БАКИР ОПЕТ ПРЕТИ: Неће бити преговора

БАКИР ОПЕТ ПРЕТИ: Неће бити преговора

30 августа 2021

Председник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић тврди да неће бити никаквих нових преговора о будућности БиХ на које позива српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и притом, каже, тражи да у томе учествују представници Турске, Србије и Хрватске.“О будућности Босне и Херцеговине се неће преговарати, али ће се разговарати и то искључиво у институцијама државе Босне и Херцеговине, односно у Председништву и парламенту”, изричит је Изетбеговић, који по том питању делу мишљење председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића.

Додик је јуче изјавио да је Дејтонски споразум практично мртав па би, казао је, требало отворити нове преговоре о будућности БиХ и предложио да посредници буду председници Турске, Србије и Хрватске.

“У тим је разговорима добродошла је подршка пријатеља из међународне заједнице, али сигурно не у редукованом формату који предлаже Милорад Додик”, казао је Изетбеговић, пренела је Хина.

Хрватски председник Милановић је током дана Додиков предлог оценио “добронамерним, али нереалним”, јер, како је истакао, јасно је он усамљен у изношењу таквих идеја и да за то нема подршку унутар БиХ.

Због те изјаве, а посебно део у којем каже да се „не може сломити Република Српска” Милановић је у делу БиХ медија прозван да „звучи као Додик“.

KOMENTARI5 коментара

 1. Vesko says:

  Srpska nema s kim da razgovora ili pregovara. Vrijeme je za razlaz.

  • Carnex says:

   Tako je. Netreba nikome ova pseudo-bosna sa talibanima. Sto pre sto bolje.

 2. Srbija cveta says:

  Nema pregovora sa teroristima makar to i bio neki srbo-musliman osunećeni kao Baki. Ćerka mu je srpkinja i još se udala za srbina i ima srpsko unuče, a njegovi otac i majka su takođe srbi Izetbegovići (ranije Živkovići) i šta se taj toliko turči-kurči. Komunisti mu zaplijenili dedovinu na Adi-Ciganliji pa on odlučio da bude neki Bošnjak? Kome trebaju pregovori sa ljigavim pužom golaćem?

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Samo ti skreći pažnju na sebe pa ti stižu hiljade Afganistanaca da ih ugostiš, kada već nećeš da budeš normalan srbin već tvrdoglavi Mujo. E glupsone, ko je tebi obećao tepsiju šampita i baklavu pride?

 4. Beli Orao says:

  Република Србска треба да преузима све надлежности назад ,без дали или не , Изметбеговића пустити нек сериња и не обраћати а поготово медијски одговарати , јер само са тим губи на важности па ће га и сами муслимани одбацити као стару отрцану козију кожурину ! То треба и Додик исто ! Одвајање и живјети за себе а тамо нек смрде колико им воља ! Опозиција већ једном треба да се преиспита хоће ли да ради на јединству Србске или не , па ће и даље да ради на урушавању и борби за власт само да би дупе у фотељу увалила! Види то народ и буде ли наставила са оваком праксом казна ће бити неминовна , то треба да им је на уму !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u