БАКИР РЕГРУТУЈЕ МИГРАНТЕ ЗА РАТ СА СРБИЈОМ! Испливали крвави планови

BAKIR REGRUTUJE MIGRANTE ZA RAT SA SRBIJOM! Isplivali krvavi planovi

4 jula 2020

Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA) namerava da plasiranjem lažnih informacija optuži Srbiju da zajedno s Rusijom priprema akcije destabilizacije regiona, a pre svega BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Kosova, navode beogradski mediji pozivajući se na dokumenta do kojih su došle srpske bezbednosne službe.

Prema tim navodima OBA je pripremila dokument namenjen stranim službama s kojima sarađuje u kome se govori o navodnim obaveštajnim aktivnostima Ruske Federacije na prostoru Srbije.Prema tom dokumentu, pripadnici vojno-obaveštajnih snaga Rusije, navodno, na poligonima Vojske Srbije obučavaju saradnike sa KiM, iz Severne Makedonije, Crne Gore i RS za destabilizaciju prilika na prostoru Zapadnog Balkana. OBA navodi i da ruski instruktori obučavaju specijalno oformljene timove oko 15 dana, a uz potpunu podršku državnog vrha i logistiku Vojske Srbije.

Pri tom se navodi da bi ovog meseca ta obuka trebalo da bude sprovedena na vojnom poligonu Peskovi kod Požarevca, a da su prošle godine održani kampova na nekoliko tajnih lokacija.

Međutim, bosanski ekspert u borbi protiv međunarodnog terorizma Dževad Galijašević kaže da se nimalo ne smeju potcenjivati “destruktivne akcije i delovanje“ OBA BiH.

– Pogrešno je i opasno tumačiti aktivnosti OBA kao srljanje neke male obaveštajne službe iz Sarajeva. Izmišljanjem ruske pretnje i tajnih obuka paravojnih snaga iz RS na teritoriji Srbije te praćenje i snimanje Milorada Dodika je ozbiljnije nego što se može pretpostaviti, zato što je OBA pod dikretnom kontrolom Bakira Izetbegovića – tvrdi Galijašević.

On navodi da širenje ovakvih informacija predstavlja vešto skovan plan da se Srbija predstavi kao zemlja koja u budućnosti planira oružane aktivnosti prema susedima.

– Međutim, pravi nosilac specijalne operacije koja za cilj ima destabilizaciju regiona jeste OBA, koja se koristi migrantskim potencijalom talibana i mudžahedina u Bosni, a za krajnji cilj ima formiranje organizacije koja će biti sposobna da izazove i kontroliše pobunu širih razmera protiv bezbednosnih i odbrambenih struktura u državi, a pre svega za vođenje ozbiljne ratne operacije protiv Republike Srpske – naglašava Galijašević.

Prema njegovim rečima, napadi na Srbiju i lažna borba protiv „zloćudnog“ uticaja Rusije predstavljaju staru, ali efikasnu matricu balkanske politike koja u pozadini ima obeležje nacionalne mržnje i srbofobije.

– Reč je o klasičnim tajnim operacijama koje skrivaju bezbednosnu pretnju i delovanje terorističkih entiteta u BiH, zatim sistematsku korupciju u vrhu SDA, kao i unutrašnje bošnjačke sukobe zbog nemoći SDA da ratnog generala Selma Cikotića postavi na mesto ministra bezbednost BiH, ali svakako i nemogućnosti SDA da zadrži Romana Mehmedagića Osmicu na čelu izuzetno važne službe, uprkos stvorenoj aferi – naglašava Galijašević.

Ekspert kaže da je osnovni cilj ovih tvrdnji OBA da se zatvore usta javnosti o aktuelnim problemima i homogenizuje narod protiv RS, Srbije i Rusije.

– Takve tajne operacije pod kontrolom islamističkog Sarajeva nikada nisu prestale, ali ova mirnodopska faza za dodatni cilj ima očuvanje obaveštajnog potencijala u političkim uslovima u kojima je Dodik najvažnija ličnost ustavne vlasti u Sarajevu. Bakir Izetbegović želi da preko OBA i dalje koristi taj moćni tajni aparat za održavanje kriznog stanja u BiH, kroz stalne sukobe sa Srbima i Hrvatima – tvrdi Galijašević.

Srbija neće sukobe

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić kaže da je neozbiljno poverovati da bi jedna od najmoćnijih tajni službi na svetu, kao što je ruska, sebi dozvolila luksuz da se o njenim aktivnosti u drugim državama piše u medijima, a još manje da je Srbija u to uključena.

– Srbija je možda jedina zemlja Zapadnog Balkana kojoj ne odgovara bilo kakav oblik destabilizacije regiona. Zbog čega bi Srbija provocirala bilo kakvu nestabilnost u svom okruženju kad ima veoma snažnu muđunarodnu poziciju u odnosima s Rusijom, SAD i EU. Pritom smo svi svesni da bi u takvom raspletu situacije prvo na udaru bilo upravo srpsko stanovništvo, bilo da je reč BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori ili Kosmetu – ističe Dragišić koji smatra da bi se jedino Rusiji isplatilo da dođe do destabilizacije jer bi imala još jedan prostor gde bi mogla da se pojavljuje kao arbitar i interese naplatila na račun Balkana.

KOMENTARI14 komentara

 1. Kosovac says:

  Da je nešto trulo u državi Danskoj, vidi se po tome što je Zoran Dragišić profesor fakulteta bezbednosti u Beogradu.

  • Penzioner says:

   Zoran Dragišić je NATO lobista isto kao i njegov kolega Darko Trifunović koji se ne skida s televizije na kojima najčešće gostuju takvi. Kakav je profesor Dragišić odgovorio mu je Miroslav Lazanski šeretski se cereći i u lice mu govoreći: "Znam kako si doktorirao"? Ima ih takvih u Srbiji napretek, ali bi Srbija bila daleko sretnija da ih nikad ne čuje, niti vidi. Jedini razuman profesor Fakulteta za bezbednost je Dževad Galijašević, koji je za razliku od ove dvojice osetio šta znači rat.

   • Kosovac says:

    @ Penzioner, …..Da, i Darko Trifunović, takođe i njegov imenjak-prezimenjak bivši ambasador u Vatikanu. Gledao sam onaj dijalog Lazanskog sa Zoranom Dragišićem, i nije mi bilo bitno to kako je Zoran Dragišić doktorirao, bitno mi je bio način Pete kolone, na koji je Zoran Dragišić lobirao za srpske dušmane NATO i Zapad. ……….Dževad Galijašević je pravi gospodin – ne zato što je sa Srpske strane, nego zato što je njegova priča logična i istinita. Bezbednjaci su kvarljiva roba, ali se ja nadam da će Dževad Galijašević do kraja ostati ovo što sada jeste.

 2. Penzioner says:

  Lepo ja rekoh da dva puta u samo tri dana ne ponavljate budalaštinu od teksta „Srbija treba da dobije deo Makedonije“ – Čuveni operativac CIA predviđa VELIKE PROMENE GRANICA na Balkanu I da je ne znam ko to rekao, pa makar to bio i Donald Tramp, a ne neko ko je već bio u ratnom vihoru na ovim prostorima, samo pominjanje takve budalaštine može samo da se obije Srbima o glavu, kako u Republici srpskoj, tako i Makedoniji i Srbiji. S kim i čim da ratujemo jadna nam majka. Ako neko ne zna pametno pričati onda mu je najbolje pametno ćutati. Dokle će srpski narod biti žrtva neogovornih novinara? Dajte se ljudi opametite, ne izazivajte belaj. Dosta je bilo prolivanja srpske krvi. Ne gurajte ponovo srpsku mladost u pogibiju, ko Boga vas molim. Ionako nestajemo na svim prostorima gde nas još ima, a najviše u Republici srpskoj i Srbiji, gde nas je onaj ko nam i danas soli pamet zasipao sa 31.000, a prema ruskim podacima sa 50.000 projektila sa osiromašenim uranijumom, čiji je period poluraspada 4,5 milijardi godina, a od posledica korišćenja te municije u Srbiji godišnje od raka oboli 30.000, a umre 20.000 osoba. Zar ne napisah da su skoro svi Srbi koji su nekad živeli u Hadžićima pa iseljeni u Bratunac pomrli od posledica korišćenja te municije? Ako nemate šta pametno pisati nemojte ni objavljivati članke kojima izazivate užas koji smo prošli. Ko želeo rat u kući ga imao, pa tako i pametnjaković koji nam predlaže da izazivamo belaj, vukući mačka za rep.

  • Miki says:

   Epa kolega sve si tačno istinito i iscrpno naveo u predhodnom tekstu, a novinare molim da ne lupetaju tekstovima,već ako su imalo obrazovani dobro pročitaju gornji tekst i drže se novinarske etike.

   • Kosovac says:

    @ Miki, …..Novinari ne treba da se drže etike kao pijan za plot. I oni imaju ženu i decu koju treba prehraniti, zato se i drže samo etike onog gospodara koji dobro plaća. I zato ih ne treba terati da rade u korist svoje štete.

 3. Mirjana says:

  Dragišićeva mama izgleda da se onomad zabavljala sa mornarima VI flote.

 4. Kulak says:

  Srpski ministar Rasim Ljajić nedavno se za pomoć u borbi Srbije protiv koronavirusa obraća političaru u BiH i to nikom drugom nego šefiku džaferoviću!!! Onom istom koji je devedesetih dovodio mudžahedine na Balkan da se bore protiv Srba.Čudno,jako čudno.

 5. Gagi says:

  Najveci problem je u nama samima. Srbi vode neprekidnu vekovnu borbu sa samim sobom jer je pola naroda za zapadne vrednosti a druga polovina za istok. Ovaj narod je duhovno raspolucen i uvek je bio na istorijskoj klackalici, u prilog tome govori da nase drzavno obelezje u vidu orla ima dve glave, svi drugi drzavni orlovi znaju gde gledaju i lete.Svi ovi koji su za zapad, vrlo dobro znaju kako smo sve u istoriji postradali od njihovog uma i ruke, sve te zrtve im doticni oprastaju i guraju dalje u istom smeru. Postavlja se pitanje zbog cega to rade, naravno zbog para i pristojnog neradnickog zivota. Znaju latini kako se to radi, rade to vekovima veoma uspesno preko svojih instaliranih spijuna. Nepogresivo osete ko je za lep i kvalitetan zivot, ko ce lako i bezbrizno prodati svoju dusu i narod. Zapadni projekat zvani komunizam je unakazio Srpski narod, siledzijski su od domacina pravili bezzemljase i dovodili ih u gradove da postanu radnicka sirotinja sa kojom mogu da manipulisu. Danas ta gradska sirotinja nema od cega da zivi, prinudjeni su da se bave nemoralnim aktivnostima da bi othranili svoju decu. Svaka pomoc sa zapada tom narodu je dobrodosla i docekuje se sa fanfarama, a stare varalice latini tu pomoc debelo naplacuju otkidajuci malo po malo od Srpske teritorije. Narod cuti jer je na to primoran, sta da sade na petom spratu i od cega da zive. Naravno,korumpiranim zapadnim politicarima nije ni na kraj pameti da ulazu sredstva u razvoj sela i poboljsaju zivot narodu, prece su im muzicke fontane i kojekakve zicare. Oni sredjuju stanje ispred svog praga, da je samo njima jos lepse i udobnije jer su oni "na pravoj strani" zivotnog progresa i napretka.Cenu njihovog skupog neradnickog zivota po ugledu na zapad cemo tek videti, ako budemo imali srece da preteknemo i oslobodimo se tog nenormalnog egoizma. Sa druge strane, istok nam nikada nista nije uslovljavao niti otimao, naprotiv, uvek su nam pomagali u kriticnim trenutcima naseg opstanka na ovom prostoru.Da nije bilo Nikolaja Romanova, nikada se Srbi u I sv. ratu ne bi vratili svojoj deci i zenama. Nesto kasnije nas je opet taj zapad ubijao i bombardovao, pa malo kasnije opet, pa opet...... Da mi je znati, ko dodade nasem orlu onu drugu glavu, taj nas je unakazio i vecno raspolutio, skoro sam siguran da taj neko nije bio Srbin i da nije imao dobre namere.

  • Lepi Bora says:

   Dvoglavi orao je simbol vizantije koji smo uporno nasledili od vizantiskog carstva. Nemanjićii nisu trebali da nasledjuju konstantinov grb koji je delio Zapadnu i Istočnu pravoslavnu veru - zato sada i imamo Vatikan koji su stvorili Srbi izbežniki i protivnici Vizantije jer se nisu slagali sa carstvom. Što se tiče zapada sami smo krivi, organizatori Mlade Bosne nisu trebali da organiziraju atentat na Franca Ferdinanda, Austrougari bi sami iztrebili Osmansko Carstvo sa Balkana kada bi shvatili da Turska hoće da se širi na zapad. Nama Srbima je put bio otvoren i na Zapad i na Istok. Jedina prepreka koju smo imali bila je od strane Vatikana jer je vekovima toliko ojačao da ga je nemoguće uništiti. Zver u Bibliji koja se opisuje u Otkrivljenju je Vatikan i Antihrist je na putu da porobi ceo svet. Srbi su mogli i sa turcima ali sa Vatikanom su imali prepreku uvek u Hrvatskoj. Hrvatska je jedina zemlja koja je uvek uz pomoč Vatikana počistila Srbe iz vekovnog ognjišta. Za Zapad se ne sikirajte, od njihovog kolonijaizma ništa nisu naučili, jer sada dolaze ljudi iz Arabskih zemalja i zemalja severne Afrike. Biće da će se zapad pretvoriti u koloniju Afričkih i Arabskih ljudi, koji će Vatikanske Hriščane lišiti života, iste one Hriščane koji su izdali nas pravoslavne hriščane i gurnuli jih u propast. Srbiji spas dolazi od zemlje majke božje Rusije i zemlje žute rase Kine. Kao što Petar Čelik reče posle rata, Srbija će se širiti na 3 mora (Crno, Jadransko i Egejsko) Brisel, Berlin i London) će biti pusti gradovi a zapadni hriščani će dolaziti na Balkan, da zaradjuju hleb jer će zapad biti toliko pust, da neće imati šta da jedu... Ko to ne vidi, taj je pored svojih očiju slep, pored financijske krize i migrantske krize i ostalih kriza koje dolaze, zapad u budučnosti gubi napredak jer zapadu preti veliki rat koji će pokazati šta su pravi hriščani mislili o Srbiji i Srbima a njihovi lideri Satanisti i Kapitalisti će izdati i vlastiti narod samo da upropaste 2000 godina hriščanstvo koje je stvorilo Evropu takvu kakva danas jeste...

 6. Pumpacitor says:

  A dragisic koji naaaravno nije zapadni placenik nije mogao da izbegne da optuzi Rusiju da jedina ima zle interese na balkanu. Seljo, kad si vec zapadni plarnik, bar to cini inteligentno a ne ocigledno:-))) Blento! :-)))

 7. Penzioner says:

  Pa zar Dragišićeva izjava "da bi se jedino Rusiji isplatilo da dođe do destabilizacije jer bi imala još jedan prostor gde bi mogla da se pojavljuje kao arbitar i interese naplatila na račun Balkana". Mamlaz! Gde se to, za razliku od njegovih mentora, Rusija pojavljuje kao arbitar i naplaćuje svoj interes? Da se kao arbitar u dijalogu između vlasti Srbije i vlasti samoproglašene Republike Kosovo pojavljuje Rusija, ili su glavni pregovarači SAD, Nemačka, Francuska? Za razliku od njih čija je vojska učestvovala u nelegalnoj vojnoj intervenciji na SRJ, otimajući deo teritorije Srbije, u toj intervenciji nije učestvovala Rusija. Ko ostvaruje interes na Kosovu? Ko ima najveći biznis ako ne prvenstveno oni koji su bombardovali taj deo teritorije Srbije. Je li Rusija izazvala haos u Ukrajini, ili je krvoproliće na Majdanu organizovao neko drugi? Neće biti da su ruski snajperisti ubijali ukrajinske policajce, niti je bilo koji ruski političar pobunjenicima sa čudnim obeležjima na rukavima delio kiflice. Rusija je svrgnutom predsedniku Ukrajine nudila petnaest milijardi evra pomoći, a ovi dušebrižnici ukrajincima neprekidno nude pomoć u oružju, da njime ubijaju svoje sunarodnike (pravoslavce) na istoku Ukrajine. Daju li im mentori gas jeftinije od onog koji im je davala Rusija, ako ga uopšte i danas dobijaju od onih koji ih kljukaju naoružanjem. Je li Rusija nepozvana poslala svoje trupe u Siriju, gde, kako nedavno navede srbomrzac Karl Bilt, brani pravoslavni narod. Takvi bi bili najsretniji da pravoslavni narod nestane na celoj planeti. Zar gospodin i 2014. godine nije izjavio da je pravoslavlje najveća opasnost za zapadne civilizacijske vrednosti?

 8. Za Srbiju says:

  Izetbegović javno preti Srpskoj, a to što mi poruku ne shvatamo ozbiljno, to je naš problem.

  • Lepi Mića says:

   Spremni smo Srbi ne brinite, Republika Srbska neće nestati, Rusija je glavni garant Republike Srbske i dok muslimani na bliskom istoku traže pomoč Rusije, muslimani na Balkanu nemaju nikakve šanse za napad na Srbiju jer RUSKI KRIM NADGLEDA SA S500 RAKETAMA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *