БАРИКАДЕ ПО ВАШИНГТОНУ: Чека се сукоб

БАРИКАДЕ ПО ВАШИНГТОНУ: Чека се сукоб

17 јануара 2021

Свих 50 америчких држава и дистрикт Колумбија су у приправности овог викенда због могућих насилних протеста противника инаугурације изабраног председника Џозефа Бајдена која ће бити одржана у среду.

Припадници Националне гарде из свих делова земље упућени су у Вашингтон како би обесхрабрили било какво могуће понављање насиља од 6. јануара када је приликом упада Трампових присталица у Конгрес настрадало пет особа.Федерални истражни биро је упозорио да би у престоницама свих 50 држава могло да дође до марша наоружаних Трампових присталица, преноси Би-Би-Си.

Дуж улица америчке престонице Вашингтона постављене су барикаде и повећане су мере безбедности.

Очекује се да би нарочито данас могло да буде протеста, јер су Трампове присталице и десничари преко друштвених мрежа позвали на протесте 17. јануара и марш у Вашингтону на сам дан инаугурације.

KOMENTARI3 коментара

  1. petrovgrad says:

    Idem Ja da kupik kokice i da se pripremim, pa da se smestim u udobnu fotelju pa da na miru gledam prenos iz USA.Oni su nas gledali 90-tih, sada je red i Mi wih da gledamo.

  2. milorad 5 says:

    preterivajne i namerno izazivanje panike od strane nelegalne vlade USA da bi se skrenula pažnja sa drugih stvari i obezbedila podloga za uvodjenje PERMANENTNOG vojnog režima i prekih sudova.Jedino tako bajden može da ostane na vlasti do kraja "mandata" ali je sada jasno da im je legitimnost OSPORENA.Bez proveravanja trampovih žalbi i realne istrage koja će da opovrgne ili da potvrdi te žalbe ovaj REŽIM je ostao da visi u vazduhu i verovatno jedino silom može da se održi na duže vreme u USA.Na kraju krajeva, PAD VLADE i vanredni izbori nije tako neobična i nevidjena pojava u evropi,pa što i ova vlada u americi ne bi mogla da padne pre isteka mandata:)Medjutim "močvara" (tramp ih je nazvao močvara jer kongres i bela kuća su stvarno i izgradjeni na bivšoj močvari koja je bila tu) NE DA VLAST NIKAKO i zato ne smeju da dopuste da dodje do nekog prekida njihovog političkog i pljačkaškog plana za sledeće 4 god.To nikako ne mogui sebi da priušte a taman oposla da im je tramp ostao još jedan mandat,pa pola bi ih završilo u sing-singu.

  3. Žarko says:

    Kokice i nadam se da će pokazati iznad Vašintona šta može i njihopva avijacija, u punom smislu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u