БАНКАРИ И СТРУЧЊАЦИ ПРЕДВИЂАЈУ: У Грчкој ће избити грађански рат! (ВИДЕО)

BANKARI I STRUČNJACI PREDVIĐAJU: U Grčkoj će izbiti građanski rat! (VIDEO)

1 jula 2015

police-fire_1538655iDžon O Konel, direktor ulaganja kompanije Davis Rea, kaže da su Grci zabrinuti zbog mogućeg uvođenja vojne uprave i izbijanja građanskog rata usled dužničke krize te države.

On je govoreći za BNN sa grčkog ostrva Santorini rekao da stariji Grci žele da glasaju za novi paket pomoći EU, ali da mlađi državljani nemaju šta da izgube ako glasaju protiv.

Pročitajte još:

ČOMSKI ima rešenje kako da se spasi Grčka!

PREDVIĐANJE: Zbog Grčke će se raspasti EU, a zatim će početi Treći svetski rat

„Stariji ljudi će glasati za paket pomoći jer mogu da izgube svoje penzije, ali mlađe stanovništvo je siromašno i nezaposleno i ne može puno da izgubi“, rekao je O Konel.

„Njihov stav je da će da bude teško, ali da je već dovoljno teško i da ne vide zašto ne bi mogli da se vrate upotrebi drahme. Oni smatraju da će za 5-10 godina biti bolje. Oni veruju da ima puno dezinformacija i da ih evropske države previše pritiskaju i postavljaju im nerealne uslove“.

O Konel je dodao da će turizam neizbežno opasti zbog zabrinutosti posetilaca da neće moći da koriste evre.

„To će imati dramatičan efekat na grčku ekonomiju, a mnogi koji žive u Grčkoj to potcenjuju“, rekao je O Konel, dodavši da postoji još gori scenario.

„Ima nekih koji se brinu da će se umešati i vojska. Ne bih bio iznenađen da nastane građanski rat“, rekao je ovaj investitor.

Grčki ministar finansija, Janis Varufakis, potvrdio je da Grčka neće platiti svoj dug MMF-u. Police u supermarketima su sve praznije, a Grci žure da podignu novac sa bankomata, mada su ograničeni sa 60 evra dnevno zbog kontrole kapitala.

„Ko bi imao najviše koristi od građanskog rata u Grčkoj? Najveći proizvođač oružja na svetu – SAD“, navodi Zero Hedge.

O Konel je samo ponovio primedbe milijardera Vilbura Rosa, koji je prekjuče rekao za CNBC da će društveni nemiri oterati turiste iz države.

„Kada počnu društveni nemiri, nijedan turista neće hteti da ide u Grčku“, rekao je Ros.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *