БАКИР наставља тамо где је АЛИЈА стао!

БАКИР наставља тамо где је АЛИЈА стао!

3 септембра 2016

bakir-izetbegovic-alija-687

Бакир Изетбеговић, председавајући Председништва БиХ и лидер СДА наставља посао који је започео његов отац Алија Изетбеговић. Да ствар буде трагичнија, у акцији „Врућа касна јесен – рана зима“. коју је покренула Обавештајно-безбедносна агенција БиХ, учествују и поједини српски представници, преносе медији.

Наиме, Орхан Драгаш, директор Међународног института за безбедност, истиче за „Ало!“ да међународна заједница и велике силе морају реаговати на нове покушаје изазивања рата у БиХ и на Балкану.

– Бакир Изетбеговић узлед бесмисла и безидејности своје политике наставља породични бизнис који је започео његов отац Алија, а то је изазивање нереда и рата – истиче Драгаш и додаје да Изетбеговића не треба потценити.

– Без обзира на Бакирово укупно стање, не треба га потценити, као што не треба потценити ни лудака који је бацио „молотовљев коктел“ на „Мекдоналдс“ у Београду – упозорава он и истиче да међународна заједница и велике силе морају реаговати на нове покушаје изазивања рата у БиХ и на Балкану.

– Што се прислушкивања Вучића пак тиче, то је срамота и брука за наше безбедносне службе, пре свега БИА, која мора контраобавештајно да штити премијера. Ако једна бесмислена организација као што је ОБА може да прислушкује премијера Србије, онда је БИА зрела за распуштање, а њено руководство треба да буде позвано на кривичну одговорност, да објасни шта оперативци важније раде од заштите уставног поретка земље и премијера – истиче директор Међународног института за безбедност.

Драгомир Анђелковић, политички аналитичар, наводи да оно што ову акцију чини трагичном јесте учешће појединих српских представника.

– Колико знам и колико ми моје информације кажу, таква акција је стварно покренута. Усмерена је против државног врха Србије, али и генералног функционисања држава Србије и Републике Српске – истиче Анђелковић и наводи да у акцији учествују и кадрови појединих српских странака које су на власти у Сарајеву.

– Оно што ту акцију чини још трагичнијом јесте да осим босанскохерцеговачких муслимана повезаних са Бакиром Изетбеговићем у њој учествују и српски представници, кадрови појединих странака које су на власти у Сарајеву. Трагично је, јер су се нашли и Срби који у том подухвату учествују против свог народа. Без обзира на те претње, Република Српска и Србија ће наћи начин да се томе ефикасно супротставе – закључује Анђелковић.

Подсетимо, ОБА, на чијем се челу налази исламиста Осман Мехмедегић Осмица, покренула је акцију „Врућа касна јесен – рана зима“ с циљем потпуног дестабилизовања Србије и Републике Српске, открио је „Ало!“ из поверљивог обавештајног документа у који је имао увид.

Ненад Поповић: Умешана је и страна служба

Ненад Поповић, председник СНП-а, наводи да босанска служба овакву акцију не би могла да спроведе без подршке једне стране обавештајне службе.

– Босанска служба то не би била у стању да уради без подршке обавештајне службе једне од земаља лидера ЕУ. Циљ тих активности је додатна дестабилизација Србије. Српски народ се поново налази пред великим безбедносним изазовима у региону. Зато је данас од највеће важности да Србија и Република Српска буду сложне и одлучне у одбрани српских државних и националних интереса – поручује Поповић.

KOMENTARI5 коментара

 1. joka says:

  srbi u srbiji nesmu znati da je nato i hrvatska i albanija i bakir OBJAVILI RAT SRBIMA SVIM A NE SAMO DODIKU -. srbija popusta je nije srbska vlada nego prozapadna

  • Bajurina says:

   Gotovi ste smrdijanci ove rede!!!!!

   • D&D says:

    Ta ti tako juta??? Idi BRE i "cuclaj" svoje koze ;))))

   • Mare says:

    jel jos nisi ots'o da lovis pokemone? Aj blago meni kreni vec jednom...i ostavi taj laptop ''junacino'' sa fejsa. Idi lovi pokemone i fakaj tvoje koze :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u