БАКИР ОПЕТ ПРЕТИ: Неће бити преговора

BAKIR OPET PRETI: Neće biti pregovora

30 avgusta 2021

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović tvrdi da neće biti nikakvih novih pregovora o budućnosti BiH na koje poziva srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i pritom, kaže, traži da u tome učestvuju predstavnici Turske, Srbije i Hrvatske.“O budućnosti Bosne i Hercegovine se neće pregovarati, ali će se razgovarati i to isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine, odnosno u Predsedništvu i parlamentu”, izričit je Izetbegović, koji po tom pitanju delu mišljenje predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića.

Dodik je juče izjavio da je Dejtonski sporazum praktično mrtav pa bi, kazao je, trebalo otvoriti nove pregovore o budućnosti BiH i predložio da posrednici budu predsednici Turske, Srbije i Hrvatske.

“U tim je razgovorima dobrodošla je podrška prijatelja iz međunarodne zajednice, ali sigurno ne u redukovanom formatu koji predlaže Milorad Dodik”, kazao je Izetbegović, prenela je Hina.

Hrvatski predsednik Milanović je tokom dana Dodikov predlog ocenio “dobronamernim, ali nerealnim”, jer, kako je istakao, jasno je on usamljen u iznošenju takvih ideja i da za to nema podršku unutar BiH.

Zbog te izjave, a posebno deo u kojem kaže da se „ne može slomiti Republika Srpska” Milanović je u delu BiH medija prozvan da „zvuči kao Dodik“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Vesko says:

  Srpska nema s kim da razgovora ili pregovara. Vrijeme je za razlaz.

  • Carnex says:

   Tako je. Netreba nikome ova pseudo-bosna sa talibanima. Sto pre sto bolje.

 2. Srbija cveta says:

  Nema pregovora sa teroristima makar to i bio neki srbo-musliman osunećeni kao Baki. Ćerka mu je srpkinja i još se udala za srbina i ima srpsko unuče, a njegovi otac i majka su takođe srbi Izetbegovići (ranije Živkovići) i šta se taj toliko turči-kurči. Komunisti mu zaplijenili dedovinu na Adi-Ciganliji pa on odlučio da bude neki Bošnjak? Kome trebaju pregovori sa ljigavim pužom golaćem?

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Samo ti skreći pažnju na sebe pa ti stižu hiljade Afganistanaca da ih ugostiš, kada već nećeš da budeš normalan srbin već tvrdoglavi Mujo. E glupsone, ko je tebi obećao tepsiju šampita i baklavu pride?

 4. Beli Orao says:

  Republika Srbska treba da preuzima sve nadležnosti nazad ,bez dali ili ne , Izmetbegovića pustiti nek serinja i ne obraćati a pogotovo medijski odgovarati , jer samo sa tim gubi na važnosti pa će ga i sami muslimani odbaciti kao staru otrcanu koziju kožurinu ! To treba i Dodik isto ! Odvajanje i živjeti za sebe a tamo nek smrde koliko im volja ! Opozicija već jednom treba da se preispita hoće li da radi na jedinstvu Srbske ili ne , pa će i dalje da radi na urušavanju i borbi za vlast samo da bi dupe u fotelju uvalila! Vidi to narod i bude li nastavila sa ovakom praksom kazna će biti neminovna , to treba da im je na umu !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *