БАКИР ОКРЕНУО ЋУРАК! ШАМАР АМЕРИКАНЦИМА: Нема лошег утицаја Русије у БиХ!

BAKIR OKRENUO ĆURAK! ŠAMAR AMERIKANCIMA: Nema lošeg uticaja Rusije u BiH!

19 maja 2017

Prema poslednjoj izjavi Bakira Izetbegovića, može se zaključiti da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović krenuo stopama turskog lidera Redžepa Erdogana, i krenuo u konfrontaciju sa predsetavnicima Stejt departmenta.

Komentarišući izjave zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojta Brajana Jia da je očigledan uticaj Rusije na Balkanu i da ona podržava secesionističku retoriku u BiH i otcepljenje Republike Srpske, Izetbegović je rekao da takvog uticaja Rusije u BiH nema.

– Da jednostrano podržavaju pravoslavce na Balkanu – to je jasno, ali da će ići dotle da nanesu štetu Srbima u BiH i na Balkanu i da ih gurnu u neke takve stvari, ne bih rekao. Mislim da je čak obratno i da je Milorad Dodik došao sa promenjenom retorikom iz Moskve i rekao da oni neće ići na otcepljenje, rekao je Izetbegović novinarima u Mostaru.

On je najavio mogućnost rešavanja pitanja neodržavanja izbora u Mostaru do kraja 2017. ili do proleća 2018. godine u paketu sa ostalim spornim pitanjima iz Izbornog zakona BiH.

– Ne bih da zadajem neke prebrze rokove. Imamo hrvatske zahteve kada je reč o Izbornom zakonu BiH. Ne možemo rešavati samo ono za što je zainteresovana jedna etnička grupa. Radićemo to u paketu. Iskombinovaćemo jedan dobar paket i završiti do kraja ove godine, a najdalje do proleća 2018. godine, rekao je Izetbegović.

KOMENTARIJedan komentar

  1. MickeyM says:

    Kao Pavelić što se okrenuo Englezima osmog maja četrdeset pete. Kasno kume Bakire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *