БАЛКАН – БУРЕ БАРУТА: Албанци спремају рат!

BALKAN – BURE BARUTA: Albanci spremaju rat!

5 jula 2015

albanci na kosovo 54676Zbog pretnji džihadista Islamske države da spremaju napade u Prištini i Skoplju, u makedonskoj prestonici su još sredinom prošlog meseca pojačane mere bezbednosti, a to je sada uradila i kosovska policija podižući na najviši stepen svoju mobilnost i aktivirajući policiju čiji je zadatak identifikacija opasnih elemenata.

Bezbednosne službe ne isključuju ni mogućnost infiltracije džihadista s hiljadama migranata koji svakodnevno ulaze u Makedoniju i Srbiju. Povećana budnost je posebno vidljiva oko zgrade parlamenta, vlade, predsedničke rezidencije i ministarstava.

Mediji ističu da kosovska policija raspolaže informacijama da džihadisti Albanci, čije se baze nalaze u Siriji i Iraku, u koordinaciji sa svojim saradnicima na Kosovu, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i Srbiji pripremaju seriju terorističkih napada sa što je moguće više žrtava i materijalne štete. Stručnjaci upozoravaju da je više od 300 kosovskih Albanaca učestvovalo na ratištima na strani ID u Siriji i Iraku i da predstavljaju potencijalne izvođače teerorističkih napada na ovim prostorima.
Bezbednosne službe već dugo upozoravaju da u regionu ima preko 800 obučenih džihadista. Radi toga su Makedonija i zemlje ovog regiona zatražile od EU i NATO-a da preduzmu konkretne mere da ne bi došlo do stvaranja takozvanog Balkanskog kalifata, koji je prvi put pomenut prošle godine.

Otkazan koncert

Mediji na albanskom pišu da je zbog opasnosti od terorista ID odložena tradicionalna manifestacija kojom se i na Kosovu obeležava 4. jul, američki Dan nezavisnosti. Veliki koncert koji je bio planiran u centru Prištine je otkazan zbog toga što bi velika masa naroda mogla da privuče džihadiste koji su zapretili masakrom.

(Vesti onlajn)

KOMENTARIJedan komentar

  1. mija says:

    Šta se tu foliraju sa otkazivanjem koncerta. Neće džihadisti albance. I jedni i drugi su iz iste kuhinje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *