БАЛКАН ГУБИ ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ – главу дижу и „велика Албанија“ и „велика Хрватска“, Немачка је главна у ЕУ

BALKAN GUBI DRUGI SVETSKI RAT – glavu dižu i „velika Albanija“ i „velika Hrvatska“, Nemačka je glavna u EU

8 maja 2021

EKSPERT za bezbednost Dževad Galijašević ocenio je da je najava Hrvatske da će praviti bazu na Kosovu* je udar na regionalnu stabilnost i međudržavne odnose.

U programu TV Pink Novo Jutro dodao je i da je to udar na bezbednost samog samoproglašenog Kosova. Pa u nastavku ukazao:– To nije zato što je Hrvatska bitna, budući da je ona evropski prosjak i zadnja evropska država, pored Bugarske, te ne predstavlja nikog i ništa. Ona na ovakvim mjerama i učešćem u ovakvim politikama hrani svoj ustaški mentalitet i neoustašku agendu, budeći neoustaške ambicije.

– Hrvatska nije samostalna i ovakve radnje ne radi iz svoje pameti. Da, tako hrani svoju srbofobiju, ali iza ovoga stoje pokrovitelji koji nas pred 9. maj – dan pobjede nad fašizmom – podsjećaju da fašizam nije poražen!

– Na Balkanu smo izgubili Drugi svjetski rat i valjda to vidimo poslije 70 godina. Šta su relikti Drugog svjetskog rata i Hitlerove politike na Balkanu? Velika Albanija! Jel` imamo priče o „velikoj Albaniji“ i priče zapadnih sila da se ona uspostavi.

– Drugi relikt je NDH! Ustaška Hrvatska. Jel` to imamo na djelu? Imamo to na djelu! Još samo da Bugari otvoreno zatraže dio Makedonije, pa da shvatimo da je cjela priča o Titu i partizanima bila laž. Mi smo taj rat od nacista definitivno izgubili.

I Ukrajina je nacistička. Pogledajte pribaltičke zemlje – i one su nacističke.

– Pogledajte sve države koje su navodno izgubile rat – Njemačka je ponovo najmoćnija u Evropi. Francuzi su ponovo poltroni Njemačke. `Petenova vlada` sjedi u Parizu. Britanci su pobjegli na svoje ostrvo i ponekad nam pošalju svoje specijalne jedince da nam bude još gore, da slučajno ne primjete da Rusi izviruju ili žele nešto da rade i da nas još više okrenu da mrzimo Njemce – da nam bude što teže i da u nekom budućem odmjeravanju budemo instrumenti britanskih interesa na Balkanu.

KOMENTARI6 komentara

 1. Kostakos says:

  Izgleda da je tako. U Njemacku je nacionalsosijalizam zabranjene. I zbog njihovih okupatora u Ramstajnu. Zato njemci podrzavaju nacionalsosijalizam u tadasnje hitlerove saveznike, da mogu da da uzivaju u njega. Pa viddite ko je iz istocne Evrope clan EUe. Od baltickih zemalja do vulgarske. Hrvatska, kao najvjerni saveznik Hitlera, morala od 35 poglavlja za ulazak da ispuni samo 19.

 2. persida says:

  Ne gubi Balkan Drugi svetski rat, nego Srbi. Ali, sujeta im ne da da to vide.

 3. RASPUCHIN says:

  O čemu priča ovaj Galijašević? Ko su to "mi" na "Balkanu"? Jedini koji su izgubili drugi rat , uz nebrojene žrtve , su Srbi. Svi ostali su pobjedili u tom ratu pa i švabe. I da , Dževade , 'rvaCka je bitnija nego što ti misliš , "stručnjače za bezbjednost" , kao mostobran Njemačkoj i to zvanično od 1989.g.. To bi ti , kao "stručnjak" , morao znati. Trebao bi , isto tako , objasniti "ćitateljstvu" : zbog čega si svoju porodicu sklonio u nebitni Zagreb i e"U"ropskog prosjaka te zadnju e"U"ropsku državu? I da se vratim na ono "mi" , koji smo izgubili drugi rat , ko bi bili ti "mi" , Dževade? Da li Fikret Avdić ili Alija Izetbegović koji ti je bio "vrhovni komandant" dok si ratovao skupa sa mudžahedinima protiv nas Srba na Ozrenu??? Gukni Dževade.

 4. jovan says:

  Rat 1991.je nastavak rata iz 1941-45.to je jasno svakom bilo i 91, i puc oktobra 2000 je bio deo tog rata i okupacije srpskog naroda. Hitlerove granice iz 1941 su preslikane, nemacko-vatikanski-nato plan je cepanje srpskog na 8 delova, pretvaranje u potlacenu i progonjenu nacionalnu manjinu, bez prava na jezik, cirilicu, pravoslavlje, OBNOVA NDH, VELIKE ALBANIJE, MONTENEGRINA, ... Srpski narod se odupro iako je odnos snaga vojno-ekonomski bio 1000:1, i izborio da ne bude bas kopija 1941 ali je zato SATANIZOVAN, I UZ POMOC KVISLINGA JE OKUPIRANA SRBIJA I PREDSEDNIK MILOSEVIC, GENERALI, SU UBIJENI ILI DOZIVOTNO NA ROBIJE. Fasisti Hitlerovi su tako okupirali Srbiju, a i ceo srpski narod. ponovo. NDH i Velika Albanija su pod zastitom Nato fasista, i tako ce do nove "1045"!

 5. Gagi says:

  Srbi su izigrani u II ratu, nova komunisticka vojska je stvorena tako sto je KPJ saradjivala sa ustasama na proterivanju i ubijanju Srba u Krajini i Bosni. Zbog toga je narod morao negde da bezi a bas su se tu "slucajno" zatekli neki komunisticki oslobodioci zvani partizani. Za svo to vreme stvaranja neke nove vojske, JVO je vodila krvave bitke u Srbiji za oslobodjenje naroda. Sta je sve JVO oslobodila i gde je sve ratovala, ima u knjigama Miloslava Samardzica. Vrlo je interesantno da je zapad u to vreme izdasno i nesebicno pomagao svog ljutog ideoloskog protivnika - antihriscansku komunisticku vojsku. Zatim, jedan narod sa dugom hriscanskom tradicijom silom preverise u marsovce i antihriscane sa "humanim" obrazlozenjem da je sada sve nase, nema vise krvopija kapitalista. Tako otese Srbiju i narodu vlasnistvo sto je na "civilizovanom" zapadu nepojmljivo. Kasnije "drugovi i proleteri" postadose "gradjani" i nestade Srbije, opet je sve kurtino i murtino po "gradjanskom" uredjenju drzave. Doduse, danas komunisticki pioniri nisu gadljivi na Srpski kapital i kapitalizam, u tome im opet pomaze njihov zapad, nije vazno sto imaju komunisticku proslost, jedino je vazno da se Srbija raskrcmi a zatim taj kapital jeftino proda njima. Sve u svemu, cela ujdurma sa promenom drustvenog sistema posle II rata je bila da se Srbija otme Srbima, potom su preostali Srbi najureni iz drugih republika ali tu nije jos kraj nase nesrece. Danas zapad gradi svoje fabrike i objekte po Srbiji i tako zauzima nas zivotni prostor, ovi "nasi" novi kapitalisti i vizionari im nesebicno pomazu i za sitne pare prihvataju ekonomsku okupaciju. Koliko sutra, sve ce u Srbiji biti tudje, nista necemo imati nase. Tako je katolicki zapad pomocu trikova i uz nasu saradnju obezvredio zrtve i pobedu I sv. rata, anulirao nasu nacionalnu prednost i napravio nas bednicima i prosjacima koji zavisimo od njihove dobre volje, a volja im nije dobra sto se tice nas. Nece se zaustaviti u devastiranju Srbije sve dok postojimo i dok je ove pameti u Srba.

 6. Gagi says:

  Svima nam je jasno KO je mogao u okupatorskom sistemu da dobije visoku drustvenu poziciju. Strucnost nije bila primarna, bilo je bitno da se ne postavljaju pitanja i ne talasa, naravno da se uvek ostane na partijskoj okupatorskoj liniji a zivotni baksis ce biti obezbedjen podobnima. Tako se velika Srpska zaostavstina polako raskrcmila a vo se zaklao za kilogram mesa. Danas je jos gore, alavih i gladnih je na sve strane, danas su ljudi u stanju da izigravaju budale pred milionskim gledaocima samo da se zivotno zbrinu. Nisu oni krivi vec oni koji ih na to primoravaju i koji od naseg naroda prave ljudski sljam i moralni otpad. Svakako da prepoznajemo cija je to uloga i zadatak, kapitalisticki pioniri su danas prevazisli svoje okupatorske oceve sa metodama unistavanja i upropascivanja naseg naroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *