БАКИР ПРЕТИ: Република Српска може да се припоји Србији само после рата!

BAKIR PRETI: Republika Srpska može da se pripoji Srbiji samo posle rata!

11 avgusta 2020

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) i potpredsednik Skupštine BiH Bakir Izetbegović poručio je da Republika Srpska može da se otcepi ili pripoji Srbiji samo posle nekog novog rata!

Izetbegović je poručio i da apsolutno ne dolazi u obzir da Srpska postane kompenzacija Beogradu za eventualni dogovor oko Kosova i Metohije.On je ocenio da je srpska strana u Bosni i Hercegovini već dobila ‘previše’ Dejtonskim sporazumom i da više od toga nikada neće dobiti.

– Ne verujem da će se među Srbima naći lider koji će potpisati nezavisnost Kosova. Ali, ako se to ipak desi, otvoriće se apetiti prema BiH i tražiće se kompenzacija za Srbe i Srbiju. Ipak, i Beograd i Republika Srpska treba da se ostave aspiracija da delovima BiH bude kompenzovan eventualni dogovor o Kosovu i Metohiji. I tamo i u BiH srpska strana i srpska vojska počinili su zločine i etnička čišćenja. Srpska strana je Dejtonskim sporazumom u BiH već dobila i previše. Sve preko toga neumitno bi vodilo u nove konflikte i scenario koji sigurno ne treba nikome, naročito ne bosanskim Srbima. Genocid ne može i neće biti nagrađen nezavisnošću – rekao je Izetbegović za ‘Radio Sarajevo’.

Komentarišući ove navode, srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin naglasio je da Srbi ništa nisu dobili u Dejtonu, nego su se sami izborili za Republiku Srpsku.

– Izetbegović je žalostan primer nepoštovanja Dejtonskog ustrojstva, ali i predvodnik političara koji smatraju da RS treba uništiti. Srpska nije poklon, ona je nastala kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida. Svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Republike Srpske imao bi nesagledive posledice – zaključio je Vulin.

(Informer)

KOMENTARI27 komentara

 1. padre says:

  A ko bi to ratovao umesto vas,Saudijci, Avganistanci, ili bi bili dosta samo Ameri?

 2. Zorana says:

  To sto laju u vetar: bakir, dodik, milo, ucic, plankovic... to mogu macku o rep. Jedino ispravno resenje je da Srbi oslobode celu Bosnu u izvornom obliku. To ukljucuje sve zemlje Srpske Kraljevine Bosne: bosna, herceovina, lika, dalmacija. A Srbija neka vraca sebi kosovo i vardarsku dolinu.

  • Pendrek says:

   Odlicno! Amin, daj Boze.

  • persida says:

   Zorano more, da sam musko zaljubila bi se u tebe.

  • Veliki brat says:

   Zorana, uhvati se kuhinje, pranja poda i peglanja! Okani se politike!

 3. Istina says:

  Bakire makni sliku tog zlocinca iza.

 4. da da says:

  Izazvali ste rat pokvarene poturice,mislili ste opet klati srpske žene,decu i starce,ali ovaj put odgovor Srba je bio žestok..Republika Srpska je u dejton došla sa 72% teritorije,a otišla kući sa 49% zato budi ti srećan bedniče jadni..Nemoj da ti padne na pamet krenuti na nas Srbe..

  • Kulak says:

   Neka bakir barem jednom u svom jadnom životu bude iskren i kaže nam dan,mesec i godinu kad mu je otac prestao biti Srbin i postao balija.

   • persida says:

    Joj, dobro si rekao prodanoj dusi. Ne moze on do tog nivoa, to bi ga unistilo, on zivi od SAMOZABORAVA.

 5. Aleksandar says:

  Pa ako bas zeli, bice posle rata

  • padre says:

   Baš sam to hteo da kažem!

  • Za Srbiju says:

   Sve ih proterati u Tursku.

 6. Istina says:

  Tako je bakire, cijela bih treba da se vrati gdje je I bila u Dusanovo carstvo, a ne smo republika Srbska.

  • Nebeska Srbija says:

   Taman!

 7. milos says:

  nema problema, ovog puta ces ratovati sa srbijom..

 8. sasulja says:

  Bakire,jebo te rahmetli babo alija,sto mu ne rece onda da ne povlaci potpis sa mirovnog plana i rata nebi bilo.Nego je posluso onu amer.dzukelu kristofera i eto,bi sta bi.Pa i Srebrenicu je taj isti tvoj babo "sahranio",ako neznas a mislim da znas, sta je rekao, "odredjeni ljudi iz Srebrenice,ne smiju ni po koju cenu preziveti i dokopati se Tuzle".Znas ti to bakire dobro,samo se pravis blesav.Cudi me da te tvoji muslimani vec do sada nisu ubuli,jer ti i tvoj pokojni aljo ste im vise zla naneli,nego ceo srpski i hrvatski narod u bih.

 9. Karaula says:

  Izgleda da se opet sprema rat na području Bosne i Hercegovine. To će opet strani igrači da učestvuju u klanju drugig naroda koji nisu islamski. Kad će se osuditi zločini počinjeni na Srbima, kad će Naser i Alija i ostali zločinci da odgovaraju pred sudom?

 10. Iskreno says:

  To je neverovatno koliko nas ovaj čovek voli.Pitam se zašto, ali se setih da je i on srpskog porekla - Živković.Da je pravi Musliman, ili Bošnjak(ili šta već do prve prilike), rekao bi da ih ne želi u svojoj državi i još bi pomogao da se razdvoje.Tako bi imao sigurnu državu -Federaciju BiH, a ovako će možda ostati bez ičega.

 11. uddu says:

  Bakire,ej Bakireeeeee " Nemoj da vam superlepkom zalepimo onaj deo kože koji vam nedostaje ,pa da opet postajete ono što ste nekad bili !

  • persida says:

   Uzalud se obrezali, ha ha.

 12. šiško says:

  Ova izetbegovićeva izjava je zapravo smišljena upravo da bi se bosanskim Srbima otvorili apetiti na nezavisnost, tj. pripajanje Srbiji. Nju su mu dali da objavi njegovi mentori sa zapada da bi se smekšali Srbi oko davanja nezavisnosti KiM. Kao da su Srbi od juče, pa ne znaju da su ta dva slučaja potpuno različita i da Srbi u BiH u svako doba mogu da raspišu referendum i otcepe se od BiH, a da niko neće moći da zucne, jer je taj referendum predvidjen je dejtonskim sporazumom u koji se svi kunu, čak i oni koji ga krše na dnevnoj bazi. Izetbegović je imao dovoljno vremena da se privikne na misao da će se Republika Srpska otcepiti pre ili kasnije i ja sam siguran da se on jeste privikao, nego sad samo glumi ludilo po nalogu svojih zapadnih mentora.

 13. Beli Orao says:

  Počni već jednom da ostvaruje svoje prijetnje, bakire! Pa da već jednom zauvijek zapečatiš sudbinu balinčadi na Balkanu!!!

 14. M says:

  Srbija je očigledno dugovremeni glavni remetilac mira na Balkanu,glavni destabilizirajući faktor,i očigledno to ima namjeru biti i u budućnosti!Pošto projekt Velike Srbije nije prošao ni u nekoliko navrata i desetljeća,neće ni u buduće,pa da bi se stabilizirao Balkan i ovdje osigurao mir,to zapravo znači samo jedno,tj.da taj problem mora biti riješen,a način je samo jedan!

  • Karaula says:

   Jedini način je da Rusi dodju na Balkan, onda će se situacija sa apetitima lažnih naroda sa lažnim državama smanjiti ili čak nestati, pa da vidimo koliko će posle biti problem vratiti se svojim korenima i svom narodu? A to će se i desiti u blizkoj bidućnosti...

 15. M says:

  Sila će doći,ali i proći!Ne uzdajte se u silu,kome zakon u topuzi leži,tragovi mu nečovještvom smrde!A iz ovoga Hrvatskog Za-gorja bu svanula zorja,bu vesela i sretna svaka hiža i klet!Jer,tko se u Boga uzda i Njemu služi,njegovo je i Carstvo!🍷

  • uddu says:

   M,nisi nam rekao koga si citirao !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *