Бакир тражи страну интервенцију у Републици Српској: „ПОСАО НАТО ЈЕ ДА ДИСЦИПЛИНУЈЕ СРБЕ?“

Bakir traži stranu intervenciju u Republici Srpskoj: „POSAO NATO JE DA DISCIPLINUJE SRBE?“

19 decembra 2021

PREDSEDNICA Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je da u BiH nema potrebe za bilo kakvim sukobima i da su bespotrebni pozivi da EUFOR i NATO intervenišu.

Cvijanović je, komentarišući poziv lidera SDA Bakira Izetbegovića da NATO i EUFOR pojačaju prisustvo u BiH, ocenila da su takve izjave „gluposti“, prenosi RTRS.– Posao je EUFOR i NATO da reaguje na šta? Da idu na Republiku Srpsku, da disciplinuju Srbe. Šta da rade, da kažu Hrvatima da ćute što traže legitimno predstavljanje – rekla je Cvijanović.

Ona smatra da Izetbegović duži niz godina provodi agendu koja isključuje bilo kakav dijalog u okviru BiH i da ima invazivnu politiku koja je ozbiljan remetilački faktor u okviru regiona.

Cvijanović je dodala da Izetbegović nastoji da privuče međunarodnu pažnju zato što je, kako je navela, „nesposoban, nekapacitetan i neopredeljen da razgovara s bilo kim iskreno u okviru BiH“.

– On govori o konceptu lažne multietničnosti, a mi o konceptu iskrene i prave. Mi govorimo da je Ustav ozbiljna stvar u svakoj državi i da se trebamo pridržavati Ustava, a on govori o tome da ga trebamo iskriviti – istakla je Cvijanović.

Ukazala je da predstavnici RS govore da treba imati unutrašnji dijalog, što u okviru BiH znači i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, i poštovanje određenih stvari i propisa, a da Izetbegović radi sve suprotno od toga.

– On kaže da nam ne treba dijalog, fingira da je uključen u dijalog kada nam dođu međunarodni predstavnici, a u suštini radi samo ono što jeste prizivanje i spolja i iznutra svih onih faktora koji treba da se obračunaju sa Republikom Srpskom – smatra Cvijanović.

Dodala je da Izetbegović nije čovek suživota.

Prema mišljenju Cvijanović, situacija u BiH je „prilično bolesna“ i treba da se „leči“ adekvatnim sredstvima, a to znači političkim metodama, razgovorm, dijalogom.

– Nikakav NATO, EUFOR, nikakva vojska, niti oružane snage, domaće ili bilo koje druge, nisu deo razrešenja problema ovde, već je to dijalog, na koji Izetbegović i mnogi u Sarajevu, nažalost, nimalo nisu spremni – naglasila je Cvijanović.

KOMENTARI5 komentara

 1. Istina says:

  Sa tim zlikovcima ce ti biti kao i avganistncima. Nato u govnjivo blato.

 2. Dijana says:

  umri smradu već jednom

 3. Kulak says:

  Taj Bakir naivnima prodaje priče o tzv. građanskoj državi, a zapravo želi državu pod muslimanskom dominacijom. Zanima ga princip jedan čovek - jedan glas, pa bi tamo gde su većina muslimani on i njegove balije imali apsolutnu hegemoniju. To već mesecima ističe i Zoran Milanović.

 4. Za Srbiju says:

  Poturice, bedna!!! Ne znaš šta ćeš ni od sebe ni sa sobom. Pa ti Srbi krivi. Po principu "držte lopova". Treba vas "humano" preseliti u Tursku. Ali vas ni oni neće. Niko vas neće. Samo vas koriste kao topovsko meso za svoje ciljeve. Al dok Mujo shvati, ....

 5. Ovcoizovani covid idioti says:

  Poturceni tupson koji zivi u proslosti. I Nato zna da Rusija krece na njih ako dirnu RS a to je kraj Natoa,EUrobije, muslimana i kroata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *