БАКИР ПРЕТИО СРБИЈИ, а Чанак и Чеда га подржали аплаузом (ВИДЕО)

BAKIR PRETIO SRBIJI, a Čanak i Čeda ga podržali aplauzom (VIDEO)

13 jula 2017

Bakir Izetbegović, lider SDA i član Predsedništva BiH, još jednom je juče pozvao Srbiju da prizna navodni genocid u Srebrenici i čak zatražio od međunarodne zajednice da kazni Srbe ukoliko nastave sa „negiranjem genocida“!?!

Izetbegović je u govoru na pomenu žrtvama u spomen-kompleksu u Potočarima rekao da je vreme da Srbija, zarad bolje budućnosti, optuži samu sebe za genocid!?!

On je od međunarodne zajednice zatražio da Srbima „održi lekciju“ kako bi se sprečilo ponavljanje Srebrenice.

Ovu otvorenu Izetbegovićevu provokaciju zdušno su podržali Saša Janković, Čedomir Jovanović i Nenad Čanak, koji su prisustvovali pomenu.

‘Najdublja rana’

Izetbegović je poručio da je Srebrenica „najdublja bošnjačka rana“ koja nikada neće biti zaboravljena.

– Srbi moraju da prestanu da negiraju genocid u Srebrenici radi budućnosti svih nas. Od međunarodne zajednice istina zahteva lekcije kako bi se sprečile neke buduće Srebrenice. Od borbe za istinu i pravdu nikad nećemo odustati. Sadašnje vreme zahteva da se govori onima koji još nisu razumeli zastrašujuću poruku genocida. Šta se ovde desilo 1995. dobro je poznato. Odredi smrti Mladića i Karadžića slomili su otpor branilaca, želeći da na ovom prostoru zatru postojanje jednog naroda. Šta su skrivili mučki pobijeni muškarci, starci, ljudi koji su dali živote, ostaće tajna zauvek skrivena u dušama počinilaca… – rekao je Izetbegović, a Janković, Čeda i Čanak su to pozdravili aplauzom.

Ivan Kostić, predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, kaže da Izetbegović samo nastavlja „neoosmansku ekspanzionističku politiku svoga oca Alije“.

– Srebrenica je proizvod medijske manipulacije Sarajeva i zapadnih centara moći kojom Srbima treba nametnuti kolektivnu krivicu za ratove devedesetih godina. Time se želi sakriti stvarni genocid nad Srbima u NDH i strašni zločini koji su počinjeni nad Srbima tokom ratova devedesetih. Rešenje jeste da se u parlamentu donese deklaracija o genocidu srpskog, jevrejskog i romskog naroda u NDH, koju bi trebalo dostaviti i UN. A političari poput Jovanovića, Čanka i ostalih morali bi da odgovaraju za antiustavno delovanje… – podvlači Kostić.

Vređanje žrtava

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, ističe da srpski „promoteri genocida“ nad Bošnjacima nisu svesni da čine ogromnu štetu procesu pomirenja.

– Politika koja nema isti odnos prema ratnim zločinima, koja optužuje samo jednu stranu i ne poštuje žrtve, samo proizvodi napetost i nepoverenje. Na čelu tih „promotera genocida“ u Srbiji je Saša Janković, koji je prihvatio lažnu tezu bošnjačkih političara i dela međunarodne zajednice. Apsurdno je upoređivati genocid koji su Srbi, Romi i Jevreji doživeli u Jasenovcu sa zločinom u Srebrenici. Janković time vređa sve Srbe, a pre svega srpske žrtve u Podrinju koje su stradale od koljača Nasera Orića – zaključuje Linta.

(Informer)

 

KOMENTARI6 komentara

 1. Zaharije Serak says:

  Strah od dolazeće istine.To je ono sto ja vidim.Ako Srbija želi da izadje iz mraka približi se Evropskoim vrijednostima to će biti jedan od uslova.Pokusavati selektivno uzeti ono sto Srbija misli da je važno i treba Srbiji,a odbacivati ono sto ne želi nije dugoga vijeka.I Srbija zna /ko hoće da zna/ da budućnost nije uz Rusiju.Rusija ima i suviše svojih problema da bi se bavila Srbijom.Naravno kao kusur sada joj je potrebna,ali do kada?

 2. Pidza says:

  U americi takve ljude nazivaju izdajnicima ilispijunima ili teroristima pa zatvor sve dotle dok nedokazu da to nisu Ali dasu nisu govna to nikad nemogu dokazati

  • Pidza says:

   Sramota jedan komentar

  • Jovan says:

   Sve dok drzava Srbija ne bude sudila (i to javno na Terazijama)Cedi, Canku, Kandicki i istalim kvislizima koji vec 1/4veka ucestvuju u udruzenom zlocinackom poduhvatu i genocidu nad srpskim narodom, slobode i pravde nece biti. Samo je pitanje da li u okupiranoj koloniji Srbiji ikada doci Sloboda, a antisrpski otpad ikada odgovaradi za razaranje srpskog naroda teritorijalno, ekonomsko i populacionalno do istrebljenja.

 3. Trifun says:

  Nema pomirenja. Nikada. Sto se prije razidemo mirnim putem to bolje za sve. Inace nece biti dobro nikome. Svi vozovi za razumno sagledavanje uzroka rata i zaustavljanje nametanja volje srpskom narodu preko nasih neprijatelja dzelata sa Zapada i drugdje, su prosli. Nema nazad.

 4. Ajaj says:

  E moj izmete, pade i ti pod serbian shit smrdlivo, a i sam si smrdin, jer nisi izmetbegović no Živković i znaš i smerdiš. Ali sve to ako ima nke vajde no tatka ne da dostigneš. Zločinac te napravi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *