Barak Obama priznao da je pušio marihuanu

Barak Obama priznao da je pušio marihuanu

20 januara 2014

obama_2591295bAmerički predsednik Barak Obama ocenio je da pušenje marihuane nije za konzumenta opasnije od alkohola, javlja danas DPA.

Pušio sam travu kao klinac i na to gledam kao na lošu naviku i porok, ne mnogo različit od cigareta koje sam pušio kao mlada osoba i kroz dobar deo odraslog života, izjavio je Obama časopisu Njujorker.

Ne mislim da je marihuana opasnija od alkohola, a može biti i bezbednija, u smislu uticaja na konzumenta, rekao je Obama.

Naglasivši da ne podstiče pušenje marihuane, Obama je dodao: „Rekao sam ćerkama da mislim da je to loša ideja, gubitak vremena i da nije vrlo zdravo“.

Obama je ocenio da je legalizovanje upotrebe marihuane u američkim državama Koloradu i Vašingtonu važan „eksperiment“ i naglasio društvene probleme koji nastaju neravnomernim kaznama za prekršaje vezane za marihuanu.

„Klince iz srednje klase ne zatvaraju zbog pušenja trave, siromašne zatvaraju. Veća je migućnost da afroamerički i latino klinci budu siromašni, a manje verovatno da imaju sredstva i podršku da bi izbegli nepravedno oštre kazne“, izjavio je Obama.

Kolorado je, posle referenduma, 1. januara legalizovao marihuanu, a Vašington će to učiniti u maju.

To je značajan korak napred, jer je važno za društvo da ne postoji situacija u kojoj je veliki deo naroda u nekom trenutku prekršio zakon, a samo je nekolicina kažnjena, rekao je Obama.

On je ocenio da oni koje tvrde da je legalizacija marihuane lek protiv svih bolesti i da se time rešavaju društveni problemi „verovatno preteruju“.

Eksperiment u Koloradu i Vašingtonu će biti izazov, izjavio je Obama.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *