БАЛКАН ЋЕ УБРЗО БИТИ ПРИОРИТЕТ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА

BALKAN ĆE UBRZO BITI PRIORITET SJEDINJENIH DRŽAVA

10 januara 2021

Balkan se u bliskoj budućnosti neće naći na listi prioriteta SAD, već ostaje na periferiji vitalnih interesa Vašingtona, ocenio je šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić.On je za današnje „Večernje novosti“ rekao da treba sačekati fomiranje tim za spoljnu pollitiku novog predsednika SAD Džoa Bajdena, jer će se tek tada videti pravi pravci delovanja nove administracije.

Prema Kesićevim rečima, nova administracije teško će odoleti izazovu da SAD pokažu moć i povratak stare politike, ua koju kaže da je bila oličenje licemerja i bahatosti i uverenja da postoji samo jedan ispravan pristup za sve države u svetu.

Kesić je dodao i da SAD nisu ona država od pre 10 i 20 godina, kao i da više nije ni najjača ekonomska sila, jer ju je Kina pretekla.

(Večernje novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. I Love persida says:

    Prvo Rusija, pa onda sve ostalo, što se prioriteta tiče.

  2. milorad 4 says:

    ma kakav balkan oni će imati nove izbore i MNOGOO problema, bajden baca kašiku sigurno, on neće postati predsednik, nije mu sudjeno tako,drtina je gotova.Mislim da ne treba elaborirati priču koje stvari pokreće u USA prerana demisija ljudoždera, pola bajdena nije bajden, bre on bi trebao da ima tri lične karte,koliko mu je delova promenjeno,ali sad je kraj:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *