ovog sastanka nije bila smirivanje tenzija, već upravo suprotno.

Galijašević je upozorio da je ovo prava pretnja ratom i najava nastajanja nove muslimanske vojske.

Prema njegovim rečima, sastanak generala sa dvojicom od trojice članova Predsedništva BiH je sinhronizovan sa novim potezima iz Brisela, uključujući i preteće poruke o mogućoj novoj intervenciji NATO-a u BiH.

Galijašević je dodao da nimalo nije slučajno da se u istom danu i bivši generali tzv. Armije BiH „stavljaju na raspolaganje“ i poruka da bi NATO brzo mogao da izvrši intervenciju sa oko 6.000 svojih vojnika.

– Neke snage u EU, ali i na Balkanu sada već otvoreno pomažu SDA i Izetbegoviću da gradi islamsku državu u BiH, tačnije „fildžanistan“ u kome neće biti ni Srba, ni Hrvata – ocenio je ovaj stručnjak za bezbednost.

Oni su, dodao je, uvereni da i danas postoji „vojska dece“ koja je spremna da gine za propale, izolacionističke, radikalno-verske ideje koje su ostavljene u amanet od Alije Izetbegovića.

Sastanak je održan u ponedeljak, 13. decembra, u Predsedništvu BiH, bez srpskog člana Predsedništva, a kako je saopšteno, razgovaralo se o aktuelnim bezbednosnim i političkim izazovima u BiH „u vezi sa pretnjama i unilateralnim postupcima iz Republike Srpske“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Strsljen says:

    Sajsi Zivkovicu. Dedati promenio veru pa ti oces biti veci musliman od alaha. Ne brukaj ni sebe ni drugu veru kad si prvu obrukao. A sto i ocekivati promenili jedno promenije jos sto Puta. Pa sto su vam turci ostavili ic na kraju prezimena ...da bi za navek znali .....ko ste i sta ste. Bruko bolje cuti.

  2. Beli Orao says:

    nul problemo , kad se odvoji Srpska i Herzegbosna nek je pravi u alijinoj tepsiji !!!

  3. Pingback: BAKIR IZETBEGOVIĆ ŽELI ISLAMSKU VOJSKU - Šajkača

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *