БАКИР ПРИЗИВА РАТ И СУКОБЕ: „Време је да довршимо битку Алије Изетбеговића!“

BAKIR PRIZIVA RAT I SUKOBE: „Vreme je da dovršimo bitku Alije Izetbegovića!“

10 avgusta 2016

bakir-izetbegovic 5345Brojne delegacije SDA predvođene Bakirom Izetbegovićem predsednikom ove stranke, posetili su danas grob Alije Izetbegovića, prvog predsednika Predsedništva takozvane Republike BiH i prvog predsednika i osnivača ove stranke.

Među delegacijom koja je došla da oda počast Aliji Izetbegoviću bio je i Naser Orić.

Nakon polaganja cveća, Alijin sin Bakir je istakao da je „neophodno čuvati sećanje na Aliju Izetbegovića, radi nas“.

„On simbolizuje vreme kada smo vratili državnost, kada smo nanovo napravili Armiju BiH, kada su bošnjaci vratili svoje ime, kada su vratili ime svom jeziku“, rekao je Izetbegović.

On je rekao da će cinici reći da se današnje stanje bitno ne razlikuje od onoga od pre 25 godina.

„Da nije bilo Alije i da nije bilo Armije BiH moglo bi itekako da se razlikuje. Mogli ste da imate bošnjački korpus podeljen u dve vojske, jednu u Hrvatskoj pod šahovnicom, a drugi deo u JNA, i da se bore kuda će povući liniju podele Bosne i Hercegovine. Prema tome itekako se razlikuje i ogroman je napredak napravljen. Na nama je da tu bitku politički u sledećim godinama i decenijama dovršimo na valjan način“, kazao je Izetbegović.

Bakir je istakao da u politici nema mestu ljutnji i pozvao hrvatskog člana Predsedništva Dragana Čovića da zakaže novi sastanak u vezi sa mehanizmom koordinacije.

„Pričekaćemo da Čović sazove sastanak, prošli put sam ja to, nažalost, neuspešno uradio, pa se nadam da će ovaj put biti uspešniji. Dakle, do njega je“, rekao je Izetbegović.

Izetbegović kaže da je mehanizam koordinacije faktički rešen u Istočnom Sarajevu na njegovom sastanku sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. On je objasnio da se u potpisanom dokumentu navodi da će u mehanizamu koordinacije biti i Federacija BiH i kantoni, prenose federalni mediji.

On je rekao da nema napretka u BiH bez korektnog odnosa bošnjačkih i hrvatskih predstavnika.

(Srna / Dnevni avaz)

KOMENTARI42 komentara

 1. Ajduk S says:

  Budala!

 2. milojko says:

  Ne zaboravite braćo srbi, da vas je rahmetli Alija uhvatio na udicu?.Žrtvujući, Srebrenicu pokazao je čitavom svetu da ste genocidan narod.

  • Miodrag says:

   Rahmetli Alija se "okliznui" u Kravicama i Skelanima,na krvi srpske nejaci,u paru sa svojim beogradskim djakom i kriminalcem Naserom Oricem,tako da je njegova americka farsa na koju aludiras,bez obzira na sve-u najavi sve vise-jedan propao projekat.Sta ce Bogu reci za onoliki jadni narod-ne znam.

   • milojko says:

    Rahmetli Alija, duša neka mu se odmara u džennetu kod Alaha, razotkrio i odgolio vašu zločinačku narav.Na kraju dvadesetog veka, ceo svet je video tko su srbi.Mitomanija više nigde ne prolazi!

    • Batina says:

     Dok ti ovdje trabunjas tvoj alija uziva sa stotinjak nevinijeh. Moze bit da ces i ti uskoro, bekir te priprema.

     • milojko says:

      Moj je Francek, a Alija ako uživa i zaslužio je!Bakir toga ima na izvoz, a oni samo čekaju "momenat", hheehhe to ti je riječ Vlaška, da krenu pravac Banjaluka, Bijeljina,Zvornik,Goražde,Sreberenica, a možda se odluče zakoračiti i preko Drine.

     • Batina says:

      Tvoj francek i alija su sigurno na istom odjelu i druze se. Mozda mu alija dopusti da lizne poneku od onih nevinijeh.

  • n.n says:

   kuravat nemoj ti da pricas otome ko je genocidan narod! Jasenovac,Stara Gradiska,Jadovno,Bljesak,Oluja...izvini ne mogu vise da se setim vasih ''hrabrih i herojskuh dostignuca'', ''sinovi tisucljetnje povijesti'' koja pocinje od 90-tih!

   • Hans says:

    Dae gospod dae dae... Srbija nezavisna od 2006 breeee! Idi malo na drugi članak, pa pljuj svoje imbecile, "istoričaru". xD

 3. ANA says:

  A kada su zajedno, muslimani i Hrvati, uvijek rade protiv Srba. Bez obzira koliko preziru jedni druge, ocima se me mpgu gledati, ali kad treba krenuti protiv Srba, zaborave sve medjusobne prezire i gadjenja. Jedino sta im je zajednicko, to je GEBETSKA MRZNJA SRBA!!!!!

 4. Zeljko says:

  Hrvati , Bošnjaci , Albanci , Crnogorci , Madžari , Rumunji , Bugari , Makedonci , pa ima li tko da vas Srbe voli ?? O isprika zaboravio sam " vašu braću " Ruse !!

  • srbendara neka says:

   Ahihihi. Da Makedonci i Crnogorci su nacije i eto mrze nas. Rumuni kazes? Cek cek to oni Rumuni sa kojima smo mi Srbi uvek biili dobri? Normalno da nas sluge i srbomrsci mrze, izmisljene nacije opterecen Srbima.

   • milojko says:

    Serbendara ponovo kenjaraš po forumu!Omalovažavaš Crno Gorce i Makedonce, tako što hoćeš reći da to nisu nacije. Monte Negro je bila prije država nego srbija a za Makedoniju ti neću ni govoriti koliko je stara.Rumuni će vas voleti kada im vratite BANAT.

    • srbendara neka says:

     Ma najbolje napisi Srbi nisu nacija a Srbiju opet malim slovom. Da, Srbi su samo Srbijanci iz pasaluka sa sajkacom i opancima a ostali Srbi ne postoje. Srbija moze da bude samo od Beograda do Nisa, jel tako i Srbima sve da se uzme. Kad vec pricas o istoriji i teritorijama, odakle vama Istra? Sta je bila Dalmacija? Slavonija? Baranja? Kad vec pricas o Crnoj Gori sto ne rece odakle pola Stare Hercegovine u CG sa brdima? Sta cemo sa Starohercegovackim plemenima? Zta ti znas o Banatu? Znas li gde su Srbi digli prvi ustanak? Cuti i odskakutaj.

     • milojko says:

      Ne želim više da te učim o historiji, i prelasku robova u naciju.Istra je naseljena većinski Slavenima, a ti Slaveni su Hrvati i Slovenci, manji dio Istre, uz obalu naseljavali su romanizirani germani a to su Longobardi, koji su naselili sjevernu Italijau.Fašisti su sustavno raseljavali slavenski živalj sa tih područja i naseljavali došljake sa juga italije a to ti je mješavaina slična srbima, sklepana od Grka,Albanaca,Feničana i Arapa.Slavonija, Srijem i Baranja su krajevi naseljeni većinski Hrvatima.Tamo srbi nisu ni živjeli, dok vas kralj, poirijeklom šiptar nije naselio i čopavi Tito, koji je pobio i raselio Švabe i u njihove kuće naselio Vlahe, iz Dalmacije,Like i Hercegovine.Brdovita Crna Gora i dio Hercegovine naseljavali su Crnogorci, a iste je Njegoš preveoo u Srbe.Kada ste vi to naseljavali Banat,Bačku i Srijem?Preko Save,niste ni primirislai dok vas turci nisu naselili na ta područja.

    • srbendara neka says:

     I da koliko si glup, koliko ne znas i koliko si opterecen Srbima govori da spomnijes BANAT kojeg uzgred HOCE Madjari, kao i vise od pola Rumunije. Adio.

   • tomislav says:

    protiv rumuna niste ratovali zato sto ste slabiji brojcano a problem je ne u ratu i nijemci su ovjde ratovali ali kod njih je ipak bilo neke tolerancije u ratu i nisu ubijali neduzne osim jevreja a vi kad ratujete palite dijecu u kucama zivu

  • vlada says:

   Hrvati su pokatoliceni Srbi,mujagani takodje,siptari treba da se vrate na Kavkaz a za ostale,nije bitno!

   • Hans says:

    Popravosljavljeni vlaho-turčine, prvo istraži tko si ti UOPĆE! I nemoj poslije da kukaš i jaučeš zbog Jasenovca, *ebali te čete i cigani talijanski!

  • Barakuda says:

   Al si našao " narode " za ljubav, jedan do drugog goli ku..c, kao i ti !

 5. draganBL says:

  željko, naše braće ima više nego tih tvojih navedenih zajedno...

 6. čarapan says:

  Hrvati,bosnjaci, albanci, madjari i bugari bili fašistivek sluge pa prema tome jebeš njihovu ''ljubav ''

  • milojko says:

   Zaboravio si spomenuti ŽELJEZNU GARDU, LJOTIĆEVCE,NEDIĆEVCE, i sluge talijanskih fašista četnike.

   • srbendara neka says:

    A Jasenovac, Jadovno, Stara Gradiska, Kozara, Prebilovci...ma da sve srpska laz i mitomanija. Vi bi sve Srbe pobili. Ko vas ne zna skupo bi vas platio.

    • milojko says:

     Zašto bi ja, čija su oba djeda bili u partizanima, i borili se protiv fašizma, odgovarao za zločine koje su počinile fašisti?Ja sa pijetetom gledam na te žrtve, a naročito na žrtve Židova (Jevreja)i Roma koji nisu ništa skrivili hrvatskom narodu.O Jadovnom,Jasenovcu i Staroj Gradišci neka odlučuju povjesničari, a za Kozaru i Prebilovce, o tome ti mogu reći "Tko se mača laća od mača i pogiba"!

     • srbendara neka says:

      Cekaj zar ti nisi POVJESNICAR? Ti mene i Srbe ucis istoriji gore u komentarima hihih. Te Srbi su servi-robovi, te Vlasi, te Turci te ovo te ono hihihi.

 7. n.n says:

  svi kompleksasi,a pogotovo ''bosnjaci'' koji su izrodi i otpad od srba,poturice koje su se prodale za dzak brasna i loj i njihova braca kuravati mrze srbe! To im je genetski urodjeno zbog kompleksa ''grandiozne velicine''! Isto i milogorci montenegrinski,pa fyrmanci,janezi i bugarasi!

  • Hans says:

   'ALO VLASI! Jel vama urođeno da zbog vaše frustracije mrzite sve svoje susjede? Ooooo, moja nevoljooo, j*bat će vas turci ponovo!

   • srbendara neka says:

    ma da frustaracije hihihi. Nego cekaj kako sad Vlasi, zar nismo Turci, ovaj Servi? Cek sta smo hihihi. O izmesljne nacije odskakutajte od Srba.

    • Hans says:

     frustaracije? Eee, "izmešljena" servska nacijo...

    • milojko says:

     Ako si iz Srbije, onda si pravi čovek, Serbijanac?Ako si iz Bosna i Hercegovine i Hrvatske, onda si Vlah, sa novokomponovanim imenom srbin, a to znači, nitko i ništa.

     • Hans says:

      Da da, "čovek" kako da ne, srbijanče... I otkud vlasi u Hrvatskoj i BiH sa novokomponovanim imenom "srbin"? Tko se to sa novokomponovanim imenom "srbin" izjašnjava u Hrvatskoj i BiH? Srbijanac, morat ćeš ponovit školu da shavtiš odakle su vlasi, i gdje se i dan danas nalaze, pa kasnije lako možeš doći do znanja i tko su njihovi pravi potomci...

 8. milojko says:

  Ako je tako kako si nabrojio, sve one koji mreze srbe, onda nije problem u susjedima već u srbima.

  • vlada says:

   Evo samo jedan od uzroka,u Austrougaraskoj,Srbi su imali zemlju i oruzje,stitili granicu od turaka,hrvatima to nije dato,siromasni i gladni,darm plac za prozelitizam,za malo kukuruznog brasna kupovali su ih katolicki popovi,e jadi...

 9. Hans says:

  Što je ovo?! Nije uopće riječ o Hrvatskoj, a vlasi se odmah napalili na nju... Jooj vlasiiii, smirite se, znamo mi da ste vi bolesni, a institucija u kojoj se bolesti liječi zove se bolnica, ako niste znali, dragi vlasi.

 10. Miladin says:

  I ti si Srbin vjerovatno.

 11. Apis says:

  Bakire nabijem ti mamu na minaret kao i svima koji ovdje dođu da laju na Srbe. Svi zajedno popusite ku,rac raspalog Alije koji nadamse objasnjava u dzehenetu zasto je pravio pokolje svog naroda. OVDJE SMO PRIVREMENO A GDE POSLE?

 12. dana says:

  nista nije reseno jos na balkanu sad se tek resava ko ce biti meded a ko ce biti bivol

 13. DUSKO says:

  IDIOTE NE KACI SE SA SRBIMA ! I MNOGO VECE IMPERIJE SU PUKLE PRED SRBIMA !!!

  • milojko says:

   Pred nebeskim narodom puklo je rimsko carstvo,Bizant,turski kalifat,kaizerova Njemačka, Austrougarska monarhija,carska Rusija i Jugoslavija.Vjerojatno je i egipatska civilizacija pukla, ali to je u fazi istraživanja.Vi servi ste jaki, kada uza sebe imate kakvog globalnog igrača, inače ste nitko i ništa.

  • Hans says:

   BRE! XD

 14. G.D says:

  tako je Bakire! Pokorit cemo smrdiju i zauvijek zatrti svaki trag da su tu zivjeli smrdijanci! Hahaha! A onda cemo podijeliti smrdiju na dvije pokrajine! Jena velikoj Hrvatskoj a druga BiH! Hahaha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *