БАЛКАН ЋЕ УБРЗО БИТИ ПРИОРИТЕТ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА

БАЛКАН ЋЕ УБРЗО БИТИ ПРИОРИТЕТ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА

10 јануара 2021

Балкан се у блиској будућности неће наћи на листи приоритета САД, већ остаје на периферији виталних интереса Вашингтона, оценио је шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић.Он је за данашње „Вечерње новости“ рекао да треба сачекати фомирање тим за спољну поллитику новог председника САД Џоа Бајдена, јер ће се тек тада видети прави правци деловања нове администрације.

Према Кесићевим речима, нова администрације тешко ће одолети изазову да САД покажу моћ и повратак старе политике, уа коју каже да је била оличење лицемерја и бахатости и уверења да постоји само један исправан приступ за све државе у свету.

Кесић је додао и да САД нису она држава од пре 10 и 20 година, као и да више није ни најјача економска сила, јер ју је Кина претекла.

(Вечерње новости)

KOMENTARI2 коментара

  1. I Love persida says:

    Prvo Rusija, pa onda sve ostalo, što se prioriteta tiče.

  2. milorad 4 says:

    ma kakav balkan oni će imati nove izbore i MNOGOO problema, bajden baca kašiku sigurno, on neće postati predsednik, nije mu sudjeno tako,drtina je gotova.Mislim da ne treba elaborirati priču koje stvari pokreće u USA prerana demisija ljudoždera, pola bajdena nije bajden, bre on bi trebao da ima tri lične karte,koliko mu je delova promenjeno,ali sad je kraj:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u