БАКИР наставља тамо где је АЛИЈА стао!

BAKIR nastavlja tamo gde je ALIJA stao!

3 septembra 2016

bakir-izetbegovic-alija-687

Bakir Izetbegović, predsedavajući Predsedništva BiH i lider SDA nastavlja posao koji je započeo njegov otac Alija Izetbegović. Da stvar bude tragičnija, u akciji „Vruća kasna jesen – rana zima“. koju je pokrenula Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH, učestvuju i pojedini srpski predstavnici, prenose mediji.

Naime, Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, ističe za „Alo!“ da međunarodna zajednica i velike sile moraju reagovati na nove pokušaje izazivanja rata u BiH i na Balkanu.

– Bakir Izetbegović uzled besmisla i bezidejnosti svoje politike nastavlja porodični biznis koji je započeo njegov otac Alija, a to je izazivanje nereda i rata – ističe Dragaš i dodaje da Izetbegovića ne treba potceniti.

– Bez obzira na Bakirovo ukupno stanje, ne treba ga potceniti, kao što ne treba potceniti ni ludaka koji je bacio „molotovljev koktel“ na „Mekdonalds“ u Beogradu – upozorava on i ističe da međunarodna zajednica i velike sile moraju reagovati na nove pokušaje izazivanja rata u BiH i na Balkanu.

– Što se prisluškivanja Vučića pak tiče, to je sramota i bruka za naše bezbednosne službe, pre svega BIA, koja mora kontraobaveštajno da štiti premijera. Ako jedna besmislena organizacija kao što je OBA može da prisluškuje premijera Srbije, onda je BIA zrela za raspuštanje, a njeno rukovodstvo treba da bude pozvano na krivičnu odgovornost, da objasni šta operativci važnije rade od zaštite ustavnog poretka zemlje i premijera – ističe direktor Međunarodnog instituta za bezbednost.

Dragomir Anđelković, politički analitičar, navodi da ono što ovu akciju čini tragičnom jeste učešće pojedinih srpskih predstavnika.

– Koliko znam i koliko mi moje informacije kažu, takva akcija je stvarno pokrenuta. Usmerena je protiv državnog vrha Srbije, ali i generalnog funkcionisanja država Srbije i Republike Srpske – ističe Anđelković i navodi da u akciji učestvuju i kadrovi pojedinih srpskih stranaka koje su na vlasti u Sarajevu.

– Ono što tu akciju čini još tragičnijom jeste da osim bosanskohercegovačkih muslimana povezanih sa Bakirom Izetbegovićem u njoj učestvuju i srpski predstavnici, kadrovi pojedinih stranaka koje su na vlasti u Sarajevu. Tragično je, jer su se našli i Srbi koji u tom poduhvatu učestvuju protiv svog naroda. Bez obzira na te pretnje, Republika Srpska i Srbija će naći način da se tome efikasno suprotstave – zaključuje Anđelković.

Podsetimo, OBA, na čijem se čelu nalazi islamista Osman Mehmedegić Osmica, pokrenula je akciju „Vruća kasna jesen – rana zima“ s ciljem potpunog destabilizovanja Srbije i Republike Srpske, otkrio je „Alo!“ iz poverljivog obaveštajnog dokumenta u koji je imao uvid.

Nenad Popović: Umešana je i strana služba

Nenad Popović, predsednik SNP-a, navodi da bosanska služba ovakvu akciju ne bi mogla da sprovede bez podrške jedne strane obaveštajne službe.

– Bosanska služba to ne bi bila u stanju da uradi bez podrške obaveštajne službe jedne od zemalja lidera EU. Cilj tih aktivnosti je dodatna destabilizacija Srbije. Srpski narod se ponovo nalazi pred velikim bezbednosnim izazovima u regionu. Zato je danas od najveće važnosti da Srbija i Republika Srpska budu složne i odlučne u odbrani srpskih državnih i nacionalnih interesa – poručuje Popović.

KOMENTARI5 komentara

 1. joka says:

  srbi u srbiji nesmu znati da je nato i hrvatska i albanija i bakir OBJAVILI RAT SRBIMA SVIM A NE SAMO DODIKU -. srbija popusta je nije srbska vlada nego prozapadna

  • Bajurina says:

   Gotovi ste smrdijanci ove rede!!!!!

   • D&D says:

    Ta ti tako juta??? Idi BRE i "cuclaj" svoje koze ;))))

   • Mare says:

    jel jos nisi ots'o da lovis pokemone? Aj blago meni kreni vec jednom...i ostavi taj laptop ''junacino'' sa fejsa. Idi lovi pokemone i fakaj tvoje koze :D

 2. libero says:

  Jel ovaj Bakir Semita?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *