БАРИКАДЕ ПО ВАШИНГТОНУ: Чека се сукоб

BARIKADE PO VAŠINGTONU: Čeka se sukob

17 januara 2021

Svih 50 američkih država i distrikt Kolumbija su u pripravnosti ovog vikenda zbog mogućih nasilnih protesta protivnika inauguracije izabranog predsednika Džozefa Bajdena koja će biti održana u sredu.

Pripadnici Nacionalne garde iz svih delova zemlje upućeni su u Vašington kako bi obeshrabrili bilo kakvo moguće ponavljanje nasilja od 6. januara kada je prilikom upada Trampovih pristalica u Kongres nastradalo pet osoba.Federalni istražni biro je upozorio da bi u prestonicama svih 50 država moglo da dođe do marša naoružanih Trampovih pristalica, prenosi Bi-Bi-Si.

Duž ulica američke prestonice Vašingtona postavljene su barikade i povećane su mere bezbednosti.

Očekuje se da bi naročito danas moglo da bude protesta, jer su Trampove pristalice i desničari preko društvenih mreža pozvali na proteste 17. januara i marš u Vašingtonu na sam dan inauguracije.

KOMENTARI3 komentara

  1. petrovgrad says:

    Idem Ja da kupik kokice i da se pripremim, pa da se smestim u udobnu fotelju pa da na miru gledam prenos iz USA.Oni su nas gledali 90-tih, sada je red i Mi wih da gledamo.

  2. milorad 5 says:

    preterivajne i namerno izazivanje panike od strane nelegalne vlade USA da bi se skrenula pažnja sa drugih stvari i obezbedila podloga za uvodjenje PERMANENTNOG vojnog režima i prekih sudova.Jedino tako bajden može da ostane na vlasti do kraja "mandata" ali je sada jasno da im je legitimnost OSPORENA.Bez proveravanja trampovih žalbi i realne istrage koja će da opovrgne ili da potvrdi te žalbe ovaj REŽIM je ostao da visi u vazduhu i verovatno jedino silom može da se održi na duže vreme u USA.Na kraju krajeva, PAD VLADE i vanredni izbori nije tako neobična i nevidjena pojava u evropi,pa što i ova vlada u americi ne bi mogla da padne pre isteka mandata:)Medjutim "močvara" (tramp ih je nazvao močvara jer kongres i bela kuća su stvarno i izgradjeni na bivšoj močvari koja je bila tu) NE DA VLAST NIKAKO i zato ne smeju da dopuste da dodje do nekog prekida njihovog političkog i pljačkaškog plana za sledeće 4 god.To nikako ne mogui sebi da priušte a taman oposla da im je tramp ostao još jedan mandat,pa pola bi ih završilo u sing-singu.

  3. Žarko says:

    Kokice i nadam se da će pokazati iznad Vašintona šta može i njihopva avijacija, u punom smislu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *