БАКИР ПРЕТИО СРБИЈИ, а Чанак и Чеда га подржали аплаузом (ВИДЕО)

БАКИР ПРЕТИО СРБИЈИ, а Чанак и Чеда га подржали аплаузом (ВИДЕО)

13 јула 2017

Бакир Изетбеговић, лидер СДА и члан Председништва БиХ, још једном је јуче позвао Србију да призна наводни геноцид у Сребреници и чак затражио од међународне заједнице да казни Србе уколико наставе са „негирањем геноцида“!?!

Изетбеговић је у говору на помену жртвама у спомен-комплексу у Поточарима рекао да је време да Србија, зарад боље будућности, оптужи саму себе за геноцид!?!

Он је од међународне заједнице затражио да Србима „одржи лекцију“ како би се спречило понављање Сребренице.

Ову отворену Изетбеговићеву провокацију здушно су подржали Саша Јанковић, Чедомир Јовановић и Ненад Чанак, који су присуствовали помену.

‘Најдубља рана’

Изетбеговић је поручио да је Сребреница „најдубља бошњачка рана“ која никада неће бити заборављена.

– Срби морају да престану да негирају геноцид у Сребреници ради будућности свих нас. Од међународне заједнице истина захтева лекције како би се спречиле неке будуће Сребренице. Од борбе за истину и правду никад нећемо одустати. Садашње време захтева да се говори онима који још нису разумели застрашујућу поруку геноцида. Шта се овде десило 1995. добро је познато. Одреди смрти Младића и Караџића сломили су отпор бранилаца, желећи да на овом простору затру постојање једног народа. Шта су скривили мучки побијени мушкарци, старци, људи који су дали животе, остаће тајна заувек скривена у душама починилаца… – рекао је Изетбеговић, а Јанковић, Чеда и Чанак су то поздравили аплаузом.

Иван Костић, председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону, каже да Изетбеговић само наставља „неоосманску експанзионистичку политику свога оца Алије“.

– Сребреница је производ медијске манипулације Сарајева и западних центара моћи којом Србима треба наметнути колективну кривицу за ратове деведесетих година. Тиме се жели сакрити стварни геноцид над Србима у НДХ и страшни злочини који су почињени над Србима током ратова деведесетих. Решење јесте да се у парламенту донесе декларација о геноциду српског, јеврејског и ромског народа у НДХ, коју би требало доставити и УН. А политичари попут Јовановића, Чанка и осталих морали би да одговарају за антиуставно деловање… – подвлачи Костић.

Вређање жртава

Миодраг Линта, председник Савеза Срба из региона, истиче да српски „промотери геноцида“ над Бошњацима нису свесни да чине огромну штету процесу помирења.

– Политика која нема исти однос према ратним злочинима, која оптужује само једну страну и не поштује жртве, само производи напетост и неповерење. На челу тих „промотера геноцида“ у Србији је Саша Јанковић, који је прихватио лажну тезу бошњачких политичара и дела међународне заједнице. Апсурдно је упоређивати геноцид који су Срби, Роми и Јевреји доживели у Јасеновцу са злочином у Сребреници. Јанковић тиме вређа све Србе, а пре свега српске жртве у Подрињу које су страдале од кољача Насера Орића – закључује Линта.

(Информер)

 

KOMENTARI6 коментара

 1. Zaharije Serak says:

  Strah od dolazeće istine.To je ono sto ja vidim.Ako Srbija želi da izadje iz mraka približi se Evropskoim vrijednostima to će biti jedan od uslova.Pokusavati selektivno uzeti ono sto Srbija misli da je važno i treba Srbiji,a odbacivati ono sto ne želi nije dugoga vijeka.I Srbija zna /ko hoće da zna/ da budućnost nije uz Rusiju.Rusija ima i suviše svojih problema da bi se bavila Srbijom.Naravno kao kusur sada joj je potrebna,ali do kada?

 2. Pidza says:

  U americi takve ljude nazivaju izdajnicima ilispijunima ili teroristima pa zatvor sve dotle dok nedokazu da to nisu Ali dasu nisu govna to nikad nemogu dokazati

  • Jovan says:

   Sve dok drzava Srbija ne bude sudila (i to javno na Terazijama)Cedi, Canku, Kandicki i istalim kvislizima koji vec 1/4veka ucestvuju u udruzenom zlocinackom poduhvatu i genocidu nad srpskim narodom, slobode i pravde nece biti. Samo je pitanje da li u okupiranoj koloniji Srbiji ikada doci Sloboda, a antisrpski otpad ikada odgovaradi za razaranje srpskog naroda teritorijalno, ekonomsko i populacionalno do istrebljenja.

 3. Trifun says:

  Nema pomirenja. Nikada. Sto se prije razidemo mirnim putem to bolje za sve. Inace nece biti dobro nikome. Svi vozovi za razumno sagledavanje uzroka rata i zaustavljanje nametanja volje srpskom narodu preko nasih neprijatelja dzelata sa Zapada i drugdje, su prosli. Nema nazad.

 4. Ajaj says:

  E moj izmete, pade i ti pod serbian shit smrdlivo, a i sam si smrdin, jer nisi izmetbegović no Živković i znaš i smerdiš. Ali sve to ako ima nke vajde no tatka ne da dostigneš. Zločinac te napravi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u