„БАЛКАН ПОНОВО ПОЧЕО ДА ГОРИ, треба му…“

„BALKAN PONOVO POČEO DA GORI, treba mu…“

20 decembra 2017

Nakon razgovora sa generalnim sekretarom UN, slovački premijer Robert Fico izjavio da je važno nekim državama na Balkanu ponuditi evropsku perspektivu.

Rekavši da je Balkan „ponovo počeo da gori“, Fico je izjavio da smatra da je evropska perspektiva neophodna, jer će u protivnom, kako kaže, nervoza u regionu početi da raste.

Slovačka TASR prenosi da je Fico kazao da je sa Antoniom Guterešom razgovarao i o slovačkom projektu čiji je cilj da ograniči priliv migranata, koji je urađen u saradnji sa nekim drugim zemljama.

„Moramo da nastavimo sa projektima van EU i pomerimo pitanje migracija u ove treće zemlje. Slovačka je spremna da podrži i odgovorne projekte unutar UN“, rekao je Fico.

Pomenuo je i da je veoma važno da Ujedinjene nacije budu jake, jer, kako je primetio, EU nije dovoljno jaka da se angažuje više po nekim pitanjima.

„EU u suštini nije prisutna u Ukrajini. A nemamo uticaj ni na situaciji u Siriji“, rekao je Fico ističući važnost jakih međunarodnih organizacija u sličnim konfliktima, poput UN.

KOMENTARI3 komentara

 1. rajko says:

  sta je ta evropska unija ucinila da izbeglice sa prostora bivse jugoslavije vrati u njihove kuce i da im obezbedi siguran i dostojan opstanak - N I S T A a to pokazuje da je svetskim kapitalistima cilj, da po svaku cenu zarade jos para na sirotinji i da ih za pravdu uopste nije briga. bar bi toliko mogli da vide oni koji nas nagovaraju da slepo verujemo u neku "ravnopravnu zajednicu"

  • Velika Metla says:

   Rajko,pa ti si smešan! Pa ta ista eu je i pomogla da se srbski narod protera! I sad će oni kao da pomognu da se vrate!?? Ajde molim te malo ozbiljnosti!;;;)))

 2. Vojna I ojdeSe says:

  Gori, Gori Gori ogan, izgorechesh Josh za malko vremenu.... Prodaly za pare, lopozhe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *