Barak Obama i Hilari Klinton večerali zajedno

Barak Obama i Hilari Klinton večerali zajedno

30 jula 2013

Obama KlintonAmerički predsednik Barak Obama i bivša državna sekretarka Hilari Klinton ručali su u ponedeljak u Beloj kući, što je u Vašingtonu odmah dovelo do političkih spekulacija o budućim izbornim savezima i podršci koju bi mogla da dobije.

Kako navodi američka agencija Asošiejted Pres, Hilari Klinton još nije odlučila da li će 2016. godine da se kandiduje na predsedničkim izborima, dok bi Obama u tom slučaju mogao da se nađe u procepu da bira koga će podržati – nju ili potpredsednika Džoa Bajdena, koji se takođe pominje kao mogući kandidat demokrata.

Sva ta pitanja išla su uz prženu piletinu, pastu i salatu, koju je za njih napravio glavni kuvar Bele kuće, dok su Obama i Klinton sedeli u dvorištu Bele kuće, piše AP.

„Da li će pružiti ruku za baškiš, i da li će joj Obama pružiti podršku, ili će njih dvoje samo razgovarati o aktuelnim događajima – krvoproliću u Egiptu ili putu ka miru na Bliskom istoku“, postavlja pitanje američka agencija i dodaje da prema navodima iz Bele kuće ništa od toga nije bila tema razgovora.

„Cilj ručka je bio druženje i viđanje, zato sto su sekretarka Klinton i predsednik stvorili ne samo jak poslovni odnos, već i iskreno prijateljstvo“, rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

AP navodi i da ovo nije prvi susret Obame i Klinton nakon njenog odlaska sa funkcije u februaru, pošto su dve porodice u martu imale zajedničku privatnu večeru, a videli su se i u aprilu u Dalasu na otvaranje predsedničke biblioteke u čast Džordža Buša mlađeg.

(Pressrs.ba)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *