БАКИР РЕГРУТУЈЕ МИГРАНТЕ ЗА РАТ СА СРБИЈОМ! Испливали крвави планови

БАКИР РЕГРУТУЈЕ МИГРАНТЕ ЗА РАТ СА СРБИЈОМ! Испливали крвави планови

4 јула 2020

Обавештајно-безбедносна агенција БиХ (ОБА) намерава да пласирањем лажних информација оптужи Србију да заједно с Русијом припрема акције дестабилизације региона, а пре свега БиХ, Црне Горе, Северне Македоније и Kосова, наводе београдски медији позивајући се на документа до којих су дошле српске безбедносне службе.

Према тим наводима ОБА је припремила документ намењен страним службама с којима сарађује у коме се говори о наводним обавештајним активностима Руске Федерације на простору Србије.Према том документу, припадници војно-обавештајних снага Русије, наводно, на полигонима Војске Србије обучавају сараднике са KиМ, из Северне Македоније, Црне Горе и РС за дестабилизацију прилика на простору Западног Балкана. ОБА наводи и да руски инструктори обучавају специјално оформљене тимове око 15 дана, а уз потпуну подршку државног врха и логистику Војске Србије.

При том се наводи да би овог месеца та обука требало да буде спроведена на војном полигону Пескови код Пожаревца, а да су прошле године одржани кампова на неколико тајних локација.

Међутим, босански експерт у борби против међународног тероризма Џевад Галијашевић каже да се нимало не смеју потцењивати “деструктивне акције и деловање“ ОБА БиХ.

– Погрешно је и опасно тумачити активности ОБА као срљање неке мале обавештајне службе из Сарајева. Измишљањем руске претње и тајних обука паравојних снага из РС на територији Србије те праћење и снимање Милорада Додика је озбиљније него што се може претпоставити, зато што је ОБА под дикретном контролом Бакира Изетбеговића – тврди Галијашевић.

Он наводи да ширење оваквих информација представља вешто скован план да се Србија представи као земља која у будућности планира оружане активности према суседима.

– Међутим, прави носилац специјалне операције која за циљ има дестабилизацију региона јесте ОБА, која се користи мигрантским потенцијалом талибана и муџахедина у Босни, а за крајњи циљ има формирање организације која ће бити способна да изазове и контролише побуну ширих размера против безбедносних и одбрамбених структура у држави, а пре свега за вођење озбиљне ратне операције против Републике Српске – наглашава Галијашевић.

Према његовим речима, напади на Србију и лажна борба против „злоћудног“ утицаја Русије представљају стару, али ефикасну матрицу балканске политике која у позадини има обележје националне мржње и србофобије.

– Реч је о класичним тајним операцијама које скривају безбедносну претњу и деловање терористичких ентитета у БиХ, затим систематску корупцију у врху СДА, као и унутрашње бошњачке сукобе због немоћи СДА да ратног генерала Селма Цикотића постави на место министра безбедност БиХ, али свакако и немогућности СДА да задржи Романа Мехмедагића Осмицу на челу изузетно важне службе, упркос створеној афери – наглашава Галијашевић.

Експерт каже да је основни циљ ових тврдњи ОБА да се затворе уста јавности о актуелним проблемима и хомогенизује народ против РС, Србије и Русије.

– Такве тајне операције под контролом исламистичког Сарајева никада нису престале, али ова мирнодопска фаза за додатни циљ има очување обавештајног потенцијала у политичким условима у којима је Додик најважнија личност уставне власти у Сарајеву. Бакир Изетбеговић жели да преко ОБА и даље користи тај моћни тајни апарат за одржавање кризног стања у БиХ, кроз сталне сукобе са Србима и Хрватима – тврди Галијашевић.

Србија неће сукобе

Професор Факултета безбедности Зоран Драгишић каже да је неозбиљно поверовати да би једна од најмоћнијих тајни служби на свету, као што је руска, себи дозволила луксуз да се о њеним активности у другим државама пише у медијима, а још мање да је Србија у то укључена.

– Србија је можда једина земља Западног Балкана којој не одговара било какав облик дестабилизације региона. Због чега би Србија провоцирала било какву нестабилност у свом окружењу кад има веома снажну муђународну позицију у односима с Русијом, САД и ЕУ. Притом смо сви свесни да би у таквом расплету ситуације прво на удару било управо српско становништво, било да је реч БиХ, Хрватској, Црној Гори или Kосмету – истиче Драгишић који сматра да би се једино Русији исплатило да дође до дестабилизације јер би имала још један простор где би могла да се појављује као арбитар и интересе наплатила на рачун Балкана.

KOMENTARI14 коментара

 1. Косовац says:

  Да је нешто труло у држави Данској, види се по томе што је Зоран Драгишић професор факултета безбедности у Београду.

  • Penzioner says:

   Zoran Dragišić je NATO lobista isto kao i njegov kolega Darko Trifunović koji se ne skida s televizije na kojima najčešće gostuju takvi. Kakav je profesor Dragišić odgovorio mu je Miroslav Lazanski šeretski se cereći i u lice mu govoreći: "Znam kako si doktorirao"? Ima ih takvih u Srbiji napretek, ali bi Srbija bila daleko sretnija da ih nikad ne čuje, niti vidi. Jedini razuman profesor Fakulteta za bezbednost je Dževad Galijašević, koji je za razliku od ove dvojice osetio šta znači rat.

   • Косовац says:

    @ Penzioner, …..Да, и Дарко Трифуновић, такође и његов имењак-презимењак бивши амбасадор у Ватикану. Гледао сам онај дијалог Лазанског са Зораном Драгишићем, и није ми било битно то како је Зоран Драгишић докторирао, битно ми је био начин Пете колоне, на који је Зоран Драгишић лобирао за српске душмане НАТО и Запад. ……….Џевад Галијашевић је прави господин – не зато што је са Српске стране, него зато што је његова прича логична и истинита. Безбедњаци су кварљива роба, али се ја надам да ће Џевад Галијашевић до краја остати ово што сада јесте.

 2. Penzioner says:

  Lepo ja rekoh da dva puta u samo tri dana ne ponavljate budalaštinu od teksta „Srbija treba da dobije deo Makedonije“ – Čuveni operativac CIA predviđa VELIKE PROMENE GRANICA na Balkanu I da je ne znam ko to rekao, pa makar to bio i Donald Tramp, a ne neko ko je već bio u ratnom vihoru na ovim prostorima, samo pominjanje takve budalaštine može samo da se obije Srbima o glavu, kako u Republici srpskoj, tako i Makedoniji i Srbiji. S kim i čim da ratujemo jadna nam majka. Ako neko ne zna pametno pričati onda mu je najbolje pametno ćutati. Dokle će srpski narod biti žrtva neogovornih novinara? Dajte se ljudi opametite, ne izazivajte belaj. Dosta je bilo prolivanja srpske krvi. Ne gurajte ponovo srpsku mladost u pogibiju, ko Boga vas molim. Ionako nestajemo na svim prostorima gde nas još ima, a najviše u Republici srpskoj i Srbiji, gde nas je onaj ko nam i danas soli pamet zasipao sa 31.000, a prema ruskim podacima sa 50.000 projektila sa osiromašenim uranijumom, čiji je period poluraspada 4,5 milijardi godina, a od posledica korišćenja te municije u Srbiji godišnje od raka oboli 30.000, a umre 20.000 osoba. Zar ne napisah da su skoro svi Srbi koji su nekad živeli u Hadžićima pa iseljeni u Bratunac pomrli od posledica korišćenja te municije? Ako nemate šta pametno pisati nemojte ni objavljivati članke kojima izazivate užas koji smo prošli. Ko želeo rat u kući ga imao, pa tako i pametnjaković koji nam predlaže da izazivamo belaj, vukući mačka za rep.

  • Miki says:

   Epa kolega sve si tačno istinito i iscrpno naveo u predhodnom tekstu, a novinare molim da ne lupetaju tekstovima,već ako su imalo obrazovani dobro pročitaju gornji tekst i drže se novinarske etike.

   • Косовац says:

    @ Miki, …..Новинари не треба да се држе етике као пијан за плот. И они имају жену и децу коју треба прехранити, зато се и држе само етике оног господара који добро плаћа. И зато их не треба терати да раде у корист своје штете.

 3. Mirjana says:

  Dragišićeva mama izgleda da se onomad zabavljala sa mornarima VI flote.

 4. Kulak says:

  Srpski ministar Rasim Ljajić nedavno se za pomoć u borbi Srbije protiv koronavirusa obraća političaru u BiH i to nikom drugom nego šefiku džaferoviću!!! Onom istom koji je devedesetih dovodio mudžahedine na Balkan da se bore protiv Srba.Čudno,jako čudno.

 5. Gagi says:

  Najveci problem je u nama samima. Srbi vode neprekidnu vekovnu borbu sa samim sobom jer je pola naroda za zapadne vrednosti a druga polovina za istok. Ovaj narod je duhovno raspolucen i uvek je bio na istorijskoj klackalici, u prilog tome govori da nase drzavno obelezje u vidu orla ima dve glave, svi drugi drzavni orlovi znaju gde gledaju i lete.Svi ovi koji su za zapad, vrlo dobro znaju kako smo sve u istoriji postradali od njihovog uma i ruke, sve te zrtve im doticni oprastaju i guraju dalje u istom smeru. Postavlja se pitanje zbog cega to rade, naravno zbog para i pristojnog neradnickog zivota. Znaju latini kako se to radi, rade to vekovima veoma uspesno preko svojih instaliranih spijuna. Nepogresivo osete ko je za lep i kvalitetan zivot, ko ce lako i bezbrizno prodati svoju dusu i narod. Zapadni projekat zvani komunizam je unakazio Srpski narod, siledzijski su od domacina pravili bezzemljase i dovodili ih u gradove da postanu radnicka sirotinja sa kojom mogu da manipulisu. Danas ta gradska sirotinja nema od cega da zivi, prinudjeni su da se bave nemoralnim aktivnostima da bi othranili svoju decu. Svaka pomoc sa zapada tom narodu je dobrodosla i docekuje se sa fanfarama, a stare varalice latini tu pomoc debelo naplacuju otkidajuci malo po malo od Srpske teritorije. Narod cuti jer je na to primoran, sta da sade na petom spratu i od cega da zive. Naravno,korumpiranim zapadnim politicarima nije ni na kraj pameti da ulazu sredstva u razvoj sela i poboljsaju zivot narodu, prece su im muzicke fontane i kojekakve zicare. Oni sredjuju stanje ispred svog praga, da je samo njima jos lepse i udobnije jer su oni "na pravoj strani" zivotnog progresa i napretka.Cenu njihovog skupog neradnickog zivota po ugledu na zapad cemo tek videti, ako budemo imali srece da preteknemo i oslobodimo se tog nenormalnog egoizma. Sa druge strane, istok nam nikada nista nije uslovljavao niti otimao, naprotiv, uvek su nam pomagali u kriticnim trenutcima naseg opstanka na ovom prostoru.Da nije bilo Nikolaja Romanova, nikada se Srbi u I sv. ratu ne bi vratili svojoj deci i zenama. Nesto kasnije nas je opet taj zapad ubijao i bombardovao, pa malo kasnije opet, pa opet...... Da mi je znati, ko dodade nasem orlu onu drugu glavu, taj nas je unakazio i vecno raspolutio, skoro sam siguran da taj neko nije bio Srbin i da nije imao dobre namere.

  • Lepi Bora says:

   Dvoglavi orao je simbol vizantije koji smo uporno nasledili od vizantiskog carstva. Nemanjićii nisu trebali da nasledjuju konstantinov grb koji je delio Zapadnu i Istočnu pravoslavnu veru - zato sada i imamo Vatikan koji su stvorili Srbi izbežniki i protivnici Vizantije jer se nisu slagali sa carstvom. Što se tiče zapada sami smo krivi, organizatori Mlade Bosne nisu trebali da organiziraju atentat na Franca Ferdinanda, Austrougari bi sami iztrebili Osmansko Carstvo sa Balkana kada bi shvatili da Turska hoće da se širi na zapad. Nama Srbima je put bio otvoren i na Zapad i na Istok. Jedina prepreka koju smo imali bila je od strane Vatikana jer je vekovima toliko ojačao da ga je nemoguće uništiti. Zver u Bibliji koja se opisuje u Otkrivljenju je Vatikan i Antihrist je na putu da porobi ceo svet. Srbi su mogli i sa turcima ali sa Vatikanom su imali prepreku uvek u Hrvatskoj. Hrvatska je jedina zemlja koja je uvek uz pomoč Vatikana počistila Srbe iz vekovnog ognjišta. Za Zapad se ne sikirajte, od njihovog kolonijaizma ništa nisu naučili, jer sada dolaze ljudi iz Arabskih zemalja i zemalja severne Afrike. Biće da će se zapad pretvoriti u koloniju Afričkih i Arabskih ljudi, koji će Vatikanske Hriščane lišiti života, iste one Hriščane koji su izdali nas pravoslavne hriščane i gurnuli jih u propast. Srbiji spas dolazi od zemlje majke božje Rusije i zemlje žute rase Kine. Kao što Petar Čelik reče posle rata, Srbija će se širiti na 3 mora (Crno, Jadransko i Egejsko) Brisel, Berlin i London) će biti pusti gradovi a zapadni hriščani će dolaziti na Balkan, da zaradjuju hleb jer će zapad biti toliko pust, da neće imati šta da jedu... Ko to ne vidi, taj je pored svojih očiju slep, pored financijske krize i migrantske krize i ostalih kriza koje dolaze, zapad u budučnosti gubi napredak jer zapadu preti veliki rat koji će pokazati šta su pravi hriščani mislili o Srbiji i Srbima a njihovi lideri Satanisti i Kapitalisti će izdati i vlastiti narod samo da upropaste 2000 godina hriščanstvo koje je stvorilo Evropu takvu kakva danas jeste...

 6. Pumpacitor says:

  A dragisic koji naaaravno nije zapadni placenik nije mogao da izbegne da optuzi Rusiju da jedina ima zle interese na balkanu. Seljo, kad si vec zapadni plarnik, bar to cini inteligentno a ne ocigledno:-))) Blento! :-)))

 7. Penzioner says:

  Pa zar Dragišićeva izjava "da bi se jedino Rusiji isplatilo da dođe do destabilizacije jer bi imala još jedan prostor gde bi mogla da se pojavljuje kao arbitar i interese naplatila na račun Balkana". Mamlaz! Gde se to, za razliku od njegovih mentora, Rusija pojavljuje kao arbitar i naplaćuje svoj interes? Da se kao arbitar u dijalogu između vlasti Srbije i vlasti samoproglašene Republike Kosovo pojavljuje Rusija, ili su glavni pregovarači SAD, Nemačka, Francuska? Za razliku od njih čija je vojska učestvovala u nelegalnoj vojnoj intervenciji na SRJ, otimajući deo teritorije Srbije, u toj intervenciji nije učestvovala Rusija. Ko ostvaruje interes na Kosovu? Ko ima najveći biznis ako ne prvenstveno oni koji su bombardovali taj deo teritorije Srbije. Je li Rusija izazvala haos u Ukrajini, ili je krvoproliće na Majdanu organizovao neko drugi? Neće biti da su ruski snajperisti ubijali ukrajinske policajce, niti je bilo koji ruski političar pobunjenicima sa čudnim obeležjima na rukavima delio kiflice. Rusija je svrgnutom predsedniku Ukrajine nudila petnaest milijardi evra pomoći, a ovi dušebrižnici ukrajincima neprekidno nude pomoć u oružju, da njime ubijaju svoje sunarodnike (pravoslavce) na istoku Ukrajine. Daju li im mentori gas jeftinije od onog koji im je davala Rusija, ako ga uopšte i danas dobijaju od onih koji ih kljukaju naoružanjem. Je li Rusija nepozvana poslala svoje trupe u Siriju, gde, kako nedavno navede srbomrzac Karl Bilt, brani pravoslavni narod. Takvi bi bili najsretniji da pravoslavni narod nestane na celoj planeti. Zar gospodin i 2014. godine nije izjavio da je pravoslavlje najveća opasnost za zapadne civilizacijske vrednosti?

 8. За Србију says:

  Izetbegović javno preti Srpskoj, a to što mi poruku ne shvatamo ozbiljno, to je naš problem.

  • Lepi Mića says:

   Spremni smo Srbi ne brinite, Republika Srbska neće nestati, Rusija je glavni garant Republike Srbske i dok muslimani na bliskom istoku traže pomoč Rusije, muslimani na Balkanu nemaju nikakve šanse za napad na Srbiju jer RUSKI KRIM NADGLEDA SA S500 RAKETAMA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u