БАЛКАНУ ПРЕТИ ПОПЛАВА: Стиже нам најкишовитије пролеће икада

BALKANU PRETI POPLAVA: Stiže nam najkišovitije proleće ikada

19 februara 2015

650x366_02171243_screen-shot-2015-02-17-at-7.43.40-am_620x0Jedan od najpopularnijih vremenskih servisa na svetu, Acuuweather, objavio je sezonsku vremensku prognozu, upozoravajući na visoki rizik od poplava.

Najrizičnija područja su centralna Italija i Balkan, zahvatajući deo Mađarske i Slovačke na severu, kao i Grčku i Tursku na jugu.

Kada se temperature budu postepeno povećavale, sneg sa Dinarskih planina i Karpata će početi da se topi, što će dovesti do velikog porasta vodostaja reka.

Srbija se nalazi u središtu područja sa visokim rizikom od poplava, a pored snega koji će se otopiti, očekuju se i količine padavine iznad proseka.

Što se tiče temperatura, one će biti ispod proseka za ovo doba godine. Padavine će se naglo povećati od aprila do maja, dok će temperature ostati blizu normalnih.

Vreme narednih dana

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 26. februara, do subote jutra biti sa slabim i umerenim mrazem, a u toku dana pretežno sunčano i postepeno toplije vreme.

Samo se u zapadnim i severnim krajevima u subotu pre podne očekuje prolazno naoblačenje. Od nedelje do kraja perioda biće umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.Krajem perioda očekuje se više padavina. U nedelju će jugoistočni vetar biti u pojačanju.

(Kurir/Acuuweather.com)

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *